Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, "Sağlık turizminden yıllık elde ettiğimiz 2,5 milyar dolarlık gelir, Tayland'da sadece bir hastanenin yıllık cirosu. Buralardan 10 milyar dolarlara çıkmamız için planlarımızı değiştirmemiz lazım" dedi.
Tontuş, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kentte bir otelde düzenlenen "Sağlık Turizmi Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, sağlık turizminde daha ileri düzeylere ulaşmak için araştırmalar yürüttüklerini bildirdi.
Sağlık personeline yönelik, "Hangi yabancı dili, ana diliniz gibi konuşuyorsunuz?" konulu araştırma yaptıklarını dile getiren Tontuş, şunları kaydetti:
" Türkiye'de aktif bir dil olan İngilizce bilen kişi sayısı, özel ve devlette toplam bin 219 kişi. Bu sayı, bir hastanın derdini anlayabilecek kadar dil bilen kişi sayısı. Almanca gibi farklı dilleri de katarsak toplam 2 bin kişilik orduyla sağlık turizmini yöneteceğiz. Sağlık turizminden yıllık elde ettiğimiz 2,5 milyar dolarlık gelir, Tayland'da sadece bir hastanenin yıllık cirosu. Buralardan 10 milyar dolarlara çıkmamız için planlarımızı değiştirmemiz lazım. 2 bin kişiyi en iyi şekilde kullanmamız lazım."
Anket çalışmalarının sonuçları hakkında bilgi veren Tontuş, sağlık turizminin geliştirilmesinde hedef kentlerin, İstanbul, Antalya ve Bursa olduğunu sözlerine ekledi.
Bursa'da sağlık turizmi
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise sağlık turizmi konusunda kentin iyi bir potansiyele sahip olduğunu ancak bunun tam olarak kullanılamadığını söyledi.
Kentte bir sağlık serbest bölgesi oluşturulması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Dağyenice'de Bakanlar Kurulu kararı ile 1 milyon metrekarelik bir yer, turizm alanı olarak kabul edildi. Burayı sağlık serbest bölgesi ilan edebiliriz. Bursa'da Roma, Doğu Roma ve Osmanlı'dan kalan termal turizm kaynakları var. Bursa, Türkiye'de Avrupa Tarihi Termal Şehirlerine üye tek kent. Ayrıca 2015 yılında Avrupa Tarihi Termal Şehirleri toplantısını Bursa'da gerçekleştireceğiz."
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Metin Yurdakoş da geçen yıl sağlık turizmi için Türkiye'ye 480 bin, Bursa'ya 5 bin 700 kişinin geldiğini dile getirdi.
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa'nın 41 hastane, 3 ağız ve diş sağlığı merkezine sahip olduğunu aktardı. - Bursa
Son Dakika › Sağlık › Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Tontuş Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?