Irkçı Başkan'ın Asistanı Konuştu: Sterling Özür Dilemeli - Son Dakika
Spor

Irkçı Başkan'ın Asistanı Konuştu: Sterling Özür Dilemeli

ABD'de büyük yankı uyandıran ve ırkçılık skandalının başrol oyuncularından V. Stiviano, sessizliğini Amerikan ABC televizyonuna bozdu.

06.05.2014 08:29  Güncelleme: 08:28

ABD'de büyük yankı uyandıran ve NBA takımlarından Los Angeles Clippers'ın patronu Donald Sterling'e ömür boyu men cezası verilmesine neden olan ırkçılık skandalının başrol oyuncularından V. Stiviano, sessizliğini Amerikan ABC televizyonuna bozdu.

ABD'DE BOMBA ETKİSİ YARATMIŞTI

Sterling'in, eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen Stiviano'yla yaptığı telefon görüşmesi sırasında Afrika kökenli Amerikalılar hakkında söylediği ırkçı ifadelerin yer aldığı ses kayıtları geçen ay internette yayımlanmış ve ABD'de bomba etkisi yaratmıştı. 

"ONLARLA YAT AMA MAÇA GETİRME"

Sterling'in söz konusu görüşmede, Instagram'a efsanevi basketbolcu Magic Johnson ile çekilmiş fotoğrafını koyan Meksika kökenli Stiviano'ya kızarak, ısrarla ondan siyahilerle olan ilişkilerini ortaya dökmemesini ve gizli tutmasını istediği duyuluyordu. Tansiyonu giderek yükselen konuşmada Stiviano'nun siyahilerle birlikte görünmesinden fazlasıyla rahatsız olan Sterling, "Onlarla yatabilir, istediğini yapabilirsin. Ama senden rica ediyorum siyahları maçlarımıza getirme. Bir daha kendi takımımın maçında Magic Johnson'ı görmek istemiyorum" ifadelerini kullanıyordu.

80'LİK BAŞKAN'A REKOR CEZA VERİLMİŞTİ

Skandalın patlamasının ardından Amerikan Basketbol Ligi (NBA) yönetimi tarafından her türlü basketbol faaliyetinden ömür boyu men edilen 80 yaşındaki Sterling'e, 2.5 milyon dolar da para cezası verilmişti. 

"ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR"

Gelişmelerin ardından ilk röportajını ABC televizyonundan Barbara Walters'a veren 31 yaşındaki Stiviano, Sterling'in ırkçı sözleri nedeniyle "kesinlikle özür dilemesi gerektiğini" belirtti.

"BÜYÜK BİR TRAVMA YAŞIYOR"

Sterling'in büyük bir travma yaşadığını belirten Stiviano, "Sanırım bazen kendisi bile söylediği şeylere inanamıyor ya da anlam veremiyor ve bu durum onu da incitiyor" dedi.

SES KAYITLARINI KİM SIZDIRDI ?

Stiviano ses kayıtlarını kimin sızdırdığı konusuna da açıklık getirdi. Görüşmeyi kendisinin kaydettiğini ve arkadaşlarıyla paylaştığını belirten Stiviano, ses kayıtlarını da bu arkadaşlarından birinin sızdırdığını iddia etti.

"ONU BİR BABA GİBİ GÖRÜYORUM"

Stiviano Sterling'le aralarında duygusal bir ilişki olduğu yönündeki iddiaları da yalanladı. Sterling'in sadece kişisel asistanlığını yaptığını söyleyen Stiviano, "Onu bir baba figürü olarak görüyorum" dedi.

YÜZÜNÜ GİZLEMEK İÇİN MASKE KULLANMAYA BAŞLADI

Kamuoyundan yüzünü gizlemek için siperlikle dolaşan Stiviano, kendisini takip eden gazetecilere, "acısını maskelemenin en kolay yolunun bu olduğunu" ifade etmişti. Stiviano, "Bir gün ABD başkanı olacağım ve yasaları değiştireceğim" diye de eklemişti.

Stiviano'nun yarattığı akımın ardından ABD'de siperlik satışları da patlamıştı.



 

Irkçı Başkan\'ın Asistanı Konuştu: Sterling Özür Dilemeli
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Irkçı Başkan'ın Asistanı Konuştu: Sterling Özür Dilemeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement