Tekvando Şampiyonası Siirt'te Yapılıyor - Son Dakika
Spor

Tekvando Şampiyonası Siirt'te Yapılıyor

Tekvando Şampiyonası Siirt\'te Yapılıyor

Siirt'te Türkiye Tekvando Federasyonun düzenlediği GAP İlleri Tekvando şampiyonası başladı.

21.06.2012 19:59

Siirt'te Türkiye Tekvando Federasyonun düzenlediği GAP İlleri Tekvando şampiyonası başladı. Şampiyonanın ilk gününde açılış töreni Siirt Valisi Musa Çolak ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin tarafından yapıldı ve ilk günün sonunda galip gelen sporculara madalyaları verildi.

14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların açılış töreninde konuşan Vali Musa Çolak, sportif faaliyetlerin ülkeler, bölgeler ve iller arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirdiği gibi insanları kaynaştıran birleştiren ve yakınlaştıran önemli sosyal faaliyetler olduğunu belirtti.

Siirt'te de ulusal bölgesel ve yerel müsabakaların yapılmasını önemsediklerini belirten Çolak, "İlimizin tanıtımına katkı sunacak olan bu organizasyonun Siirt'e verilmesinden dolayı Tekvando Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Siirt'te sporun daha da yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla alt yapı sorunları tamamlanıyor. Hükümetimiz tarafından aktarılan kaynaklar ile spor alanında önemli yatırımları bir hayata geçirerek gençlerimizi spor faaliyetleri ile buluşturuyoruz" dedi.

Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin ise yaptığı konuşmada, sporun insan hayatındaki öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti. Dr. Şahin, "Teakvondo sporu aynı zamanda bir eğitim sporudur. Bir ruhsal eğitim sporudur. Teakvondo, dışarıda insanları, sosyal olmaya, iyi insan olmaya, nezaketli olmaya, saygılı olmaya, sevgi ve merhamet unsurlarını taşımasını sağlayan bir eğitim sporudur" diye konuştu.

Güneydoğuda gurur duyulacak sportif faaliyetlerin yapıldığını belirten Dr. Şahin, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da büyük projeleri uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

Açılış töreninde serenominin ardından ilk gün müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları Vali Musa Çolak vali yardımcısı Mustafa Pala Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin ve federasyon yönetim kurulu üyesi ve Siirt Bilimspor Kulübü Başkanı Kemal Bilim tarafından verildi.

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Van, Tunceli, Elazığ, Malatya, Hakkari, Şanlıurfa, Bingöl Erzincan Erzurum, Gaziantep ve Bitlis İllerinden gelen sporcular bu tür turnuvaların kaynaşmayı sağladıklarını belirterek Siirt'te olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Açılış töreninde yer alması planlanan halk oyunları gösterisi Kurtalan ilçesinde jandarma er Cengiz Akkurt'un silahını temizlerken yanlışlıkla kendini vurarak şehit olması nedeniyle iptal edildi. .

Tekvando Federasyonu Başkanı Dr.Metin Şahin yaptığı açıklamada, "Bu gün Siirt'te Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde gençlik sporda yaptığımız çalışmalarda en büyüğünü ilk olarak Siirt'te gerçekleştiriyoruz. Güneydoğu illeri arasında Türkiye Tekvando müsabakalarını Siirt'te yapıyoruz. Bakan Suat Kılıç'ın talimatı ile burada tekvando ve karate branşlarının katılımı ile bir proje başlattık. Bu proje kapsamında Siirt'te yapılan çalışmaların bir ürünü olarak bu alanda girişen hazırlık yapan gençleri burada toplayarak müsabaka gerçekleştiriyoruz. Spor sosyalleşmenin spor iyi vatandaş olmanın yollunu açan en köklü eğitimin yoludur. Bu noktadan yola çıkarak Türkiye Tekvando Federasyonu yönetim kurulu olarak bu akşam Siirt'te toplantımızı yapacağız. Doğu ve Güneydoğuda bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek. Örnek olarak düzenlediğimiz bu proje ile sporcularımızla 3 bin kişi Siirt'teyiz. Memleketimiz için gurur vericidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya baktığımızda Siirt'te bir sporcumuz Dünya şampiyonluğunu almış Van'da bir sporcumuz Avrupa şampiyonluğunu almış. Olimpiyatlara bu bölgeden sporcularımız gidiyor, Türkiye Tekvando Federasyonu olarak bu tür çalışmaları artırarak devam edecek. Bu kapsamda Çocuk Esirgeme Kurumundan, YİBO'lardan, yatılı okullardan ve diğer madde bağımlısı sokak çocuklarına kadar hepsini sporun içinde almak için değerli antrenörlerimizle valilerimizle kanalize etmeye çalışıyoruz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerimizde proje kapsamında çocuklarımız gençlerimizi spora kanalize edilecek. İleride Avrupa ve Dünya şampiyonluğunda Türkiye'yi temsil edecek kabiliyetli sporcularımız olacak" dedi.

Açıklamalarda bulunan Siirt Bilim Spor Kulübü Başkanı ve federasyon yönetim kurulu üyesi Kemal Bilim şampiyona nedeniyle 300 civarında sporcu, antrenör ve yöneticiyi Siirt'te ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Bilim "Girişimlerimiz sonucu federasyon yönetim kuruluda bilim ve evliyalar diyarı Siirt'te toplanmasını sağladık. Futboldan sonra en fazla lisanslı sporcunun bulunduğu spor dalı teakvondodur. Yalnız Siirt'te üç bin civarında lisanslı teakvondocumuz bulunuyor" şeklinde konuştu.

Şampiyonaya yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekvando Şampiyonası Siirt'te Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement