Seçime 41 gün kala dikkat çeken Kılıçdaroğlu anketi! 4 ay önceye göre fark çok büyük - Son Dakika
Politika

Seçime 41 gün kala dikkat çeken Kılıçdaroğlu anketi! 4 ay önceye göre fark çok büyük

MetroPoll'ün "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı?" anketinde dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Katılımcıların yüzde 34.9'u "Kazanır", yüzde 8'i "Kesinlikle kazanır" derken, yüzde 39'u "Kazanamaz", yüzde 10.7'si "Kesinlikle kazanamaz" yanıtını verdi. Sonuçları paylaşan MetroPoll kurucusu Özer Sencar, "Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Aralık 2022'de bu fark 29 puanmış" dedi.

02.04.2023 21:58  Güncelleme: 00:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MetroPoll Araştırma'nın Mart 2023 tarihli Türkiye'nin Nabzı başlıklı araştırmasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken bir ankete imza atıldı.

KESİNLİKLE OY VERİRİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 19.7

Araştırmaya katılanlara ilk olarak, "Bugün seçim olsa Kılıçdaroğlu'na oy verme durumunuzu belirtir misiniz?" sorusu yöneltildi. "Kesinlikle oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 19.7, "Oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 25 oldu. Katılımcıların yüzde 18.9'u, "Oy vermem" derken, yüzde 30.6'sı ise, "Kesinlikle oy vermem" yanıtını verdi. "Fikrim/cevap yok" diyenlerin oranı yüzde 5.8'de kaldı.

MetroPoll'ün anketinde, 'Kılıçdaroğlu seçimi kazanır' diyenlerin oranı yüzde 34.9! 4 ayda fark iyice eridi

YÜZDE 34.9'U "KAZANIR" DEDİ

Katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise, "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Kemal Kılıçdaroğlu sizce seçimi kazanır mı?" oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 34.9'u, "Kazanır", yüzde 8'i, "Kesinlikle kazanır" şeklinde görüş belirtti. "Kazanamaz" diyenlerin oranı yüzde 39, "Kesinlikle kazanamaz" diyenlerin oranı ise yüzde 10.7 oldu. Yüzde 7.3 ise, "Cevap yok" dedi.

MetroPoll'ün anketinde, 'Kılıçdaroğlu seçimi kazanır' diyenlerin oranı yüzde 34.9! 4 ayda fark iyice eridi

SENCAR SONUÇLARI TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Sonuçları Twitter hesabından paylaşan MetroPoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyleyenler vereceğini söyleyenlerden yaklaşık 5 puan fazla. Bu reel durum.

MetroPoll'ün anketinde, 'Kılıçdaroğlu seçimi kazanır' diyenlerin oranı yüzde 34.9! 4 ayda fark iyice eridi

"3 AYDA ARADAKİ FARK ÇOK BÜYÜK ORANDA KAPANMIŞ"

Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenler kazanacağını düşünenlerden 7 puan fazla. Bu da seçmenin seçime yönelik algısı. Aralık 2022' de bu fark 29 puanmış. 3 ayda aradaki fark çok büyük oranda kapanmış."

MetroPoll'ün anketinde, 'Kılıçdaroğlu seçimi kazanır' diyenlerin oranı yüzde 34.9! 4 ayda fark iyice eridi
Seçime 41 gün kala dikkat çeken Kılıçdaroğlu anketi! 4 ay önceye göre fark çok büyük

Son Dakika Politika Seçime 41 gün kala dikkat çeken Kılıçdaroğlu anketi! 4 ay önceye göre fark çok büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Muhammet Karakurt: KESİNLİKLE KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI OLACAK KEMAL BEYE DESTEĞİMİZ TAMDIR 170 161 Yanıtla
  • ahmet kasap: KESİNLİKLE KILIÇDAROĞLUNA OY VERMEM BUNU DA YAZIN BENCE KESİNLİKLE KAZANAMAZ HESAPTAN DÜŞÜN metroPOLL ARAŞTIRMASINI DOĞRU YAPSIN TARAFLI HARARET ETMESİN 140 189 Yanıtla
  • Eyup Kutlu: bana neden hiç sormuyorlar bence Kemal bey bu seçim de kazanacak. 68 58 Yanıtla
  • mustafa kuyu: Kılıçdaroğlu kesinlikle kazanacak ve milleti ayırmadan,bölmeden çokta iyi bir başkanlık yapacak! 63 38 Yanıtla
  • Şahin Akdağ: Lan bi uza san a neden sorsunlar kro 24 73 Yanıtla
  • Cetin Karakin: Evet kazanır, sonrada ben ne yapacaktım şimdi Rıfkıcım diye şaban gülümsemesiyle eheheh diye ortalıkta dolaşmaya başlar...Bizde buna çok güleriz.. Rüyanızda görürsünüz ancak.. 33 36 Yanıtla
  • Markus Antonyus: Teröristler tarafından övülen ve desteklenen kişi ülkenin başına gelen inanılmaz bir felaketten başka bişi değildir Türkiye Cumhuriyetini böldürmeyiz bölemeyecekler vatanını ırak yada Suriye gibi görmek istemeyenler oyverirken aklını ve geleceğini düşünmek zorundadır 23 16 Yanıtla
  • Zabıta İrfan: Erdoğan 20 yıldır kaybettiği gibi bu seçimide kaybedecektir 13 22 Yanıtla
  • Kuntay Kartal: Kazanmaması için hiç bir sebeb yok.Neden kazanmasınkı? 16 4 Yanıtla
  • Ergül Avşar: Kesinlikle kazanamaz buna emin olun bu millet o kadar aptal değil 7 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement