Galatasaray Kulübü'nde ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü'nde ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Galatasaray Kulübü\'nde ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Dursun Özbek: 13 Ekim'de kulübümüzün 118'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız"Dünyaya örnek olacak bir tesisin imalatı içindeyiz""Bugün takımımız değeri 240 milyon Euro'dur""Bizi gururlandıran bir takımımız var"5 aylık dönemde 219 milyon TL kar edildiİSTANBUL, - Galatasaray Kulübü Divan...

11.10.2023 20:45  Güncelleme: 03:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursun Özbek: 13 Ekim'de kulübümüzün 118'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız

"Dünyaya örnek olacak bir tesisin imalatı içindeyiz"

"Bugün takımımız değeri 240 milyon Euro'dur"

"Bizi gururlandıran bir takımımız var"

5 aylık dönemde 219 milyon TL kar edildi

İSTANBUL, - Galatasaray Kulübü Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan'ın açılış konuşmasının ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, açıklamalarda bulundu. Özbek, "Bugün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Kız çocuklarımız bizim için çok ama çok önemli. Onların imkanlarının, hayallerinin diğer çocuklarla eşit koşullarda olmasını sağlamalıyız. Kulübümüz, yarın Metin Oktay tesislerinde bu amaçla kız çocuklarımız için bir eğitim ve etkinlik düzenleyecek. Bugün yine bir divan toplantısında sizlerle bir aradayız. Seçildiğimiz günden bu yana divan toplantılarına çok önem veriyoruz. Çünkü siz değerli üyelerimizin her yapıcı eleştirisi ve önerisi bize başarıya ulaşmakta büyük katkı sağlıyor. Ben özellikle bu dönemde camiamız için iyi bir örnek olduğumuzu düşünüyorum. Bu sevgi ortamı ve tüm katkılarınız için hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı sevgi ortamının cumartesi günü yapacağımız Mali Genel Kurulda da devam edeceğine inanıyorum. Ben buradan, tüm üyelerimizi genel kurulumuza katılmaya davet ediyorum. Gelin, Galatasarayımıza yakışır bir şekilde konuşalım, tartışalım, en doğrusu üzerinde her zamanki gibi uzlaşalım. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'in 100. yılı bizim için çok önemli değerli arkadaşlar. Ben bu özel yılda, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak görev yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını Galatasarayımıza yakışır şekilde kutlamak için çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. 21 Ekim Cumartesi günü hep birlikte Anıtkabir'de Ata'mızın huzuruna çıkacağız. Ben buradan, Cumhuriyet'in yüzü Galatasaray'ın neferi olan tüm Galatasaraylıları Anıtkabir'de yanımızda olmaya davet ediyorum. Ayrıca 22 Ekim gecesi lisemizde "100 Yılın Gecesi" adı altında bir konser ve bale gösterisi düzenliyoruz. Sayın Merih Çimenciler, NEF Filarmoni Orkestrası ve Candan Erçetin kardeşimin sahne alacağı bu gecede elde edilecek tüm gelir Birlikte1905 çatısı altında deprem bölgesinde kullanılacaktır. Ben bu gecenin unutulmaz olacağına, Cumhuriyet'in 100. Yılına ve Galatasarayımıza çok yakışacağına inanıyorum. Bu Cuma günü, yani 13 Ekim'de kulübümüzün 118'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Kurucumuz Ali Sami Yen Bey'in kabrinde başlayacak programımız lisemizde sona erecek. Bir eğitim yuvasından doğup dünya çapında bir marka haline gelen Galatasarayımızla ne kadar gurur duysak az. Her zaman söylediğim gibi, bizim en önemli görevimiz Galatasaray'ımızı en iyi koşullarda ve en başarılı haliyle bizden sonra gelecek kardeşlerimize bırakmak. Son dönemdeki başarılarımızla Galatasaraylı yepyeni bir kuşağın doğuşuna tanıklık ediyoruz. Bu çocukların ve gençlerin yüzünün her zaman gülmesi bizim en önemli görevimizdir. Verdiğimiz tüm mücadele bunun içindir" dedi.

"DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR TESİSİN İMALATI İÇİNDEYİZ"

Genel kuruldan aldıkları yetkiyle emaneti sırtlarında taşıdıklarını kaydeden Dursun Özbek, "Lütfen kimse Florya arazisini konuşmasın. Dışarıda korkunç bir mücadele veriyorum. Ne dediysek onu yapıyoruz. 'Florya'ya çivi çakılmadı' diyorlar. Her şeyin sırası var. Kemerburgaz'ı süratle bitirmeye çalışıyoruz. Burada yaptığımız inşaat 14 bin 500 metrekare. Dünyaya örnek olacak bir tesisin imalatı içindeyiz. 1. Faz, işin yükünü çeken faz. Ruhsatını aldık, inşaata başladık, ihalesini yaptık, kaba inşaatı bitirdik, ince işlere girdik, en kısa sürede bitirmek için de elleri, kolları sıvadık. Her türlü parasal sıkıntıya karşı size verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla bütün arkadaşlarım çalışıyor. Florya'yı, Kemerburgaz'a taşıdıktan sonra Florya'da inşaata başlayacağız. Bizi destekleyin, biz Galatasaray için çalışıyoruz. Florya'da 40 dönüm bize ait olmayan arazi almadık mı? 1 milyar 85 milyon TL bedelle, kefalet verdim, kredi aldık, parasını o gün peşindik, aldık. Kulübün gelirleri ile 1 milyar 85 milyon TL'yi ödedim. Tapusu hala bizde. Galatasaray'ın haklarını korumak için gereken her şeyi yapıyorum. Büyükçekmece arazisi su toplama havzasında kalan 106 dönümlük bir arazi. Senelerdir su toplama havzasında kaldığı için de çivi çakılmamış. Güzel arazi, güzel bir yerde. Bizim müracaatımızla burası spor alanına çevrilerek bir şeyler yapılabilir" diye konuştu.

"BUGÜN TAKIMIMIZ DEĞERİ 240 MİLYON EURO'DUR"

Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ile ilgili gelen eleştirilere cevap verdi. Erden Timur'un daha önceki başkanlık döneminde futbol göğüs sponsoru olduğunu hatırlatan Özbek, "Futbolla çok ilgili, futbolu son derece takip eden bir insan olamaz mı? Birisi inşaat yapıyorsa başka hobisi olamaz mı? Galatasaray Spor Kulübü'nde başarılı yürüttüğü Sportif A.Ş. Başkan Vekilliğini niye böyle yorumluyoruz. Kullandığı ifadeler son derece doğrudur. Market değeri 150 milyon Euro olan bir takımı, 30 milyon Euro bonservis harcayarak kurdu. Bugün takımımız değeri 240 milyon Euro'dur. Geçen divanda Erden Timur çok net açıkladı, Galatasaray tarihindeki rekor seviyede sponsorluk olduğunu. Sponsorluk çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene sponsorlukta başarılı mıydık? Hayır. Zararımızın büyük kısmı da oradan geliyor. 13'üncü olan bir takım ne kadar destek bulabilir, düşünün. Şampiyonlukla beraber gelen başarı rekor seviyede, Galatasaray tarihinde yok" ifadelerini kullandı.

"BİZİ GURURLANDIRAN BİR TAKIMIMIZ VAR"

Borçlarla alakalı konuşan Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı: "7.5 milyar TL borcumuz var mı, var. Kurduğumuz takımın 3-4 seneye varan bonservis ve maaş ödemeleri alt alta yazdığınız zaman evet, rakam doğru. Bu takım 6.2 milyar TL hasılat yapacak. 4 sene ile çarparsak, başarılı gittik, aynı takımı kullandık, 24 milyar TL hasılat getirecek. Bizi gururlandıran bir takımımız var. Geçen hafta bütün Türkiye mutlu oldu. 'Büyük kulüpler arasında en iyi durumda olan kulüp Galatasaray.'  Gururla ve iftiharla her yerde şu laf söyleniyor, Bankalar Birliği'ne gidiyoruz, size helal olsun, büyük kulüpler içerisinde en iyi durumunda olan Galatasaray Spor Kulübü. Çünkü Galatasaray Spor Kulübü, Florya arazisini almak için 1 milyar 85 milyon TL kredi kullandı. 18 ay vadeliydi. 6. ay dolarken, 1 milyar 85 milyon TL'yi bankaya yatırdık ve krediyi kapattık."

5 AYLIK DÖNEMDE 219 MİLYON TL KAR EDİLDİ

Galatasaray Spor Kulübü'nün 1 Ocak-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde 219 milyon TL kar ettiği açıklandı. Toplantıda mali konularla ilgili Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sarıkaya, sunum gerçekleştirdi. Sarıkaya, sarı-kırmızılı kulübün 1 Ocak-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde 219 milyon TL kar ettiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü'nde ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement