Kılıçdaroğlu ile Aile Bakanı 'Önüne Yatma' Polemiği Sonrası İlk Kez Yan Yana - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kılıçdaroğlu ile Aile Bakanı 'Önüne Yatma' Polemiği Sonrası İlk Kez Yan Yana

23.04.2016 09:33  Güncelleme: 12:47

Anıtkabir'deki kutlamalarda Kemal Kılıçdaroğlu ve Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu aralarındaki sert polemikten sonra ilk kez yan yana görüntülendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96. açılış yıl dönümü kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Ziyarette dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu yan yana görüntülendi. İkili, Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken sözleri sonrası ilk kez bir araya gelmiş oldu. Ramazanoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun yüzüne bakmaması dikkat çekti.

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE, HDP YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri Anıtkabir'deki törene katıldı. HDP'den ise katılım olmadı.

Kahraman ve beraberindeki heyet Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak İstiklal Marşı'nı okudu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

DAVUTOĞLU ÇOCUKLARLA TEK TEK SOHBET ETTİ

Anıtkabir'deki törenin ardından Başbakan Davutoğlu, kendisine seslenen çocukları kırmadı ve yanlarına gitti. Çocuklarla fotoğraf çektiren Davutoğlu, tek tek sohbet ettiği çocuklara sevginin önemini anlattı.


ZİYARETTE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Devlet erkanının Anıtkabir ziyaretinde dikkat çeken en önemli ayrıntı ise geçtiğimiz günlerde Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından sözleriyle tepki çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yan yana gelmesi oldu. Ramazanoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yarım da olsa sırtını dönmesi dikkat çekti.


KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında Karaman'da cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının ardından Bakan Ramazanoğlu'na yönelik şunları söylemişti:

''Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar... Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?''

BAKAN DAVA AÇMIŞTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu ile Aile Bakanı 'Önüne Yatma' Polemiği Sonrası İlk Kez Yan Yana - Son Dakika


Advertisement