CHP'li Başarır'dan, görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın yargılandığı davayla ilgili açıklama Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Başarır'dan, görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın yargılandığı davayla ilgili açıklama Açıklaması

CHP\'li Başarır\'dan, görevden uzaklaştırılan Vefa Salman\'ın yargılandığı davayla ilgili açıklama Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve yardımcısının görevine iade edilmesini istediklerini söyledi.

25.10.2021 13:38  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve yardımcısının görevine iade edilmesini istediklerini söyledi.

Başarır, belediyedeki "zimmete para geçirme" davasında tutuksuz yargılanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç'le birlikte partisinin Yalova İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Sayıştay raporuna göre, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Salman ve Güleç'in suçsuz olduğunu savunan Başarır, Yalova'da görülen davaya da değinerek şunları kaydetti:

"Başkan ve başkan yardımcısı burada. MASAK, mal varlıklarını inceledi, hiçbir şey bulamadı, tertemiz çıktılar. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın tamamını Ankara 11. Ağı Ceza Mahkemesi başkanlığına yazarak bilirkişiye yolladı. Bilirkişi raporunda 'belediye başkanı olarak görevini harfiyen yapmıştır, suç ortaya çıktığı zaman olayı yargıya intikal ettirmiştir ve olayın oluşumunda, gelişiminde hiçbir suçu olmadığı gibi bu süreci başarıyla yürütmüştür.' diyor. Bunu o mahkemenin almış olduğu rapor söylüyor. Avukatlarımız, İçişleri Bakanlığına göreve iade için bir dilekçe ve raporla gerekli başvuruları yapacak."

Başarır, Salman ve Güleç'in görevine iade edilmesini beklediklerini söyledi.

Bir gazetecinin Salman hakkında bir taziye evinin yapımıyla ilgili ihalede yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yeni bir dava açılmasına yönelik sorusu üzerine Başarır, sadece Salman'ın görevden alındığı dosyayla ilgili konuşacağını kaydetti.

Soruşturma ve dava süreci

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E'nin zimmetine para geçirmesiyle ilgili davada "Denetim görevini ihmal", "irtikaba göz yumma" ve "zimmet" suçlarından yargılanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 27 Şubat 2020'de İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

Salman ve 4 belediye görevlisi hakkında Yalova merkez Seyrantepe Mahallesi'ndeki taziye evinin usulsüz şekilde ihale edilerek yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan başka bir soruşturma kapsamında da "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Başarır'dan, görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın yargılandığı davayla ilgili açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    23:38 İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri tarafından helikopter destekli olarak kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu başta olmak üzere birçok ilçede yapılan denetimlere, farklı şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Deniz polisi de Balat'tan botla denize açılarak uygulamaya destek verdi. Uygulama noktalarında araçlar detaylı arandı ve sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya katıldı.

  • Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı
    23:17 Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı

    Alanya'da CHP'den seçilen belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına borç listesi ve aylık gelir gider dengesi afişi astı. MHP ise cevap olarak aylık gelir gider dengesi afişini teşkilat binasına astı.

  • AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti
    23:13 AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Gazze'de 2,3 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 140 meslektaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

  • İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi
    22:58 İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi

    İngiltere'de Filistin'le dayanışma gösterisi düzenleyen yüzlerce gösterici, İsrail'e silah satışının durdurulması ve Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı. Göstericiler, İngiltere Parlamentosu önündeki Parlamento Meydanı'nda toplandı. İşçi Partisi milletvekilleri Ribeiro-Addy ve Butler, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek hükümetin İsrail'e silah satışını durdurmasını istedi. Karşı eylem düzenleyen İsrail destekçisi bir kişi gözaltına alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk
    22:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk

    Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaparak, Erdoğan'ın Filistin halkının özgürlük ve topraklarını kurtarma amacındaki mücadelesini takdirle karşıladıklarını belirtti. Hamas, Erdoğan'ın cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun, Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırdığını ifade etti.


Advertisement