Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar

Rasmus Paluden'in Türkiye Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmasının ardından Türkiye'nin talebi üzerine İsveç ve Finlandiya arasında yapılacak üçlü mekanizma toplantısı iptal edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliği konusunda İsveç'e kapıyı kapatmasının ardından, Finlandiya'dan dikkat çeken bir adım geldi. Finlandiya, 2019'dan bu yana Türkiye'ye uygulanan askeri teçhizat ihracatı ambargosunu kaldırarak, Türkiye'ye silah satışı için lisans verdi.

25.01.2023 19:00  Güncelleme: 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paluden'in İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından Ankara peş peşe adımlar attı. Türkiye'nin talebi üzerine, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik talebi için gerçekleşecek üçlü mekanizma toplantısı süresiz şekilde iptal edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine toplantısı sonrası sert açıklamalarda bulundu. Resti çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliği konusunda İsveç'e destek vermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar

FİNLANDİYA SİLAH AMBARGOSUNU KALDIRDI

NATO'ya üye olmak için bekleyen Finlandiya'dan dikkat çeken bir adım geldi. Türkiye'nin NATO üyeliği için İsveç ve Finlandiya'dan talep ettiği şartlardan biri olan silah ambargosunun kaldırılması konusunda İsveç'in ardında Finlandiya'da adım attı. Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019'dan bu yana Türkiye'ye uygulanan "askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye'ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar

EKİM 2019'DA ASKIYA ALINMIŞTI

Savunma Bakanlığının Özel Danışmanı Riikka Pitkanen basına yaptığı açıklamada, ihracat lisansının zırh için kullanılacak çeliğin Türk şirketine satılması ile ilgili olduğunu belirterek, "Ekim 2019'dan bu yana Türkiye'ye ticari ihracat lisansı verilmedi" dedi. Finlandiya, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonu nedeniyle Ekim 2019'da Türkiye'ye askeri ihracat için yeni lisansları askıya almıştı. Geçtiğimiz sene eylül ayında ise İsveç, Türkiye'ye askeri ihracat yasağını kaldırmıştı.

NE OLMUŞTU?

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti. İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden tepki gösterilmişti. Hollanda'da da ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar

''İSVEÇ NATO İÇİN DESTEK BEKLEMESİN''

İsveç'in NATO üyeliğine kapıyı kapatan Erdoğan "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya başvuru konusunda artık bizde herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz, öyleyse ülkelerinin savunmalarını emanet etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın İsveç\'e resti Finlandiya\'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e resti Finlandiya'yı panikletti! 4 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Erkan Çaçen: Reis karşındaki düşmana ne kadar yumusarsan düşman o kadar sertleşir bunu unutma belli ki bunlar bu dilden anliyor 2 0 Yanıtla
  • ihsan han: o bu değilde bu resimdeki kadın çok güzel. 0 0 Yanıtla
  • Kzk : Rusya size saldırdığı zaman, Ruslara iha vericez 0 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement