Fenerbahçe'nin tarihi genel kurulu gerçekleşti - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin tarihi genel kurulu gerçekleşti

Fenerbahçe, Süper Lig ve Türk futbolundaki geleceğini belirlemek üzere tarihi genel kurulda toplandı. Saat 17.00'de başlayan genel kurulda ligden çekilme dahil her şey tartışıldı. İşte detaylar...

02.04.2024 10:22  Güncelleme: 10:37

Fenerbahçe'nin 17 Mart'ta Trabzon spor ile oynanan karşılaşmanın bitiminde yaşananların hemen ertesi günü toplanıp duyurduğu ve camianın, taraftarların, en çok da futbol takımının çıkacak sonucu merakla beklediği olağanüstü genel kurulu başladı...

CANLI AKTARIYORUZ

21.41 Acun Ilıcalı: "Trabzonspor maçında, o gün provokatörler, sahaya atlayıp takımımıza vahşi saldırıyı yaptılar. Ama bunun öncesinde orada bir hakem olsa 60. dakikada maçı tatil edip, hak ettiğimiz güvenliğe ve o ortamda bulunmama hakkımızı bize sağlayabilirdi. Oradaki herkes olay olacağını biliyordu. Sahaya meşale atıldığı anda, hakem meşaleye dönüyor ve faulü görmüyor. Dumanlar çıkıyor ve faulü görmüyor, o sırada faul var hesapta, faulü uyduruyor. Sonra gol yiyoruz. Bir hakem futbolcuların can güvenliğini bu kadar tehlikeye atabilir mi? Futboldan nasibini almış bir hakem, bir şekilde acaba koca bir takımı linç ettirme tehlikesi yaşatır mı?"

21.40 Acun Ilıcalı: "Ülkemizde biliyorsunuz, ciddi bir futbol kaosu yaşanıyor. Yurtdışında insanların futboldan eğlendiğini, ülkemizde acı çektiğini görüyoruz. Biz neden acı çekiyoruz. Şu anda yaşadığımız ortamın nedeni ne? Ben uzun süre düşündükten sonra, ortamı da izledikten sonra, tek bir kelime söyleyeceğim, o kelime bu kaosun sebebi, adalet. Nasıl bir ülkede hakimler adaleti sağlıyorsa, spor dünyasında da hakemler adaleti sağlar. Aylardır söylediğim yabancı hakem, son bir ayda tescillendi. Adaletin olmadığı, hakemlerin de bu görevi yapabilecek durumda olmadıklarını bizlere gösterdiler."

21.39 Acun Ilıcalı: "Hepimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. Burada, bu kalabalığı toplayabilmek, böyle bir kalabalığın burada olması gurur verici bir tablo. Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum. Herkesin eline, ayağına sağlık. İyi ki varsınız."

21.13 Ali Koç: "Açık ve net bir şekilde, ne kadar içine çekilmek istensek de Fenerbahçe'nin siyasetle hiçbir ilgisi, alakası, bağlantısı yoktur. Olmamalıdır. Olmamıştır. İnşallah hiçbir zaman da olmayacaktır. Ancak devletimiz şunu da bilmelidir. Hakkımızı korumak için gözümüzü kırpmayacağız. Devletimiz şunu da bilmelidir, devletimizin Fenerbahçe'ye çok ciddi maddi ve manevi borcu vardır."

21.12 Ali Koç: "Bazı kararlar alacağız. Hayatın olağan akışına aykırı durumlarla karşı karşıya bırakıldık. Artık buna son demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Hakkı yenen, ötelenen ve en son olayda da şampiyonluk yolunda bir takım olarak, önemli bir deplasmanda, 2-0 öndeyken, takımı sahadan çekme noktasında saldırıya uğrayan Fenerbahçe, tarihi boyunca her adımını ülkesine duyduğu bağlıkla atan milli bir değerdir. 117 yıl önce filizlenen bir çınardır. Fenerbahçe demek Türkiye demek, Fenerbahçe demek Türk sporu demektir. Tüm resmi kurum ve kuruluşlar karşımızda dururken, FETÖ'cü medyayla yerden yere vurulurken, yalan haberlerle suçlu ilan edilirken bile tek başına, en önde savaşmış, değerlerinden hiçbir zaman şaşmamış ve her şeye rağmen ülkesine hizmet etmeye devam etmiştir"

21.10 Ali Koç: "Trabzon'a faili meçhul çözülene kadar maçlara gitmeyelim opsiyonu var. Bu opsiyon bizim için, aklımız yatan bir opsiyon ancak 6 puan eksiliyor. Onun için yarışı olumsuz etkileyecek. Buraya U19'la gidelim deniyor. Ona zamanı gelince deniyor. TFF'nin istifaya çağrılması, imza toplanması isteniyor. Federasyon ve kurulları, anladığımız bir anlamda seçim yapana kadar, federasyonun hiçbir seçimine katılmamamız isteniyor. Sezon sonuna kadar VAR ve sahada yabancı hakem talep ediliyor. 1959 öncesi şampiyonluklarımız için cevap verilmesi isteniyor. 2011 Süper Kupa'mızın en kısa zamanda oynanması için Beşiktaş ile hareket ederek hakkımızı gasp edenlerden almamız isteniyor. 3 misli gelir sağlayabiliriz. Kanunen sıkı sıkıya bağlanmış bir durum. O mümkün değil."

21.02 Ali Koç: "Süper Kupa'yla ilgili tribünlerin reaksiyonun tam adını koyamadım. Bununla birlikte avukat ordumuz hem UEFA hem FIFA nezdinde Türk futbolunun geldiği noktayı, anlatmak adına başvurular yapacağız. Çünkü futbol artık futbol paydaşlarının olmalıdır. Yurt dışında yapılanma opsiyonlarını inceleyip en çabuk hangi şartlarda düğmeye basma noktasına geleceğimizi 3 ay sonra tekrar buluştuğumuzda sizlere ileteceğiz."

21.00 Ali Koç: "Buradaki durum nedir, 3 ay ile 1 yıl hak mahrumiyeti ama bence bu göze alınacak bir durumdur. Türkiye Kupası'na elde edilecek gelir, iade edilecek. Zaten külliyen zarar. Dolayısıyla o tarafı da o kadar önemli değil. Önümüzdeki sene yeni bir format oluyor, Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı. Türkiye Kupası'nda mali tablodan çok tasarruf edeceğimiz bir tablo ortaya çıkıyor."

21.50 Ali Koç: Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmamış. Dolayısıyla biz bu maça U19 takımıyla çıkma opsiyonunu sizin önünüze getireceğiz. Bu ıslıklardan anladığım, "Hiç çıkmayın, U19'la çıkacağınıza" Bizim de tercihimiz o. Ama işin mali tarafını o kadar önemsemiyorum. Ama hukuki tarafında onlara bu malzemeyi veremeyiz. Bunu, burada sizden yetki isteyeceğiz. Verip vermemek size kalmış.Önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmamak. Üçüncü size sunacağımız opsiyon. Türkiye Kupası'na, önümüzdeki sezon için en az iki sezon Türkiye Kupası'na katılmamamız düşüncesindeyiz.

20.42 Ali Koç: "Avrupa'da oynayan takımlar, bizim rakibimiz olan takımlar takvimi değiştirecek ama bizim federasyonumuz Süper Kupa tarihini değiştirmeyerek hem şampiyonluk hem de Avrupa yoluna taş koyacak. Bu maça çıkmayalım diyen o kadar çok insan var ki! Bir karar vermek zorundayız. Hiç çıkmamak ya da U19'la çıkmak. Hiç çıkmamanın bedeli, hukuken önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz, problem değil. Daha önemlisi yine 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti cezası. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Niye bilmiyoruz, geliri yok, onu biliyoruz da!

20.41 Ali Koç: "Süper Kupa için iki opsiyonumuz var. Biri hiç çıkmamak. İkinci opsiyonumuz U19'la çıkmak. Büyüklerimizden aldığımız görüş, bu görüş sürecinde radikal bir tepki olacaksa, Süper Kupa ile başlamalıyız dendi. Ben buna arkadaşlarımla birlikte katılıyorum. İlkesel nedenlerle katılıyorum. Sen bize ülke puanı diyeceksin, ondan sonra rakibimiz kabul etmedi diyeceksin. Sonra Karagümrük maçını tarihini değiştirelim diyeceksin, Karagümrük kabul etmezse ne olacak deyince, biz onu hallederiz diyeceksin. Karagümrük'ü hallediyorsun, Galatasaray'ı halledemiyorsun. Siz buranın amirisiniz, vereceksiniz kararı geçeceksiniz."

20.40 Ali Koç: "Yaptığımız tüm görüşmelerde, en az tercih edilen opsiyonumuz ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki en önemli neden, ne hukuksal ne ekonomik tarafı, niye ben burada muhatap olmadıklarımla bir alt ligde muhatap olayım. Bunu da anlayışla karşılıyoruz. Bu opsiyonu 3 ay sonraki genel kurula kadar masadan kaldırıyoruz. Maçlara 19'la da çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko, Tadic, Mert Hakan'a sesleniyorum, çıkın ne yapacaksınız yapın, o şampiyonluğu bize getirin.

Gelelim bir sonraki opsiyonumuza Süper Kupa. 2 kere taraftarımıza çağrıda bulundum, 2 Nisan akşamına kadar Urfa seyahat planı yapmayın, bilet almayın diye. 2 Nisan gecesindeyiz. Aynı çağrıyı tekrar yapıyorum. Lütfen Urfa'ya sehayat planı yapmayın, biletleri rezerve etmeyin."

"ASKIYA ALMAK DEMEK, AMATÖR KÜME DEMEK"

20.34 Ali Koç: "Bunun için hazırlıklı olmamız gerek. Faaliyetlerimizi başka bir alanda devam ettireceğimiz alanda hazırlık olmamız gerek. Buradaki haksızlık devam ederse, bir bacağımız yurt dışında olsun görüşü var. Ancak askıya almak demek, amatör kümeden başlamak demek tekrar hazır olduğumuzda. Bunu da aşarız bir nebze. Süper Lig'de bir kulüple birleşiriz. Ama bunların en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerek. Doğru düzgün bir yurt dışı yapılanmamız, bu konuyu gündemimize getirmiyoruz."

"FUTBOL FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

20.33Ali Koç: "Bu görüş çok ağır bastı, ligden çekileceğimizi faaliyetleri donduralım. Benzer sorunları yaşamaya devam edeceğiz diyenler oldu. Lige genç takımla devam edelim, Süper Kupa ve Avrupa'ya A takımla çıkalım görüşü oldu. Şimdi bizim görüşümüz, bu konuyla ilgili, futbol faaliyetlerini askıya almayı şu anda hiç değerlendirmiyoruz."

"LİGDEN ÇEKİLME EN SON ADIM OLMALI"

20.32 Ali Koç: "Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sonuna kadar mücadele edip, meydanı boş bırakmayalım, ligde kalan maçlara genç takım ile çıkalım. Ligden çekilmeyi sezon sonunda bir kez daha değerlendirelim. Ligden çekilme, bu sezonun tüm emeklerini çöpe atmak olur. En kararlı adımları atalım, ligden çekilelim. Buna mukabil yine bir görüş, en kararlı adımları atalım, ligden çekilme dahil olacaksa da en son adım olmalı."

20.31 Ali Koç: "En uç opsiyonlardan biri olan ligden çekilme, hepinizi anlıyorum. Bu tiyatronun figüranı olmayalım diyorsunuz. Ama figüran olmamakla, meydanı boş bırakmamak arasındaki dengeyi de iyi düşünmemiz gerekiyor."

20.30 "Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi."

20.29 Ali Koç: "Pazar akşamı Samandıra'ya gittik ve futbolcularımız, İsmail Kartal hocamız, teknik kadro, hepsiyle bir odaya girdik. Kaptanlar söz aldı, hocamız söz aldı. Onlar doğal olarak, Trabzon'dan olağanüstü bir kenetlenme ile gelmiş ve, "Sonuna kadar emeğimizle, terimizle, kanımızla, mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız" dediler"

20.28 "Bu genel kurul kararını almak zorundaydık! Bir gece önce gördüklerimiz, yaşadıklarımız ve bundan sonra bize yaşatacaklarını tahmin ettiğimiz için. En kısa zamanda genel kurulu toplayıp Fenerbahçe'nin bir ve yekvücut olduğunu gösterip gerekli adımları atmak için, en iyi kararın genel kurula gitmek olduğuna karar verdik."

20.27 Ali Koç: "Ben ve arkadaşlarım, hem dik dururuz hem eğilmeyiz ama önemli olan bizlere bunları yapanlar en büyük gücü, son yıllarda Fenerbahçe camiasının eskisi kadar kenetlememesinden, son yıllarda çok fazla çatlak ses olmasından! Artık bizler de fabrika ayarlarına dönmeliyiz. Bugün ne sonuç çıkarsa çıksın, biz yönetim olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz"

20.26 Ali Koç: "2 alternatifimiz var aslında. Herkes bir alternatif üzerinde odaklandı. İki tane uç alternatifimiz var. Biri hiçbir şey yapmamak, biri de futbol faaliyetlerini askıya almak. Biz artık hiçbir şey yapmamaktansa bundan sonraki süreçte itiraz bayraklarını kaldırarak, kendi göbek bağımızı kesip, her gün ölmektense bir gün ölmeyi düşünerek sizlerin huzuruna çıktık."

20.25 Ali Koç: "Bize yapılanlar bir konsorsiyum! Hedef hep Fenerbahçe! Acaba biz ligden çekilsek kimin otobüsüne kurşun atacaklar? Kimin başkanına kumpas kurup cezaevine atacaklar! Hangi takımı linç etmeye çalışacaklar! Biz ne boyun eğeriz ne şampiyonluklar, kupalar uğruna inandığımız değerlerden en ufak taviz vermeyiz. Bu da böyle bilinsin!"

"F.BAHÇE'Yİ TESLİM ALAMAZSINIZ"

20.24 Ali Koç: "Neden hep Fenerbahçe? Bize neyin diyeti ödetilmek isteniyor! Bu haksızlıklar ne zaman son bulacak! 100 yıllık kulüpleri birbiriyle çatıştırarak futbol üzerinden yeni bir toplumsal kaos mu çıkartmaya çalışıyor birileri? Bu saldırıyı planlayanlar, siz Fenerbahçe'nin tarihine hiç baktınız mı? Henüz 11 yıllık kulüpken bile işgal kuvvetlerine boyun eğmeyen Fenerbahçe'yi bu zorbalıklarla teslim alabileceğinizi sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz! Tarihten hiç ders almamışsınız!"

20.23 Ali Koç: "Niye hep Fenerbahçe yaşamış? İşte onun için biz bugün buradayız. Bugün burada tepkimizi adaletsizliğe, haksızlığa, isyanımızı göstermek için toplandık. Benim için şahsim için söyleyebilirim, yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımız bunu söyleyebilir, bugün burada, en azından şahsım için söylüyorum, hayatımın en büyük gururunu yaşattınız. Buraya gelip bu haksızlığa karşı isyanınızı göstermek için. Allah hepinizden razı olsun. Bunu görünce, Fenerbahçe'nin hiçbir zaman sırtının yere gelmeyeceğini görüyorum! Fenerbahçe tek başına da olsa dimdik ayakta duracağının en güzel ifadesi bugün burada bu topluluktur. Sizlerin başkanınız olmaktan iftihar ediyorum"

20.22 Ali Koç: "Bu tabloda şampiyonluğu olmayan tek takım Fenerbahçe. Bu istatistikle gösterdiğimiz, Fenerbahçe'nin 13 senede bir kere şampiyon olmasının sadece sportif argümanla açıklanması söz konusu değildir. Bu, hayatın olağan akışına aykırı!"

20.21 Ali Koç: "10 seneye bakalım, bu sezon dahil on sezon. Fenerbahçe ve Galatasaray aynı puanı almış. Bu on senede Galatasaray 4, Beşiktaş 3, Başakşehir ve Trabzonspor 1 olmak üzere 9 şampiyonluk 4 takım arasında paylaşılmış. Fenerbahçe yine şampiyon olamamış"

Masada 3 senaryo var! Fenerbahçe'nin tarihi olağanüstü genel kurulu başladı, Ali Koç konuşuyor
Masada 3 senaryo var! Fenerbahçe'nin tarihi olağanüstü genel kurulu başladı, Ali Koç konuşuyor

20.20 Ali Koç: "Az önce sayın Acun Ilıcalı'nın desteği ile hazırlanan videonuz eminim benim gibi hepinizin duygulanmasına, yeniden öfkelenmesine neden olmuştur. Üstelik bu videoda gördükleriniz yaşadıklarımızın kısa bir özeti! Son bir istatistik paylaşacağım, oradan da ana konumuza geleceğiz. Bu istatistik de sizi öfkelendirecek. Son 5 sene, 5. sene bu sene olmak üzere 30. hafta itibariyle puan durumu. İki tablomuz ise son on sene, onuncu bu senenin 30. haftası olması itibariyle. Bu tablo, son 5 senedeki takımların, şampiyon olmuş takımların puanlarını gösteriyor. Hepsi 178 maç yapmış. Bu tablodaki 5 takımdan sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok bu süreçte!"

19.37 - Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na 30 dakika iftar arası verildi.

G.SARAY'IN KUTLAMASINDA VAGON OLAN KİŞİ"

19.35 - Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yayınladığı videodan: "Tarihi Denizli maçından rezaletinden 18 sene sonra Kadıköy'de yeni bir rezaletle tanıştık. Futbolcuların bütün çirkinliklerini uygulamak için sahaya çıkan, her pozisyonda yere yatan, arkalarındaki güçten talimat aldıkları bariz bir şekilde belli olan Pendiksporlu oyuncular! 2 dakikada bir yerdeler! Her türlü numaraya, çirkinliğe şahit olduk! Uzatmalarla birlikte 114 dakika oynanan maçta 47 dakika topla oynama süresi, başka bir Fenerbahçe'yi durdurma projesi olarak hafızalara kazındı. 2006'daki olaylı Denizli maçında bile oyun bu kadar durmamıştı. Hiçbir tribün geliri olmamasına rağmen, yaptığı transferlerle dikkat çeken Pendikspor'un gizli finansörünü merak edenler, o kişi, bir başka sahibi olduğu alt küme takımının bir yıl önce play-off'ta maç kaybettiği gün, Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasında vagon olan kişi olabilir mi? Bu kişi Galatasaray'ın gizli finansörü olabilir mi? Pendikspor, Galatasaray'ın arka bahçesi olabilir mi? Biz neden isyan ediyoruz? Herkesin bilip, bilmezden geldiği bu çirkin bağlantılara, ilişkilere isyan ediyoruz!"

19.13 Ali Koç: "Pendikspor maçı, 2006'daki Denizli maçından daha çok durdu. Orada hedefe ulaşamadılar. Trabzon maçında da şampiyonluk yolculuğumuza engel olamadılar. Ama sanmayın ki, teşebbüs etmeye devam etmeyecekler. Biz oraya gidiyoruz, yönetimler arasında bir sıkıntı yok, sahada oyuncular arasında sıkıntı yok, böyle gerginlik, böyle olaylar, daha yakın zamanda başka bir İstanbul takımıyla 5-1 yenildiği zaman tribündeki görüntüler, hayret verici!"

19.12 Ali Koç: "Fenerbahçe'nin ülkesi ve vatanı için duruşu apaçık ortadayken, bu maçtan sonra tek bir siyasi partiden, devlet erkanından, TFF'den veya herhangi bir futbol paydaşından, geçmiş olsun mesajı gelmemesi son derece manidar ve bir o kadar da derin anlam taşımaktadır."

19.11 Ali Koç: "En kabul edemediğim bu kanallarda ve benzerlerinde işlenen, "Fenerbahçeli futbolcular saha ortasında sevinmemeliymiş" Onların bir futbolcusu açıklama yapıyor, "Ben hayatımda böyle bir şey görmedim" diyor. Daha 3 ay önce burada aldığınız galibiyeti kutladınız. Bu kadar mı geçmişi çabuk unutuyorsunuz? Mert Hakan eli cebinde gelmiş, neresinde gelseydi!"

19.10 Ali Koç: "TFF'miz, onların anlayışına göre oyuncularımız kaçmalıymış! Kaçsalarmış bütün bunlar yaşanmazmış! Herhalde futbolcularımızın uslu uslu dayak yemelerini bekliyorlardı! Kahramanca armamızı temsil ettiler orada!"

ERDEN TİMUR'A CEVAP

19.09 Ali Koç: "Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV'ye çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece "Olmamalıydı" deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince."

19.08 Ali Koç: "Biz bu maçtan beri yurtdışıyla temas halindeyiz. Niye temas halindeyiz çünkü başımıza gelecekleri bildiğimiz için. Gözlemciler hatta yabancı gözlemciler hakeme tam puan vermişlerdir. Bizim temasta olduğumuz gözlemci uzmanlar, "Bu Avrupa'da olsa hakemin lisansı iptal olur" diyorlar ama TFF'nin getirdiği neredeyse tam puan vermiş!"

19.07 Ali Koç: "Yüzlerce kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya girmiş ve 12 kişi tutuklanmış ve sadece 5 kişi gözaltındadır. Ancak buna mukabil, meşru müdafaa yapan futbolcularımız ve çalışanlarımız disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Trabzonspor maçı çoğu zaman gergin geçer ama bu maçta hiç görmediğimiz kadar cisimler sahaya atılmıştır. Her dakika gerginlik artmıştır. Biz bunu İstanbul'dan görüp, hocamıza, "İstediğin an takımı sahadan çekebilirsiniz" derken, Trabzon Emniyeti burnunun dibindeki maça müdahala edememiştir"

"MASKELİ TARAFTARLAR GÖZ ARDI EDİLDİ"-

19.04 Ali Koç: "Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir. Görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerden devletimiz hesap soracak mı? İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmaları yapacak mı, takipçisi olacağız. Maça gelen taraftara üst araması yapılmamıştır. Passolig tüm takım taraftarlarına açılmıştır. Maskeli taraftarlar nasıl oluyorsa, bir şekilde göz ardı edilmiştir. Karadeniz insanına pek çok sıfat addedebilirsiniz, bunlardan biri merttir. Mert olan insan tribünde maskeyle olmaz. Zaten onlardan biri sahaya atladı."

19.02 Ali Koç: "Açık ve net söylüyorum, bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir. Böyle düşünüyoruz çünkü gergin geçeceği belli bir maçta valilik ve emniyet müdürlüğü gereken güvenliği sağlayamamıştır. Bugün genel kurul toplantısındayız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok daha iyi bir güvenlik tedbiri almıştır!"

"ORGANİZE VE PLANLI!"-

19.00 Ali Koç: "Trabzonspor maçında yaşadıklarımıza değinmek istiyorum. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Maç sonrasında yaşananlar organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu herhangi bir futbol maçında yaşanan olaylardan ibaret değildir."

"20 YILDIR HAKSIZLIKLARA MARUZ BIRAKILDIK"-

18.59 Ali Koç: "Biz camia olarak bana göre akıl almaz bir sabır gösterdik. Sağduyu ile yıllarca bize yapılan haksızlıkları haykırdık. Ülkemizi planlı bir şekilde, daha önce de yaptıkları gibi futbol üzerinden kaosa sürüklemeye çalışanlar var dedik ve diyoruz ancak ne sesimizi duyan var ne utanan ne sıkılan! Kısacası dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmamış, yaşanmayacak ve yaşanmasına izin verilmeyecek anormalliklere ve haksızlıklara 20 yıldır maruz bırakıldık. Bu duruma tepki göstermemek, hayatın olağan akışına aykırı. Onun için bugün buradayız."

18.55 Ali Koç: "Dik durmadık, eğilmedik! Sıkıntı da buradan doğuyor! Son maçımızda Trabzonspor ile, dünyanın hiçbir normal ülkesinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir maçı, bir kez daha oynamak zorunda bırakıldık. Daha evvel, birçok kez yaşadığımız gibi, bir kez daha planlı bir organizasyonla emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edildi. Korkarım bunlar sezon sonuna kadar devam edecektir. Bu yaşananlar, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır. Ne sesimizi duyan var, ne utanan, ne sıkılan! Bugün burada olağanüstü toplanmamızın sebebi sadece o maçta yaşananlar değil, çok daha fazlasıdır. Son maçlarda kaybettiğimiz 3 şampiyonluk, sözde şike kumpası, kirli ittifaklarla şampiyonluklarımızın çalınması, saha içinde insanları çıldırtan kararlar, TFF ve kurullarının çifte standart yaptırımları, başarı için her yol mübah anlayışı ile kin ve nefret kusan bazı rakipler ve saymakla bitmeyecek birçok olay. Bizlere artık yeter dedirtti. Gerçek anlamda yeter, o bildiğiniz yeter değil!"

18.52 Ali Koç: "Camia olarak uzun yıllardır hukuki, ekonomik, sosyal birçok alanda ağır bir mücadeleyi sürdürmek zorunda bırakıldık. Zaten bugün burada, bu şekilde bulunmamızın sebebi de pervasızca ve namertçe emeğimizin ve hakkımızın gasp edilmesinin karşı sürdüreceğimiz mücadelenin yöntemini ve olası sonuçlarını değerlendirmek ve kararlaştırmak için buradayız."

18.51 Ali Koç: "Olağanüstü bir kongreye, olağanüstü olağanüstü olağanüstü katılım. İşimiz çok, anlatacağımız ve konuşacaklar çok. Olağanüstü diyorum, Olağanüstü Genel Kurul olduğu için değil. Mübarek Ramazan ayında çok kısa süre içinde tribünleri bu şekilde doldurmanız olağanüstü. Bu sayıyı yakalayamamamızı isteyen düşmanlarımız vardı. Bu katılımla düşmanı, trolleri boşa çıkardınız. Helal olsun size."

18.50 Ali Koç: "Değerli kongre üyelerimiz, Türkiye'nin en büyük ailesi Fenerbahçe'nin sevgili mensupları, karşımda gördüğüm pankartlar beni ve arkadaşlarımı duygulandırdınız. Zaten dik durduk, eğilmedik sıkıntı buradan doğuyor. Teşekkür ediyorum, bence pankartı kaldıralım. Tüylerim diken diken oluyor"

18.42 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar: "Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçemizin saygıdeğer kongre üyeleri, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz. Bugün kulübümüzün şanlı tarihine çok önemli ve kuşaktan kuşağa gururla anlatılacak bir gün için toplanmış bulunuyoruz. Beni ve arkadaşlarımı divanda görevlendirdiğiniz için minnettarız"

18.37 Erol Bilecik: "Türk spor tarihinde milat sayılabilecek bir gün yaşıyoruz. Şunu unutmayın, bize yapılan her haksızlık, Türkiye'ye yapılan haksızlıktır. Fenerbahçe'nin her ayağa kalkışı, Türkiye'nin ayağa kalkışıdır. Bugün bir kez daha haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında ayağa kalkacağız."

18.30 Erol Bilecik: "Sevgili Fenerbahçeliler, bugünü iyi not edin. Bugün 22.588'i geçmiş bulunuyoruz. Bugün hepinizin, ileride bir gün, "O günü çok iyi hatırlıyorum, ben de oradaydım" diyeceğiniz bir gün. Bugün, hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün."

18.29 Erol Bilecik: "Hazirunda minimum yeterlilik sayısı 22.588 sayısını aşmış bulunmaktayız. Hayırlı, uğurlu olsun."

18.00 Fenerbahçeli üyelerin stadyuma girişleri devam ediyor. Genel kurul kısa sürede başlayacak...

17.15: Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik: "Sevgili büyük Fenerbahçeliler hoş geldiniz. Sanki bir yaz günü kadar bir sıcak, muazzam da bir yaza giriş günü yaşıyoruz. Bu birçok şeyin habercisi. Biraz daha sabrınıza ihtiyacımız var. Böylesine bir ortamda olmaktan duyduğumuz gururu bir kez daha paylaşmak istiyorum. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Sabrınız için tekrardan teşekkürler"

16.55: Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin: "Gerçekten Fenerbahçeli olarak buna şahit olmak, burada bulunmak... yeni nesillere anlatacağımız tarihi bir gün. Olağanüstü olacağı kesin. Dışarıda bundan fazla var, yolda olanlar var. Kayıt olanlar var. Sayıyı fazlasıyla aşacağımıza inanıyorum"

16.20: Fenerbahçeli üyelerin büyük ilgi gösterdiği Ali Koç, stadyumda üyelerle fotoğraf çektirdi.

16.10: Fenerbahçeli üyeler, teknik direktör İsmail Kartal ve takıma destek verdi.

16.05: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolcular stadyuma geldi.

16.00: Fenerbahçeli üyeler, genel kurul için stadyumdaki yerini almaya başladı.

MASADA 3 SENARYO VAR

Genel kurul Ülker Stadı'nda saat 17.00'de başladı. Takımın geleceği hakkında radikal kararların da alınabileceği bu önemli günde sarı-lacivertlilerin masasında 3 konu var. Bunlar; Futbol takımını ligden çekmek ve önümüzdeki sezona alt ligden devam etmek. Futbol takımının faaliyetlerine bir süre ara vermek, dondurmak. Yurt dışından bir kulüp satın almak.

OYLAMA YAPILACAK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç genel kurulda yapacağı konuşmada alınacak aksiyonları anlatacak, bunların olası hukuki ve finansal sonuçlarını da aktarıp yetki isteyecek. Sponsorlar, Bankalar Birliği ve SPK ile yapılan görüşmelerde ortaya çıkan bilgiler camiaya aktarılacak. Yapılacak fikir alışverişinin ardından da önergeyle el kaldırma usulüyle oylama yapılacak.

NE KARAR VERİLECEK?

Peki çoğunluk sağlanması durumunda bugün, aksi halde 9 Nisan'da gerçekleştirilecek genel kurulda Fenerbahçe neyi masaya yatıracak, hangi kararlar alınacak? Kulüpten yapılan açıklamada Trabzon maçı sonrasındaki olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden futbol takımının Süper Lig'den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirileceği belirtilmişti. Buna göre sarı lacivertlilerin önünde 3 seçenek var:

  • Futbol takımını ligden çekmek ve önümüzdeki sezona alt ligden devam etmek.
  • Futbol takımının faaliyetlerine bir süre ara vermek, dondurmak.
  • Yurt dışından bir kulüp satın almak.

SÜPER KUPA MAÇINA ÇIKACAKLAR MI?

Genel kurulda, Turkcell Süper Kupa ile ilgili kulübün tavrı da belli olacak. 7 Nisan'daki maçtan 4 gün sonra Olympiakos deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe maçın ertelenmesini talep etmiş ancak Galatasaray'ın olumsuz yanıtı sonrası TFF dev maçın planlandığı gibi Şanlıurfa'da aynı tarihte yapılacağını açıklamıştı.

U19 TAKIMI İLE SAHNE ALABİLİR

Başkan Ali Koç da Divan Kurulu'nda taraftarlara "Lütfen 7 Nisan için bilet talebinde, seyahat organizasyonunda bulunmayın. 2 Nisan'ı bekleyin" çağrısında bulundu.

Burada da 2 seçenek ihtimaller dahilinde:

  • Fenerbahçe, 7 Nisan'da yapılacak Süper Kupa maçını protesto etmek için sahaya çıkmayacak.
  • Ya da sarı lacivertliler olası bir ceza-yaptırımdan kaçınmak için U19 takımı ile 7 Nisan'da sahadaki yerini alacak.

BUGÜN KARAR ÇIKABİLMESİ İÇİN 22 BİN 572 ÜYE GEREKİYOR

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetim kurulu genel kuruldan yetkiyi ilk toplantıda almayı hedefliyor. Sarı lacivertliler 18 Mart'tan bu yana hummalı bir çalışma içine girerken bu hedefe ulaşmak için gereken kişi sayısı da belli oldu. Fenerbahçe'nin toplam üye sayısı 55 bin. Bugünkü Olağanüstü Genel Kurula sadece 31 Mart saat 24.00'e kadar yıllık 750 TL olan aidatlarını yatırmış olanlar katılabilecek. Yönetimin çağrısına üyeler de olumlu yanıt verdi. Aidatını yatırmış olan üye sayısı 45 bin 142 kişi. Başkan Ali Koç'un ilk toplantıda işi bitirme hedefini gerçekleştirmesi için en az 22 bin 572 kişinin genel kurula katılması gerekiyor.

9 NİSAN'DA 60 KİŞİ YETERLİ

22 bin 572 kişi gelmezse 9 Nisan'daki 2. toplantıda tüzüğe göre yönetim ve denetim kurulunun toplam sayısının iki katından bir fazlası dahi yeterli olacak (yaklaşık 60 kişi yeterli). Genel Kürulu, Yüksek Divan Kurulu başkanı Uğur Dündar yönetecek.

Fenerbahçe\'nin tarihi genel kurulu gerçekleşti

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin tarihi genel kurulu gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ankara null: defolun gidinde lig tertemiz olsun 45 48 Yanıtla
    güngör SAĞ: giderlermi pislikler alt ligide birbirine katarlar bunlar oaradanda normal yollardan çıkamazlar şike ile anca 7 5
  • Adem Uçuk: Bu ali koç denen adam tam bir provakatör 41 39 Yanıtla
    güngör SAĞ: ülke içn güvenlik tehdidi ya devletin el atması lazım devletin feneri likten çekmesi lazım adamlar bozguncu çirkef ama fenerde takımı likten çekecek adam delikanlı mert erkek yok 3 3
  • H celik: Boşuna gündemi meşgul ediyorlar değişen bişey olmayacak ali koç ben denedim kurul istemedi diyecek tehdit veyaygara ile fayda sağlanmaya çalışılacak 40 23 Yanıtla
  • zafer koc: İstediğini aldı cezalar hep alt sınırdan geldi. Batshuai ve Mert Hakan sevk edilmedi. Ligden çekilme felan olmaz. Bu akşamda Galatasaray'ı hakem katleder ve herşey güllük gülistanlık olur. 8 8 Yanıtla
  • Mehmet Ali Cetinkaya: Bu adam mixer mutfak robotu yeminle gelinle kaynanayı birbirine düşürür … 4 3 Yanıtla

Advertisement