Aydın'da Üniversite Öğrencileri Asansör Kazasını Protesto Etti - Son Dakika
Yaşam

Aydın'da Üniversite Öğrencileri Asansör Kazasını Protesto Etti

Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesi ve diğer öğrencilerin yaralanması üzerine, üniversite öğrencileri kent meydanında toplanarak protesto düzenledi. Öğrenciler, kaza sonucu yaşanan can kaybı ve yaralanmalar için adalet talep etti.

26.10.2023 17:12  Güncelleme: 17:25

Aydın'da üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu meydana gelen kazada üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın yaşamını yitirmesini ve bazı öğrencilerin de yaralanmasını kent meydanında toplanarak protesto etti. Bir öğrenci, "Bugün dün yaşadığımız üzücü olaydan dolayı buradayız. Kaybettiğimiz canın ve yaralanan arkadaşlarımız için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi. Kent meydanında toplanan öğrenciler, "Elim kaza değil, cinayet", "Kader değil ihmal" yazılı dövizleri taşıdı, "Aydın uyuma öğrencine sahip çık", "Filistin yakın da Aydın size uzak mı" sloganları attı.

Aydın'da gece yarısı saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan bir asansörün düşmesi sonucu Aydın Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirdi. Üniversite öğrencileri asansör faciasında arkadaşlarının yaşamını yitirmesini Aydın kent meydanında toplanarak protesto etti. Kent meydanında toplanan öğrencilerden biri, "Bugün dün yaşadığımız üzücü olaydan dolayı buradayız. Kaybettiğimiz canın ve yaralanan arkadaşlarımız için sesini duyurmaya çalışıyoruz" dedi. Öğrenciler, "Aydın uyuma öğrencine sahip çık", "Filistin yakın da Aydın size uzak mı" sloganları atarak "Kader değil ihmal", "Ölmeye değil, okumaya geldik, "Elim kaza değil, cinayet" dövizleri taşıdı.

Olayın yaşandığı yurdun önüne de kolluk güçleri tarafından barikat kuruldu.

VALİ, ASANSÖRÜN BAKIMININ 21 EYLÜL'DE YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Aydın Valisi Yakup Canpolat, asansörün bakımının 21 Eylül'de yapıldığı açıkladı. Vali Canpolat, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını, idari soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.

REKTÖRLÜK: "ELİM KAZA"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Bülent Tek ise "Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğrencimiz Zeren Ertaş'ı, geçtiğimiz akşam kaldığı yurtta geçirdiği elim kaza sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ise "yurt müdürünün açığa alındığını" açıklamıştı.

KENTTEKİ DİĞER YURTLARDA DA BENZER SORUNLAR ÇIKTI

Öte yandan kentte okuyan üniversite öğrencilerinin başka bir yurtta da benzer sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. Yine Adnan Menderes Üniversitesi'nde okuyan, Berin Menderes KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan bir öğrencinin yurttaki asansör sorununu üç gün önce CİMER'e şikayet ettiği öğrenildi.

Aydın\'da Üniversite Öğrencileri Asansör Kazasını Protesto Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Aydın'da Üniversite Öğrencileri Asansör Kazasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement