Trakya Üniversitesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Politika

Trakya Üniversitesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Trakya Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla rektörlük binasına kadar sessiz yürüyüş gerçekleştiren grup, İsrail'in Filistin halkına karşı ağır silahlı güç kullanarak uyguladığı saldırıların zirveye ulaştığını belirtti. Açıklamada, İsrail'in uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe saydığı, Gazze'yi açlık, sefalet ve ölüme mahkum ettiği ifade edildi. Rektör de bu tepkiye destek verdi ve cezasız kalmamasını diledi.

24.10.2023 16:26

Üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek yürüyüşü

EDİRNE - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Trakya Üniversitesi öğrencileri sessiz yürüyüş yaptı.

Edirne'de Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki Bolca Ana Yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile rektörlüğe kadar sessizce yürüdü. Yürüyüşün ardından rektörlük binası önünde basın açıklaması yapıldı ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıyla, İsrail'in 75 yıldır sistematik şekilde Filistin halkına karşı ağır silahlı güç kullanarak uyguladığı, saldırıların zirveye ulaştığını söyledi. Hastanenin tüm dünyanın gözleri önünde yerle bir edildiğini ve çocukların da dahil olduğu 500'den fazla kişinin bu enkazın altında kaldığını belirten Çetindağ, bu olaylara sessiz kalanların vicdanının bir kez daha toprağa gömüldüğüne dikkat çekti.

"İsrail'i şiddetle kınıyoruz"

Yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuru ve vicdanına aykırı bulduklarını söyleyen Çetindağ, "Uluslararası hukuku ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni hiçe sayan, yasaklı silahlar kullanıp elektrik, su ve besin kaynaklarını keserek Filistin halkını yıllardır süre geldiği gibi bir açık hava hapishanesi olarak anılan Gazze'de açlığa, sefalete ve ölüme mahkum eden İsrail'i şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Vazifemizi gerçekleştirmek adına burada hep beraberiz"

Kuvözlerde makinelere bağlı olarak yaşama tutunurken kesilen elektrik yüzünden hayata gözlerini açar açmaz tekrar yuman yavruları unutmayacaklarını aktaran Çetindağ, "Yavrusundan geriye kalanları sokak sokak arayan babaları, kucağında çocuğuyla feryat eden anaları unutmayacağız. Biz, dünya ve tarih unutmayacak. Nesilden nesile aktarılacak o kara sayfalarda İsrail Devleti'nin imzası kalacak. İşte bizler bu kara sayfaları beyaz satırlarla dolduracak yegane kişileriz, masumların canı için yan yana harfler gibi dizilmişiz. Sesini duyuramayanların sesi olmak; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünya insanları olarak asli görevimiz. Yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuru ve vicdanına aykırı bulan bizler, Trakya Üniversitesi öğrencileri, vazifemizi gerçekleştirmek adına bugün burada hep beraberiz" ifadelerine yer verdi.

"Bunun cezasız kalmamasını diliyoruz"

Basın açıklamasına katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Gazze'de yaşanan acıya kayıtsız kalmadıklarını ve üniversite olarak bu tepkiye ortak olmak istediklerini belirtti. Bu yaşanan acı olayları yapanların cezasız kalmamasını dileyen Tabakoğlu, bu aziz milletin yaşananları çok yakından seyrettiğini ve bu acıyı paylaştığını aktardı.

Basın açıklamasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Trakya Üniversitesi Öğrencileri İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarını Protesto Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Trakya Üniversitesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement