Güngör: "Kemer Karadeniz'e Geldiği İçin Mutluluk Yaşıyorum" - Son Dakika
Spor

Güngör: "Kemer Karadeniz'e Geldiği İçin Mutluluk Yaşıyorum"

Güngör: "Kemer Karadeniz\'e Geldiği İçin Mutluluk Yaşıyorum"

Edirne'de düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık yarışında 3. olan Abdullah Güngör, Başpehlivanlığa Fatih Atlı'nın ulaşması sonucu altın kemerin Karadeniz'e gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

17.07.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık yarışında 3. olan Abdullah Güngör, Başpehlivanlığa Fatih Atlı'nın ulaşması sonucu altın kemerin Karadeniz'e gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 3. olan milli güreşçi Adbullah Güngör, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Tarihi Kırkpınar güreşlerinden önce hazırlık yapmadığını söyleyen Abdullah Güngör, "Bu sene 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 3. oldum. Çünkü diğer arkadaşlarım hazırlanarak gidiyorlar ben hazırlanmadan gittim. Genellikle minder güreşçisi olduğum için kulübümde minder antrenmanları yaparak Kırkpınar'a gittim. Orada da çekilen kuram biraz güzeldi. Ben de iyi değerlendirdim ve Kırkpınar'da 3. oldum. Karadenizli Fatih Atlı da 1. oldu. Altın kemer Karadeniz'e geldiği için mutluluk yaşıyorum" dedi.

"KIRKPINAR'DAKİ EKSİKLİKLER BENİ ÜZÜYOR"

Milli güreşçi, Kırkpınar'ın 653 yıldır yapılan bir organizasyon olduğunu hatırlatarak, "Devlet büyüklerime şunu söylemek istiyorum; Kırkpınar'ın inanılmaz eksiklikleri var. Çok büyük organizasyonda büyük eksiklikler var. Bunu geçen gün de sayın Valimiz'e mektup yazarak dile getirdim. 653 yıldır yapılan tarihi Kırkpınar güreşlerinin Edirne Belediyesi'nden alınması lazım. Çünkü organizasyon çok zayıf. Sporcuların ödüllerinden yıkanma yerlerine, soyunma odalarından otopark'a, basın tribününe kadar çok eksiklikler var. UNESCO'ya girmiş Kırkpınar güreşlerimizdeki böyle eksiklikler beni üzüyor. Biz bu tarihi canlandıran başpehlivanlar olarak eksikliklerin giderilmesini istiyoruz. Çünkü bu organizasyon bizim ecdadımızdan geliyor. Devlet büyüklerimizden, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan şunu istiyorum; Kırkpınar'a bir el atılsın, eksikleri giderilsin. Örneğin bir at yarışında 1. olan bir jokeye 150 bin TL, atın sahibine ise 2,5 trilyon ücret ödeniyor. Kırkpınar'da 3. oldum 10 bin TL ödül aldım. 1. olan arkadaş 33 bin TL aldı. Bu tarihimize hak mı? Gerçekten bu konularda çok muzdaribiz. Bütün sporcu arkadaşlarımın bu konuda sıkıntıları çok. Bu konulara el atmasını istiyorum" diye konuştu.

"YAĞLI GÜREŞ BENİM İÇİN ÖN PLANA GEÇTİ"

Minderde başarısız olursa, yağlı güreşlere devam edeceğini ifade eden Güngör, "Şu an mindere devam ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusuyum. İkisini de yapıyorum. Hangisinde madalya aldıysam ona yöneliyorum. Tabi yağlı güreş gönlümüzün köşesinde. Yağlı güreş benim için daha ön plana geçti. Kırkpınar'da hedefim altın kemer. Seneye çok iyi çalışacağım. Bu sene hiç çalışmadım, hazırlanmadım ama sene iyi çalışıp Kırkpınar'da zirve yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"SAKATLANSAK ORTADA KALACAĞIZ"

Yağlı güreşlerde yarışan pehlivanlara destekçi olunması gerektiğini belirten Abdullah Güngör, "Yağlı güreş belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle oluyor. Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi destek oluyor ama Tokat'ta, Samsun'da, Sinop'ta, Türkiye'nin çeşitli illerinde sporculara destek olunmuyor. Antalya burada bir ekol. Samsun'da 12 tane başpehlivan var. Ladik'te 6 tane başpehlivan var. 70 tane ilin başpehlivanı yok. Diğer iller ata sporuna destek olursa, peygamber sporumuza destek olursa, çok daha iyi pehlivanlar yetişeceğine inanıyorum. Bu iş destek işi. Maddi manevi destek olmaları lazım. Çoğu başpehlivanın maddi durumu yok, işi yok, kadrosu yok. Benim bile kadrom yok. Güreşiyoruz ama yarın bir gün sakatlansak ortada kalacağız. O kadar emek veriyoruz. Bu sporcularımıza, pehlivanlarımıza destek verelim. 75 milyonluk ülkede 50 tane başpehlivan var. Birçok arkadaşımızın iş imkanları yok, kadrosu yok. Çok vahim durumlar var. Bunların araştırılmasını istiyorum. Spor bakanımız araştırırsa daha iyi çözümler bulur" ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAKANIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kendilerini görüşmeye davet ettiği dile getiren Güngör, "Kısmet olursa Recep Kara, Fatih Atlı ve ben Sayın Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Sayın Bakanımız Ladik'e ziyaretlerde bulunuyor. Ladik'te baktı ki pehlivan var, oraya güzel bir yatırım yapıyorlar. Güzel bir güreş salonu yapıyorlar. Bakanımız'ın güzel, ciddi projeleri var. Yanına gideceğiz ve sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Bir şeyler isteyeceğiz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Güngör: 'Kemer Karadeniz'e Geldiği İçin Mutluluk Yaşıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement