Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu - Son Dakika
Politika

Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu

Başak Demirtaş'ın geri çekilmesi sonrası DEM Parti'nin İstanbul'da kimi aday göstereceği siyasetin en önemli konu başlıklarından biri olarak ön plana çıkıyor. İstanbul'da seçim dengelerini değiştirebilecek potansiyele sahip olduğu bilinen DEM Parti'de Demirtaş'ın yerine Meral Danış Beştaş'ın ismi parti kulislerde öne çıkmaya başladı.

09.02.2024 09:46  Güncelleme: 23:36

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken sonucu en çok merak edilen ilerin başında İstanbul geliyor. Mega kentte CHP mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ile devam ederken AK Part Murat Kurum'u, İYİ Parti ise Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Seçimin kaderini belirleyecek bir oy potansiyeline sahip olduğu bilinen DEM Parti'de ise Başak Demirtaş'ın geri adım atması sonrası belirsizlik devam ediyor.

İSTİŞARE SÜRECİ YÜRÜTÜLMEDİ

Başak Demirtaş'ın adaylığı konusunda partinin içinde uzlaşma sağlanamadığı ve adaylık beyanının istişare süreci yürütülmeden yapılmasına eleştiriler olduğu kulislerden sızan bilgiler arasında. Özellikle parti içinde güçlü bir konumda bulunan kadın örgütlenmesinin, Demirtaş'ın adaylığına karşı çıktığı ve adaylık sürecinin istişare ile belirlenmesi gerektiğine yönelik net bir tutum sergilediği ifade edildi.

Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu

PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIK YARATTI

Ayrıca, Başak Demirtaş'ın adaylığının Selahattin Demirtaş'ın eşi olarak gündeme getirilmesi ve bu durumun pazarlık nedeniyle aday gösterileceğine dair iddiaların parti içinde rahatsızlık yarattığı belirtildi.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ'IN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Başak Demirtaş'ın geri çekilmesi sonrası DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için Meral Danış Beştaş'ın ismi ön plana çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ismi Ankara için de gündeme gelen Beştaş'ın da İstanbul adaylığına ıscak baktığı gelen bilgiler arasında...

Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu

ADAYI 9 ŞUBAT'TA AÇIKLAYACAKLAR

Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını 9 Şubat'ta açıklamayı düşündüklerini söyledi. 9 Şubat'ta açıklanacak ismin Meral Danış Beştaş olacağı değerlendiriliyor.

Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş\'ın alternatifini buldu

Son Dakika Politika Tercih yine bir kadın! DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Erdogan Metin: :)) tyatro ya devam 71 21 Yanıtla
    suna genç: Ekrem'e yolladıkları talep listesine Ekrem biraz nazlanıyor direniyor bu nedenle gözdağına devam 30 22
  • osman şahin: DEM pari biz hiç bir kirli pazarlığın içinde olmayacağız kimsenin marabası değiliz biz buyuz ve buradayız diyor adayı her kim olursa İstanbul’da destekleriz 24 37 Yanıtla
  • garson eleman: Otoparklardan sonra park ve bahçeleri de istiyorlar dağda kimseyi bırakmadılar 35 23 Yanıtla
  • Bente Miran: Sabirsizlikla bekliyoruz aday kim olursa olsun DEM partiye oyumuz. 15 10 Yanıtla

Advertisement