E3 2014'ten Heyecan Verici Oyun Duyuruları ve Videoları - Son Dakika
Teknoloji

E3 2014'ten Heyecan Verici Oyun Duyuruları ve Videoları

E3 2014\'ten Heyecan Verici Oyun Duyuruları ve Videoları

Battlefield'tan Assassin's Creed'e, FIFA 15'ten GTA 5'e, Call of Duty'ye kadar ne ararsanız var.

10.06.2014 11:02
Mahmut Saral --

Oyuncuların merakla beklediği E3 2014, dün itibarıyla başladı. Ubisoft, Microsoft, EA ve Sony gibi önemli firmalar, yeni çalışmalarıyla uzun süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor. Uncharted 4, yeni Tomb Raider, FIFA 15 ve Assassin's Creed: Unity gibi oyunlar, şüphesiz en çok dikkat çekenlerdi. Ancak bunlar arasından sıyrılan bir oyun vardı, ki o da Rockstar Games'in açık dünya aksiyon macera oyunu GTA 5'di. Uzun süre devam eden söylentiler nihayet sonlandı ve GTA 5,ve yeni konsollar için resmen duyuruldu.


İşte ilk gün itibarıyla E3 2014'te öne çıkan oyunlar:


GTA 5


Geçen sene PS3 ve X360 platformları için çıktığında herkes PlayStation 4, Xbox One ve PC'ye de çıkacağını tahmin ediyordu. Öyle de oldu. Rockstar, E3 2014'te yayınladığı kısa bir videoyla oyunun sonbahar aylarında bu platformlara da çıkacağını resmen ilan etti. Yapımın grafiksel kalitesinin bu platformlarda çok daha iyi olması bekleniyor. Umarızversiyonunda yine bir optimizasyon sorunu olmaz.



FIFA 15



Futbol sahalarının iddialı isimlerinden FIFA, bir süre önce görünmüştü. Şimdi ise, detaylı bir şekilde göründü. 26 Eylül'de raflarda olacak olan oyun,ve konsollar için geliyor. En dikkat çekici taraflarından bir tanesi ise, yapımın PC, PS4 ve Xbox One'da gelişmiş Ignite oyun motoruyla hazırlanıyor olması.



Rise of the Tomb Raider


Squre Enix ve Crystal Dynamics, yine yaptı yapacağını ve aynı anda bir değil tam iki yeni Tomb Raider oyunu duyurdu. Bunlardan bir tanesi, geçen sene çıkan oyunun devamı niteliğinde. İsmi, Rise of the Tomb Raider. Diğeri ise, 4 kişilik co-op oynanışa imkan sunan platform aksiyon oyunu. İki oyun da PC, PS4 ve Xbox One gibi konsollar için 2015'in tatil döneminde raflarda olacak.




#Sayfa#Uncharted 4: A Thief's


Naughty Dog'ın sevilen serisi Uncharted, dördüncü oyunuyla PlayStation 4'e adım atıyor ve daha evvel görmediğimiz kalitede görselleriyle oyuncuları selamlamayı bekliyor. 2015 yılında çıkması beklenen oyun, Uncharted 4: A Thief's ismiyle raflarda olacak.



Assassin's Creed: Unity


Ubisoft'un son yıllardaki en başarılı serisi olan Assassin's Creed, bu kez Fransa devrim zamanlarına adım atıyor. Unity, özellikle grafikleri ve geliştirilmiş oyun mekaniğiyle dikkat çekti. Yayınlanan oynanış videoları, belki de uzun süre sonra ilk kez bu kadar heyecan yaratmışa benziyor. 4 kişilik co-op modu da bulunan yapım, 28 Ekim'de PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.



Battlefield: Hardline


Battlefield tarihinde farklı bir sayfa açması beklenen Hardline, sizi büyük savaş arenalarından alıyor, polisler ve suçluların arasına taşıyor. Visceral Games tarafından hazırlanan oyunda genç bir polisi kontrol ederek suç çetelerini çökertmek için mücadele vereceğiz. Tabii oyunun yine en güçlü tarafını multiplayer modlar oluşturacak. Bu modlar da soygun, rehine kurtarma ve kovalamaca gibi operasyonlar üzerine odaklanacak. Hardline, 21 Ekim'de PC, PS3, PS4, X360 ve XOne platformları için raflarda olacak.



Call of Duty: Advanced Warfare


E3 2014'te oynanış videosu beklenen oyunlardan biri de Call of Duty: Advanced Warfare idi.ve konsollar için hazırlanan oyun, bu kez bilim kurgu elementleriyle fazlasıyla içli dışlı oluyor ve bizi gelecek savaşlarına taşıyor. Sledgehammer Studios'un ilk Call of Duty oyunu olan yapım, 4 Kasım'da raflarda olacak. E3'te yapılan duyuruya göre, tıpkı önceki Call of Duty'lerde olduğu gibi bu oyunda da Xbox platformlarına özel DLC'ler hazırlanacak.



#Sayfa#Far Cry 4


Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen yeni Far Cry oyunu bizi Himalayalar'a götürecek. Vahşi doğa, hayvanlar ve tabii ki düşman faktörünün bir orada olduğu oyunun dünyası, çok geniş ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekecek. Bir yandan grafikler geliştirilirken öte yandan oyun mekaniklerinin geliştirilmesi için de çalışılıyor. Hatta şimdiden DLC paketlerinin sözü geçmeye başladı bile. Far Cry 4, PC, PS3, P4, X360 ve XOne için 18 Kasım'da çıkıyor.



Rainbow Six Siege


Uzun süredir beklenen bir diğer oyun da Rainbow Six. Daha evvel yayınlanan oynanış videolarıyla heyecan yaratan Ubisoft, daha sonra gelişim sürecinde yenilemeye gitmiş ve oyunun iptal edilebileceği söylentileri de çıkmıştı. Ancak görünüşe göre işler yolunda ve yeni oyun Siege, yakında bizlerle olacak. Rainbow Six Siege, Ubisoft Montreal tarafından PC, PS4 ve XOne platformları için geliştiriliyor.



LittleBigPlanet


Sony'nin özel oyunlarından bir tanesi olan LittleBigPlanet da PlayStation 4'e adım atıyor. Serinin 3 numaralı oyunu, PS4 için resmen duyuruldu. Bu kez Sackboy'un yanında oynanabilir olarak daha başka karakterler de var ve oyunu tamamen keşfedebilmek için birlikte hareket etmek gerekecek. Oyunun kasım ayında çıkması bekleniyor.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji E3 2014'ten Heyecan Verici Oyun Duyuruları ve Videoları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement