Şanlıurfaspor'un 45 Yıllık Süper Lig Hayali - Son Dakika
Spor

Şanlıurfaspor'un 45 Yıllık Süper Lig Hayali

Şanlıurfaspor\'un 45 Yıllık Süper Lig Hayali

Şanlıurfspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Adanademir Spor maçı öncesi basın açıklaması yaparak, Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

24.02.2014 01:09  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Adanademir Spor maçı öncesi basın açıklaması yaparak, grevlerinin başında olduklarını, tarihinde hiç giremediği Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Fethi Şimşek ve 2. Başkan Aslan Akyürek, göreve darbe ile değil, kamuoyunun talepleri doğrultusunda geldiklerini ifade etti.

Şanlıurspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek, 2. Başkan Aslan Akyürek ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensupları ile bir araya gelerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adanspor maçı öncesinde El-Ruha otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Şimşek, göreve geliş sürecini tekrar hatırlatarak konuşmasına başladı. Önceki yönetime darbe yapmadıklarını belirten Şimşek, "Geçen yılki Haziran ayında, Urfa kamuoyu, bizim bu yönetimimizden görevi almamızı istedi. Mevcut yönetim ayrılmak istemediği için, biz de aday olmadık. İlk yarının sonlarına doğru, mevcut yönetim, kelimenin tam anlamıyla görevi bıraktı ve kaçtı gitti. Sanki bu yönetim, darbe yaparak, gelmiş gibi, zorla görevi almış gibi bir algı var. Bu algının doğru bir tarafı yok. Şanlıurfaspor kulübü boşta kaldığı için bu yönetim sorunları ile beraber, kulübü devralmış, görevi üstlenmiştir. Eski yönetim ise istifa etmiştir. Geldiğimiz zaman tablo acıklı. 7-8 trilyon gibi borç, yasal borçlarla birlikte 10 trilyon civarındaydı. Bazı futbolculardan, ihtilaflardan dolayı daha yüksek borç tablosu vardı. Bu yönetim geldiğinde kampta sadece 9 futbolcumuz kalmıştı. Futbolcuların çoğu ayrılma sürecine girmişlerdi. Bir belirsizlik ve kaos vardı. Bir mali sıkıntı vardı. Bu yönetim darbeyle, gelmedi. Kamuoyunun talepleri doğrultusunda geldi. Bu yönetim, kendisine güvenerek, geldi. Bir şart koşarak, gelmedi. Kendisine ve Urfa kamuoyuna güvendi. Herkes üzerine düşeni yapıyor. Herkes görevindedir. Bu takım hepimizin takımı. Bu yönetim, herkesi dışlayalım, egomuzla hareket edelim' diyerek, kulübü yönetmedi. Ucuz kahraman olalım, düşüncemiz olmadı. Biz herkesimle, her kitleyle bu kulübü paylaşmak istiyoruz" dedi.

Geçen yıl yaşanan kaoslara rağmen takımı PTT 1. Lig'de kalmasını sağladıklarını belirten Şimşek, yeni sezono çok iddialı başlamalarına rağmen hedeflere ulaşamadıklarını anlattı. Şanlıurfaspor'un dinamik bir yönetime sahip olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Bazı değişikliklerin ardından kulüp, geçen yıl ligde kalma mücadelesi verdi, birkaç haftalık kaostan sonra bunu başardı. Bu dönem çok iddialı başladık. Böyle bir süreçte, bazı şeyler iyi gitmedi. Teknik direktör değişikliği yaptı. Bazı futbolcular, beklentilere cevap veremeyince biz de hem o futbolcularla hem de hocamızla yollar ayrıldı. O hocamız da belli bir süre sonra Urfaspor'u taşımayınca, yollar ayrıldı. Yeni bir hoca getirildi. Yönetim çok dinamik, oluşan sorunlara anında çözüm üreten, yeni bir eylem planı hazırlayan bir yönetim. Uyuyan bir yönetim olsa, Allah korusun çok daha kötü sonuçlar oluşabilir. Son 3 haftadır istemediğimiz, beklemediğimiz sonuçlar aldık. Her şey yoluna girdi olarak bakıyorduk ama gerçekten her takım ligden düşmemek için mücadele veriyor. Her takım, düşüş potasından kurtulmak için çaba gösteriyor. Bu bizi kaygılandırdığı için tedbirler almaya başladık. Hocamızla yolları ayırdık. Şuanda Hüseyin Dağ hocamız görevinin başında. Tüm yönetim olarak da arkasındayız. Süreci yönetmeye çaba gösteriyoruz Tüm Urfa kamuoyunun desteğini bekliyoruz. Evet çıkış hesabı da şimdi yapabiliriz ama, düşüş hesabını da yapıp, gerekli tedbirleri almamız ve yek vücut, bir ve beraber olmamız, daha candan istememiz gerekiyor. Bunu yapacağız inşallah."

"45 YILLIK HÜSRAN VE HASRET VAR"

Şanlıurfaspor'un Süper Lig'e layık bir takım olduğunu belirten Şimşek, hedeflerinin Süper Lig'e çıkmak olduğunu kaydetti. Bölge coğrafyası ve insanının da Süper Lig'e çıkmayı hak ettiğini savunan Şimşek, "Ben siyasetçi değilim, hasbi ve harbi konuşurum. Ben bu memleketin, bu coğrafyanın, bu insanların, bu takımın süper lige layık olduğuna inanarak geldim. Bu yönetim, bu takımın Süper Lig'e çıkması için gereken çabayı gösterecektir. Ama bu yıl, ama önümüzdeki yıl ama sonraki yıl bu olacaktır. Çünkü 45 yıllık bir hüsran, bir hasret vardır.1969 yılında kurulan bu kulübün tarihinde Süper Lig olmamış. Kulübü süper lige çıkarmak için gereken her fedakarlığı yapmamız gerekiyor. Biz bu çerçevede hareket ediyoruz" dedi.

Alt lige düşme tehlikelerinin bulunduğunu belirten şimşek, PTT 1. Lig'de kalabilmeleri için en az 3 maç kazanmaları gerektiklerini ifade etti. Şimşek, "Düşüş tehlikesine karşı birkaç maç kazanmamız gerekiyor. 3 maç aldıktan sonra bizim düşüş riskimiz azalacak. Ama hiçbir takım düşmek istemeyeceği için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Şanlıurfa kamuoyu rahat olsun ama temkinli olsun. Dualarını eksik etmesin. Bizi de takip etsin, uyarsın. Haklı uyarılara bir şey demiyoruz, belden aşağıya vurmalara, çıkar amaçlı bazı hareketlerden rahatsız oluyoruz" diye konuştu.

TARAFTARA ÇAĞRI

Başkan Şimşek, kulübün, yanlış tezahüratlar nedeniyle 52 bin TL'lik cezalarla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, hem oyuncuların hem de taraftarların kurallar çerçevesinde hareket etmelerini istedi. Şimşek, şöyle konuştu:

"Taraftarın yanlış tezahüratı nedeniyle bir ceza geldi. Yine bir ceza geldi. Sürekli bu cezalar geliyor. Oyuncu oyun kuralları içerisinde, takımı için her şeyi yapabilir. Bir oyuncu akıllı ise kırmızı kart, görme lüksüne sahip değildir. Takımın çok büyük bir menfaati yoksa, yapmaması lazımdır. Taraftar da neyin suç, neyin suç olmadığını bilmelidir. Taraftarın oyunu ve hakemi baskılama hakkı vardır. Bu fonksiyonunu yerine getirmelidir. Kulübünün zarar göreceği tezahüratı bile bile yapmalıdır. Yapıyorsa ya düşüncesiz hareket ediyordur, ya art niyetlidir. Oyun kuralları vardır. Burada taraftarın da ne yapacağı bellidir. Başka usuller, kurallarla yasaklanmıştır. Bu para Şanlıurfa'nın parasıdır. Biz versek de Urfa'nın parasıdır. Bu paralar, doğru yerlere harcanması gerekir."

BİLET FİYATLARINDA İNDİRİM

Şimşek bilet fiyatlarında indirime gideceklerini söyleyerek, taraftara çağrısını yineledi. Şimşek, "Bilet fiyatlarında düşüşe gideceğiz. Daha fazla taraftar bekliyoruz. Taraftar, zor günde belli olur. Daha çok ama doğru tezahürat yapan taraftarı bekliyoruz. Doğru tezahüratı her seyirci bilmek zorundadır" dedi.

Daha sonra konuşan Kulübün İkinci Başkanı Aslan Akyürek, tek hedeflerinin takımı Süper Lig'e çıkarmak olduğunu ifade etti. Takımı Süper Lig'e çıkarmak için söz verdiklerini belirten Akyürek, şöyle devam etti:

"Biz yola çıkarken söz verdik. Bizler, Şanlıurfaspor'u PTT Ligi'nden Süper Lig'e çıkarmak. Amacımız, Süper Lig'e çıktıktan sonra da kulübü emin ellere teslim etmektir. Bizim görevimiz, hedefimiz bu. Bu hedefe doğru konuşuyoruz. Ama şans bizden yana gitmiyor. Bu hep böyle gidecek de değildir. Hocalarımızda da değişiklikler oldu. Göreve geliyorlar ama başarılı olamıyorlar. Çalışılan hocalar, yanlış kararlar da değildi. Amacımız, PTT grubunda kalmaktır. Yolumuza devam ediyoruz. Ama PTT Ligi'nde kalacağız. Buna inanın."

"ANLAŞTIĞIMIZ HOCA YOK"

Gazetecilerin teknik direktör arayışları ile ilgili sorusu üzerine Başkan Şimşek, teknik direktörlük konusunda karar yetkisini İcra Kurulu'na verdiklerini ifade etti. Gündüz yapılan yönetim kurulu toplantısında verilen kararla İcra Kurulu'nun teknik direktör konusunda ciddi bir çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Şimşek, "Teknik direktörümüz, kardeşimiz, canımız. Takımın başında. Öbür taraftan bu seneyi, gelecek seneyi daha iyi yönetecek alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Bugünkü yönetim kurulunda değişiklik yapıp, yapmama yetkisi veya getirilecek hocayı belirleme yetkisini İcra Kurulu'na verdik. İcra Kurulu bu konu üzerinde çalışıyor. Fayda getireceği seçeneği üzerinde kanat oluştuğunda, icra kurulumuz bu hocayla yoluna devam eder" diye konuştu.

Konuşulan ve görüşülen birçok teknik direktör adayının da bulunduğunu vurgulayan Şimşek, şuana kadar herhangi bir teknik direktörle anlaşmaya varmadıklarını ifade etti. Şimşek, "Şuan itibariyle anlaştığımız herhangi bir hoca yok. Konuştuğumuz, düşündüğümüz çok sayıda alternatifler var. Biz artık bu işi öğrendik. Görmenin de kademeleri var. Neyin faydalı, neyin zararlı olduğu çok iyi analiz ederek, ona göre, hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BAZI OYUNCULARIN İSMİNE KANMIŞIZ"

Başkan Şimşek, sezon başında yapılan iddialı transferlerle ilgili hata yaptıklarını itiraf ederken, futbolcuların isimlerine kandıklarını kaydetti. Ligin ikinci devresi yapılan transferden daha memnun olduklarını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti:

"Takımın ilk devresi kan uyuşmazlığı oldu. Yaptığımız bazı transferler ile takım arasında kan uyuşmazlığı oldu. Kurguyu yaptık. Çok iddialı bir kurgu yapıldı. O iddialı kurguda futbolcunun ismi önemli değil, sahaya indiğinde oynadığı oyun önemliydi. Markası önemli değil, sahaya inip, isteyerek, mücadele etmesiydi. Bazı futbolcularımızdan beklediğimizi, alamadık. İkinci devre yolları ayırdık. Yaptığımız yeni transferlerin hiç birisi keyfi değil. Hepsi ihtiyaçtan dolayı alındı. Kesinlikle ezilen bir takım değil. Mevcut takımımız, ilk yarı kurduğumuz takımdan çok daha aktif, daha istekli. Çok daha fazla koşan, çok mücadeleci bir takım oluştu. Doğrular yapıldı, yanlışlardan vazgeçildi. İlk devre doğru yapsaydık, şuanda ligin birinci veya ikinci sırasında olurduk. Demek ki, aldığımız bazı oyuncularda yanlış yapmışız. Veyahut, ismine kanmışız. Bunu söylemekte hiçbir beis görmüyorum. Herkes bu hatayı yapabilir. Hatada ısrar etmedik. Onlarla yolları ayırdık. Bizim sene başında yaptığımız kurgu, başarılı olsaydı, şuanda biz önümüzdeki yılki Süper Lig'de hangi sporcuları alacağımızı, ne yapacağımızı konuşuyor olurduk. Olmadı ama dünyanın sonu değil."

Ligin ikinci yarısının ilk yarıya göre çok daha zorlu geçeceğini savunan Şimşek, "Herkes son dörtten kaçmak için can havliyle mücadele ediyor. Canına dine takmış. İkinci devre çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Puanları birinci devre topladınız, topladınız. Toplamadınız, hayli zora giriyorsunuz. Her an sürprizlere açık oluyor. Sürpriz söyleyeyim. Samsun, bana göre beşinciliği hak etmiyor ama 5. sırada. Burada Şanlıurfaspor da olabilirdi. Yanlışlarımıza rağmen olabilirdi. Biz çıtayı, birinci, ikinci sıra için yaptık. Tüm bunların bilincinde, farkındayız. Gerekli derslerimizi de aldık" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şanlıurfaspor'un 45 Yıllık Süper Lig Hayali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement