SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik - Son Dakika
Spor

SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik

SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik"İstiklal Marşı'mızın yıl dönümünde dünyaya milli marşımızı dinlettik""Semih Saygıner iyi ki dönmüş, kazanılan başarılarda pay sahibi""Kadınlarda ve gençlerde çok iyiyiz"Ercan ATA-Alper ŞAŞMAZ/ANKARA, (DHA)-Almanya'nın...

14.03.2023 12:38  Güncelleme: 17:04

SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik

"İstiklal Marşı'mızın yıl dönümünde dünyaya milli marşımızı dinlettik"

"Semih Saygıner iyi ki dönmüş, kazanılan başarılarda pay sahibi"

"Kadınlarda ve gençlerde çok iyiyiz"

Ercan ATA-Alper ŞAŞMAZ/ANKARA, (DHA)-

Almanya'nın Viersen kentinde 9-12 Mart tarihleri arasında 35'incisi düzenlenen 3 Bant Bilardo Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nın finalinde İsveç Milli Takımı'nı mağlup eden Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir, milli takımlarda Dünya Şampiyonu oldu. Milli bilardocular, Türkiye'ye 3'üncü kez üst üste, toplamda da 7'nci Dünya Şampiyonluğunu getirdi.

Dünya şampiyonasında alınan başarıyı Demirören Haber Ajansı'na (DHA) değerlendiren Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Başkanı Ersan Ercan, 3 defa üst üste bilardoda dünya şampiyonu olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını ve son yıllarda dünya bilardosunu domine ettiklerini söyledi.

"SON 3 ŞAMPİYONLUK MÜZEMİZDE"

8 finalin 7'sinde şampiyon olduklarını kaydeden Ercan, 'Son 3 defa da üst üste şampiyon olduk. 2019, 2022 ve 2023. 2020 ve 2021'de pandemi nedeniyle yapılmamıştı. Bizi gururlandıran en önemli şeylerden biri de, her sene farklı takımlarla girmemize rağmen dünya şampiyonu olduk. 2019'da Lütfi Çenet-Murat Naci Çoklu, geçen sene Tayfun Taşdemir-Can Çapak ve bu sene de Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir. Son 3 şampiyonluk kupası müzemizde. Gerçekten çok mutluyuz. Son yıllarda dünya bilardosunu domine ettik. Bunun yanında kasım ayında ferdi dünya şampiyonluğunu Tayfun Taşdemir kazanmıştı Semih Saygıner'den sonra. O da bizim için önemliydi. Geçtiğimiz hafta Las Vegas'ta yapılan dünya kupasını da Tayfun Taşdemir kazandı. Deprem felaketi nedeniyle gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadığımız ülkemizde bir nebze de olsa insanlarımıza mutluluk verebildik. Şampiyonluğun kazanıldığı gün İstiklal Marşı'nın yazılışının 100'üncü yıl dönümüydü ve biz yıl dönümünde dünyaya İstiklal Marşı'mızı dinlettik. Nereden bakarsanız çok anlamlı bir kupa. Bu şampiyonluk Türkiye'ye hayırlı olsun' dedi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK BİLARDO TESİSİNE SAHİBİZ"

Yaklaşık 9 yıl önce federasyon başkanlığına geldiğini ve bilardodaki sorunların bilincinde olduğunu kaydeden Ercan, 'Sorunları bilen değil bizzat yaşayan kişilerdik. Bu yolumuzu daha da kolaylaştırdı. Şu anda dünyanın en büyük bilardo tesisine sahibiz, dünyanın imrendiği bir federasyonumuz var. Uluslararası başarılarımız var, ödüllerimiz var, kamuoyunda çok büyük bir prestijimiz var. Okul sporlarında yer alıyoruz. Bunlar gibi bir sürü faktörden sonra dünyanın en özel, en büyük federasyonu olduk. Bu sporcusundan antrenörüne, başkanından yönetimine kadar herkesin bunda payı var' ifadelerini kullandı.

"SEMİH SAYGINER İYİ Kİ DÖNMÜŞ"

Başkanlık görevine başladıktan sonra Semih Saygıner'in bilardoya dönüşünü değerlendiren Ercan, '2014'te ben başkan olduktan sonra kendisinden sahalara dönmesi şeklinde ricam oldu. Kendisi de kırmadı beni. İyi ki dönmüş. 9 sene içerisindeki başarılarda çok büyük pay sahibi. Seneler önce Semih Saygıner'in açtığı yolda onu izleyen diğer milli sporcular uluslararası alanda madalyalar kazandı. Bireysel bazdaki sporlarda turnuvaya katılım oranına baktığımız en yüksek oranlardan birine sahibiz. Neredeyse girdiğimiz her şampiyonadan madalya ile dönüyoruz. Bu bizim için çok onur verici. Hele ki bu şampiyonluk bizi çok gururlandırdı. Tüm sporcularımızı alnından öpüyorum' diye konuştu.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI NİSAN'DA ANTALYA'DA DÜZENLENECEK"

Kadın bilardosunda da önemli başarılar elde edildiğini belirten Ercan, '3 bant bilardoda Gülşen Degener ve Müjde Karakaşlı Avrupa çapında çok ciddi başarılar elde etti. Pool yani Amerikan bilardo branşında Eylül Kibaroğlu da 2 defa üst üste Avrupa şampiyonu oldu. Bu sene de kendisinden hem Avrupa, hem de dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Gençlerde çok iyiyiz. Gençler dünya şampiyonluğunu tarihte ilk defa kazandık. 3 branşta da dünya çapında başarılar elde ederek Türkiye'yi gururlandırmak istiyoruz. Önümüzde nisan ayında Antalya'da bütün disiplinlerde Avrupa şampiyonası var, kadın-erkek ve milli takımlar düzeyinde. Tarihte ilk defa bu kadar yoğun bir şampiyonayı Türkiye'de yapacağız. 28 masa ve 1000'e yakın sporcu ile olacak. Burada 10-12 madalya bekliyoruz. Alnımızın akıyla çıkarsak her sene bu aylarda tüm disiplinler de Antalya'da düzenlenecek' dedi.

SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor SPOR Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement