2. Bisanthe Oda Müziği Festivali Quartis Konseri ile Devam Etti - Son Dakika
Yerel

2. Bisanthe Oda Müziği Festivali Quartis Konseri ile Devam Etti

2. Bisanthe Oda Müziği Festivali Quartis Konseri ile Devam Etti

Süleymanpaşa Belediyesi’nin organize ettiği ve henüz ikincisi düzenlenmesine rağmen Türkiye çapında üne kavuşan ve önemli festivaller arasına giren 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali, Quartis topluluğunun konseri ile devam etti.

08.02.2017 17:52

Süleymanpaşa Belediyesi'nin organize ettiği ve henüz ikincisi düzenlenmesine rağmen Türkiye çapında üne kavuşan ve önemli festivaller arasına giren 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali, Quartis topluluğunun konseri ile devam etti. Flüt, obua, klarinet ve piyanodan oluşan Quartis, festivalin dikkat çeken performanslarından birine imza attı.

Flütte Başak Ersöz, obuada Damla Tunçer, klarnette Odysseas Karydy ve piyanoda Melin Molla'nın bir araya gelerek oluşturduğu topluluk yaklaşık 2 saat süren performansı sırasında, Darius Milhauld'un Flüt, Obua, Klarnet ve Piyano için sonatı, Claude Debussy'nin klarnet ve piyano için Premiere Rhapsodie, Christos Samara'nın klarnet için solo eseri, C. Saint Seans'ın obua ve piyano sonatı, Francis Poulenc'e ait Flüt-piyano sonatı ve C. Saint Seans imzalı Capriccio isimli eserleri seslendirdi.

Süleymanpaşalı klasik müzikseverlerin yanı sıra diğer ilçe ve çevre illerden de sanatseverlerin ilgi gösterdiği Bisanthe Oda Müziği Festivali, Zürih Marimba Duo ile devam edecek. Ülkemizin en önde gelen perküsyonistlerinden Lerzan Tuncer ve İsviçreli Marimba sanatçısı Raphael Christen'den oluşan Zürih Marimba Duo, farklı repertuarıyla müzikseverlerin karşısında olacak.

Ülkemizin son yıllarda parlayan marimba ve perküsyon solisti Lerzan Tuncer, 2011 yılında İsviçre'nin başkenti Bern'de, marimba solisti Fanni Rea Muller ve Zürih Operası Perküsyonisti Michael Meinen ile yaptığı düet çalışmalarından sonra ülkemizde de çeşitli konserler gerçekleştirdi. 2012 yılında İsviçre'de Jeannine ve Morgan Maddox ile oluşturdukları "Three Friends Drumming" trio ile verdiği konserler büyük ilgi çekti. 1998 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası vurmalı çalgılar sanatçısı Salim Özsezer ile eğitimine başlayan Tuncer, lisans eğitimi ile yüksek lisansını D.Ü Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. yurtiçi ve yurtdışında vurmalı çalgılar alanında birçok konser, festival ve uluslararası projelerde görev alan sanatçı 2003 yılından itibaren Mersin Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk orkestra sanatçısı olarak çalıştı. Tuncer, İzmir'de bulunan Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya, çeşitli projelerle yurt içi ve yurt dışında konserler vermeye devam ediyor.

İsviçre'nin en önde gelen Marimba sanatçısı Raphael Christen'in kusursuz tekniği ve yüreğe işleyen müzikalitesi onu dünya çapında bir Marimba sanatçısı yapıyor ve günümüzde bu enstrümanın en başarılı ustalarından biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası sanat dünyasının en yoğun tempolu marimba sanatçılarından olan Christen, Orkestralar ile solo konserlerinin yani sıra oda müziği sanatçısı, Zurich Symphony Orchestra ve 21th Century Orchestra sanatçısıdır. Üyesi olduğu QuaDrums Percussion Quartet ve Lerzan Tuncer ile oluşturdukları Zurih Marimba Duo konserlerine ek olarak pek çok müzik topluluğu ile de konuk solist sanatçı olarak sahneye çıkıyor.

Raphael Christen 1994 yılında, Lucerne Bilim ve Sanat Üniversitesi'nde Erwin Bucher ile perküsyon çalışıp üstün başarı ile mezun olduktan sonra, Marimba dünyasının en önemli ustalarından Nebojsa Johan Zivkovic, David Brown gibi hocalar ve Pierre Favre ile çalıştı. Tokyo Toho Gakuen Müzik Okulu'nda dünya çapında ünlü Marimba sanatçısı ve Kompozitör Keiko Abe ile çalışmalarını sürdürdü.

Sanatçının marimba çalışmaları uluslararası bir zenginliğe sahip. Çok geniş bir repertuarı olan Christen, klasikten barok müziğe, contemporary'den folk müziğe kolaylıkla geçiş yapabiliyor. Pek çok modern besteci Thuring Bram, Carl Rutti, N.J: Zivkovic ve daha pek çok değerli besteci Raphael Christen için özel beste çalışmaları yapmıştı. Christen'in muhteşem tekniğinin yanı sıra enstrümanının tınısı da ayırt edici bir özelliğe sahip. Bu tını oda müziği sanatçısı ve solist olarak sahne aldığı konserlerde duyulabildiği gibi, Lucerne Senfoni Orkestrası ve Lucerne Festival Yaylı Orkestrası gibi pek çok tanınmış orkestrada konuk solist olarak verdiği performanslarda da duyulabilir.

Lucerne Kültür ve Kongre Merkezi (KKL), Salle Bianche, Montro Stravinsky Aditoryumy, Munih Hercules Hall, Luksemburg, Dubai ve Japonya'da konserler vermiş olan Raphael Christen'a ait 30 canlı CD kaydı bulunuyor ve bu kayıtlar pek çok radyo ve televizyon kanalında yayınlanmakta. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali Quartis Konseri ile Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement