İzmir'de 9 Eylül Coşkusu - Son Dakika
Politika

İzmir'de 9 Eylül Coşkusu

İzmir\'de 9 Eylül Coşkusu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü törenlerle başladı.91'nci Yıl Zafer Yürüyüşü'nün ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna Türk bayrağını çekmesi...

09.09.2013 12:18

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenlerle başladı. 91'nci Yıl Zafer Yürüyüşü'nün ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna Türk bayrağını çekmesi canlandırıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile AK Parti ve CHP İzmir milletvekillerinin katıldığı törende İstiklal Marşı okundu. Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süvari birlikleri komutanına plaket verdi.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen tören, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İZMİR HER ZAMAN DİK DURAN BİR KENTTİR

Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: "9 Eylül, Anadolu insanı için özgür olma tarihinin başlangıcıdır, destandır, diriliştir, kuruluştur, kurtuluştur. O yüzden İzmir mücadelenin kentidir. Ama İzmir, geçmişine olduğu kadar geleceğine de sahip çıkan örnek bir kenttir. Çağdaş değerlere olan inancı her geçen gün güçlenen özel bir kenttir. Atılımcılık, yerel demokrasi ve uzlaşı kültüründe örnek bir kenttir. Her zaman dik duran, delikanlı bir kenttir. İzmirlilik ise sözde bir kavram değildir. Tüm değerleriyle bir kentlilik ve yurtseverlik göstergesidir. O yüzden İzmir'i sevmek Türkiye'yi sevmektir."

Konuşmasında Suriye'ye olası müdahale ve Türkiye'nin buna destek vermesini eleştiren Başkan Kocaoğlu, Atatürk'ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesinden taviz verilmemesini istedi.

BARIŞ VE HUZUR ORTAMININ DEVAMI İÇİN SADECE TEMENNİLER YETMEZ

Başkan Kocaoğlu, Türkiye'nin kaos ortamına sürüklenmemesinin en büyük dilekleri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Hepimizin endişeyle izlediği gibi bugün yakın coğrafyamızda çok tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Özgürlük ve bağımsızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilen yüce Türk ulusunun bu kaos ortamına sürüklenmemesi elbette en büyük dileğimizdir. Ancak, kabul etmek gerekir ki ülkemizdeki barış ve huzur ortamının devamı için sadece temenniler yetmez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği Yurtta Barış Dünyada Barış hedefinden asla ve asla şaşmayacağız."

CUMHURİYET DEĞERLERİNİ ÖDÜN VERMEKSİZİN KUTLUYORUZ

İzmir'in ve İzmirlilerin Cumhuriyete, laikliğe ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığına dikkat çeken ve Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeyecekleri mesajını veren Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında ve ilerlemesinde her zaman önemli görev üstlenen ve başarıyla üstlenen İzmir yarınlara umut ve güvenle bakmaktadır. Biz İzmir'i gelecek kuşaklara içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı tarihi, ahlaki ve vicdani bir ödev olarak görüyoruz. O nedenle rantı değil yaşam kalitesini öne çıkaran, çevreci ve sürdürülebilir kent grafiğine, oldu bittiler yerine projelerini katılımcı tasarlama sürecinden geçiren bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz ve yönetiyoruz. İzmir ve İzmirliler olarak hiç eksilmeyecek, saygı ve bağlılıkla sizi silah ve düşünce arkadaşlarınızı minnet ve özlemle anıyoruz.Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyoruz. ve size bir kez daha söz veriyoruz; 9 Eylül sonsuza dek bir gurur günü olarak kutlanmaya devam edecektir. Devam edecektir, devam edecektir. İzmir daima Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Yaşasın 9 Eylül, yaşasın İzmir, yaşasın çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti."

EXPO 2020'Yİ KAZANMAYI ÇOK İSTİYORUZ

Başkan Kocaoğlu, İzmir'in kültür, sanat, kongre ve fuarlar kenti olması yönünde başlattıkları yatırım hamlelerini büyük bir hızla sürdürdüklerini, İzmir'in EXPO 2020'yi kazanmasını çok istediklerini de söyledi.

Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "İzmir'i kültür, sanat ve kongre ve fuarlar kenti olmak yönündeki vizyon hedefimiz doğrultusunda pek çok büyük yatırım hamlesi başlattık. EXPO 2020'yi çok istiyoruz. Çünkü EXPO gibi önemli bir organizasyon sayesinde hem daha anlamlı olacak hem de güç ve hız kazanacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmsının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin gönderdiği kutlama mesajları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajları okundu.

Mesajların ardından Atatürk'ün kente girişi temsili canlandırıldı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve sanatçıları konser verdi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı sanatçıları, İzmir Türküleri adlı bir halk oyunları gösterisi sundu.

Törene ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Rıfat Sait ve Ertuğrul Günay ile CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Prof. Oğuz Oyan ile çok sayıda İzmirli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement