Ankara'da 100. Yıl Kutlamaları Uluslararası Etkinliklerle Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Ankara'da 100. Yıl Kutlamaları Uluslararası Etkinliklerle Başlıyor

Ankara\'da 100. Yıl Kutlamaları Uluslararası Etkinliklerle Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının ve Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenliyor. 29-31 Ekim tarihleri arasında dünyanın farklı kıtalarından gelen misafirlerine ev sahipliği yapacak olan Ankara, dans gösterileri, Şehircilik Forumu ve diğer etkinliklerle kutlamalarını gerçekleştirecek. Kardeş kentlerin belediye başkanları, başkan yardımcıları ve uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcileri de foruma katılacak ve başkentlerin sorunları, çözüm yöntemleri, iklim değişikliği, doğal afetler, gıda ve su güvenliği gibi konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Ankara'nın kardeş şehirlerinden gelen sanat grupları da dans gösterileriyle Ankara'nın tarihini ve kültürünü tanıtacak.

28.10.2023 14:20  Güncelleme: 14:42

29- 31 Ekim 2023 tarihleri arasında uluslararası etkinlikler düzenleyecek. Yurt dışından Ankara'ya gelen dans toplulukları 3 gün boyunca Başkentin prestij parklarında gösteriler düzenlerken, Başkentin yurt dışı kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla "100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu" gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem Cumhuriyet'in ilanının hem de Ankara'nın Başkent oluşunun  100. yıl dönümü nedeniyle ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenliyor.

Başkent Ankara, kutlamalar kapsamında 29-31 Ekim tarihleri arasında dünyanın farklı kıtalarından gelen misafirlerine ev sahipliği yapacak.

ULUSLARARASI DÜZEYDE 100. YIL ANKARA ŞEHİRCİLİK FORUMU

Ankara'nın yurt dışındankardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 29-31 Ekim günlerinde 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Grand Mercure Hotel'de verilecek resepsiyonla başlayacak forumda; "Başkentlerin Sorunları ve Çözüm Yöntemleri", "İklim Değişikliği ve Doğal Afetler" ile "Gıda ve Su Güvenliği" konuları masaya yatırılacak.

KARDEŞ KÜLTÜRLER ANKARA'YI DAHA YAKINDAN TANIYACAK

Yabancı heyetler gerçekleştirilecek etkinliklerle Ankara'nın tarihini ve kültürünü yakından tanıyacak.

Ankara'nın kardeş şehirlerinden Astana, Bangkok, Lefkoşa, Kazan ve Moskova'dan gelen sanat grupları Ankara'nın prestij parklarında 3 gün boyunca dans gösterileri düzenleyecek. 28 Ekim Cumartesi Gençlik Parkı, 29 Ekim Pazar Altınpark ile Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı, 30 Ekim Pazartesi günü ise Gazi Park'tan kardeş kentlere ait ezgiler yükselecek.

30 Ekim Pazartesi günü ATO Congresium'da konuk heyetler ile Ankara protokolünün katılacağı bir gala gecesi programı düzenlenecek. Programda, Ankara Seğmenleri, Kent Orkestrası ve Fomget Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Ayrıca kardeş şehirlerden gelen sanat grupları gece de gösteri yaparak kültürlerini tanıtacak.

BAKAP'A 100. YIL DOSTLUK BAHÇESİ KURULACAK

Resmi heyetlere 31 Ekim Salı günü Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan BAKAP ve Ankara Tarihi Kent Merkezi alanlarına ziyaret programı düzenlenecek.  Misafirlere BAKAP otobüslerle gezdirildikten sonra "Yüzüncü Yıl Dostluk Bahçesi" adı verilen alana her bir heyet başkanı ağaç dikecek.

Ulus Tarihi Kent Merkezinde ise Ankara Kalesi, Dünya Kültür Mirası Listesine giren Aslanhane Camii, Arkeopark ve Hacı Bayram Cami ziyaretçilere tanıtılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara'da 100. Yıl Kutlamaları Uluslararası Etkinliklerle Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement