Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Önceliğimiz eğitim dedik.

03.11.2022 22:45  Güncelleme: 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Önceliğimiz eğitim dedik. Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur. Sadece üniversite sayısına baksanız kifayet eder." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, öğretim üyesi olarak görev yaptığı üniversiteden KHK ile atıldığını belirterek, "Bu listeleri kim dayattı size Sayın YÖK Başkanı? 5 senedir bir cevap bulamadınız bana ve benim gibi 2 bin insana. Bizim gibi binlerce insanı bir memurun beyanına dayanarak attınız." görüşünü savundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, iktidarlarında, eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını, mesleki eğitim merkezlerini güçlendirdiklerini, kılık kıyafet zorbalığına son verdiklerini anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bütçe sunumundaki bazı ifadelerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bazı illerdeki okulların eksikliklerini sıralayan Tanal, ülkenin batısında, Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden çok daha fazla okul açıldığını, bu durumun, iktidarın eğitimde fırsat eşitliği sunmadığının göstergesi olduğunu iddia etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, iktidarlarında, bütçedeki en büyük payı hep eğitime ayırdıklarına işaret etti.

Bugünkü öğretmen maaşlarında, geçmişe göre önemli artış kaydedildiğini belirten Aydemir, eğitime ilişkin birçok parametrede olumlu gelişmelere imza attıklarını dile getirdi. Aydemir, muhalefet milletvekillerinin ülkeye siyah gözlüklerle baktığını ancak bu durumun Türkiye'nin kötü durumda olduğunu göstermediğini söyledi.

"Geçen yıl bıyıksızdınız"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, daha önce dile getirdiği hedeflerin gerisinde kaldığını savundu. Paylan, 85 milyon vatandaşın huzuru ve refahı olmadığını, gençlerin çoğunun başka bir ülkede yaşamak istediğini ileri sürerek, "Eğitime eleştirel düşünceyi koyamıyorsanız oradan bilim çıkaramazsınız." diye konuştu.

Paylan'ın, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü bıyık. Geçen yıl bıyıksızdınız, biat etmemiştiniz. Bu sene bıyık bıraktınız." sözlerine Bakan Özer, "Sizin başka bir endişeniz yok. Benim vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez." diye tepki gösterdi.

HDP'li Paylan'ın "Sakin olun." sözlerine Özer, "Sakinim. Gülüyorum size." karşılığını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, "Bunu bütün bıyıklılara söylüyorsanız, beni de kast ediyorsunuz. Cevap hakkı doğdu." dedi.

HDP'li Paylan, "Saraya giren bıyıklı girer. Sayın Bakan kişiselleştirmeyin meseleyi." ifadelerini kullandı.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü ise AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in bıyıksız olduğuna işaret ederek, "İbrahim Bey Reis'i sevmiyor." diye espri yaptı.

"Bizde biat kültürü yok"

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, "Garo Bey'e teşekkür ediyorum, bir hakikati ortaya koydu; bizim noksanımız yok. O yüzden işi bıyığa getirdi. Ben 3 dönemdir milletvekiliyim. Bizde biat kültürü yok. Bunu, 'Biz emre amade siyaset yapıyoruz, onlar da öyledir.' diye söylüyor. Ancak bizim asla böyle bir şeyimiz yok." diye konuştu.

Partisinin iktidara geldiğinde eğitimin altını çizdiğini vurgulayan Aydemir, "Önceliğimiz eğitim dedik. Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur. Sadece üniversite sayısına baksanız kifayet eder. Noksanımız yok mu? Gayet tabii ki var. Hayat dinamik bir süreç. Onları da tamamlayarak gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement