Antalya'ya Gelen Turist Sayısı 9,5 Milyonu Geçti - Son Dakika
Turizm

Antalya'ya Gelen Turist Sayısı 9,5 Milyonu Geçti

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'ya gelen turist sayısının 9,5 milyonu geçtiğini ve Rusların ilk sırada yer aldığını bildirdi. Kavaloğlu, turizmin 12 aya yayılması hedefiyle toplantı, kongre, seminer, sağlık, spor ve gastronomi turizminin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Antalya'nın denizlerini korumak için gemi denetim merkezi kurulduğunu ve atık bırakanlara ağır cezalar kesildiğini belirtti.

17.08.2023 16:27

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, 'Antalya'ya en fazla gelen turistlerde bir numara Rusya, ardından Almanya, İngiltere, Polonya ve Hollanda yer alıyor. Almanya'dan gelenlerin sayısında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20'lik artış var. Almanya, Türk turizminin rekor yılı olan 2019'un rakamlarını geçmiş durumda' dedi.

'AKTOB Temmuz Ayı Geleneksel Buluşması' Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Mahallesi'ndeki bir otelde yapıldı. Toplantıya AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, ATSO Başkanı Ali Bahar, AGC Başkanı İdris Taş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna ve turizmciler katıldı. Toplantıda turizm sektörünün 2023 yılı gündemi ve turizmcilerin beklentileri konuşuldu.

'ALMANYA'DAN GELEN TURİST SAYISI 2019 YILINI GEÇTİ'

Toplantı sonrası AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, 16 Ağustos itibarıyla Antalya'ya gelen turist sayısının 9 milyon 500 bini geçtiğini söyledi. Geçen seneye göre turist sayısında yüzde 21 artış olduğunu dile getiren Kavaloğlu, 'En fazla gelen turistlerde bir numara Rusya, ardından Almanya, İngiltere, Polonya ve Hollanda yer alıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sürmesine rağmen Rusya'nın Türkiye'ye ve Antalya'ya olan konsantrasyonu devam ediyor. Almanya'dan gelenlerin sayısında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20'lik artış var. Bu da bizim için çok önemli. Almanya, Türk turizminin rekor yılı olan 2019'un rakamlarını geçmiş durumda' diye konuştu.

İNGİLTERE PAZARINDA ARTIŞ

İngiltere'den gelen turist sayısının geçen sene ilk defa 1 milyonu aştığını hatırlatan Kavaloğlu, şunları söyledi

'Bu sene 1 buçuk milyon kişiye ulaşması bekleniyor. İngiltere'deki bu artış 2024 yılında da devam edecek. İngiliz tur operatörleri kış aylarına da uçak koydu. Bu bizim için çok olumlu.'

'YABANCILARIN EVLERİNİ KİRAYA VERMESİYLE İLGİLİ KANUNUN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ'

Yabancıların konutlarını tatilcilere kiraya vermesi hakkında konuşan Kavaloğlu, 'Sadece Rusya, Ukrayna değil, 80 ülkenin üzerindeki ülke vatandaşı Antalya'dan gayrimenkul satın alımı yapmış. Burada bir katma değer olarak görebiliriz bunları. Fakat bunların kontrol altında kullanılarak otel gibi kiraya verildiği, günübirlik kiraya verildiği, aylık, üç aylık kiralara verildiği gündemde. Devlet adına bu konuyla ilgili bir denetim yapılmasını istiyoruz. Bunların hepsini kontrol altına alınabilmiş, vergilendirilmiş olması lazım. Çünkü böyle de bir turizm şekli var. Bizim gelen her turistin otellerde konaklaması gibi bir iddiamız yok. Turist bağımsız, istediği her yerde konaklayabilir. Ama bunun bir denetim içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Bu denetimin de bu yılsonuna kadar kanun ile birlikte çıkacağını düşünüyoruz' dedi. (DHA)

Antalya\'ya Gelen Turist Sayısı 9,5 Milyonu Geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Antalya'ya Gelen Turist Sayısı 9,5 Milyonu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement