Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.2.Hem Zeytinköy bölgesinde hem kentte uyuşturucu satıcılarına karşı son 2.5 ayda 214 uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

22.11.2012 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Mustafa Sağlam fotosu

--- KUTU ---

2.5 ayda 214 operasyon

Hem Zeytinköy bölgesinde hem kentte uyuşturucu satıcılarına karşı son 2.5 ayda 214 uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Yeşildere Mahallesi Muhtarı Halil Dikme'nin de aralarında bulunduğu 421 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 135'i tutuklandı. Operasyonlarda 729 kilo 482 gram esrar, 3 kilo 874 gram eroin, 8 bin 650 uyuşturucu ve uyarıcı hap ile 72 gram kokain ele geçirildi. Muhtar Dikme, sağlık sorunları nedeniyle 1 ay sonra kefaletle serbest kaldı. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından açığa alınan Dikme hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

===

Doğalgaz iç tesisatı yapan firma sayısı arttı

Doğalgaz bereketi

Antalya'da binalara doğalgaz iç tesisatı döşeme konusunda yetkilendirilmiş firma sayısında ciddi artış yaşandı. 2011 yılında bu işi yapan firma sayısı 10 iken, 2012 yılı itibariyle yüzde 360 artarak 46'ya yükseldi.

ANTALYA'da 2006 yılında ana hatları döşenmeye başlayan, 2008 yılından itibaren ise Kepez ilçesindeki bazı bölgelerde kullanılan doğalgazın, ana hat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yakın bir zamanda kent geneline yaygınlaşması bekleniyor. Kentte doğalgaz dağıtım işinde yetkili firma olan Olimposgaz çalışmalarını sürdürürken, binalara doğalgaz iç tesisatı döşeyecek firma sayısında ciddi artış meydana geldi. 2011 yılında Olimposgaz tarafından yetkilendirilen firma sayısı 10 iken, 2012 yılının kasım ayı itibariyle bu rakam yüzde 360 oranında artarak 46'ya yükseldi.

KONYAALTI BİTTİ RAKAM ARTTI

İç tesisat firmalarındaki artışı değerlendiren Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Konyaaltı ilçesindeki ana hattın tamamlanmasının firma artışında etkili olduğunu söyledi. Muratpaşa ilçesindeki ana hat çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte bu rakamın daha da artacağını ifade eden Hüseyin Barut, evlerine doğalgaz iç tesisatı yaptıracakları uyardı. Vatandaşın, doğalgaz iç tesisatını yaptıracağı firmanın Olimposgaz tarafından yetkilendirilmiş olmasına dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Barut, iç tesisatın yetkilendirilmemiş firma tarafından yapılmasının ciddi risk oluşturacağını aktardı.

Yetkilendirilmemiş bir firma tarafından yapılan iç tesisatın doğalgaz dağıtım işini yapan Olimposgaz tarafından da kabul edilmeyeceğini vurgulayan Hüseyin Barut, "Firmaların yetkili olmaması yetkili usta çalıştırmaması anlamına gelir. Doğalgaz sektörü iş yapılırken ve yapıldıktan sonra en iyi denetlenen sektör olduğu için gaz dağıtımını üstlenen firma da kendi yetkilendirdiği firmalar dışında yapılan iç tesisatlara gaz vermeyecektir. Bu nedenle vatandaş tesisatı yeniden yaptırmak zorunda kalacaktır. Bugün bir doğalgaz iç tesisatının ortalama 5 bin TL olduğu düşünülürse, vatandaşlar yetkilendirilmemiş bir firmaya iç tesisat yaptırmaları halinde ciddi anlamda zarara uğrayacaktır" diye konuştu.

BİNALARIN YÜZDE 95'İNDE İÇ TESİSAT YOK

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş ise kentte 120 bin yapı stoğu bulunduğunu belirtirken, doğalgazın yaygınlaşması oranına bakıldığında bunlardan sadece yüzde 5'ine doğalgaz iç tesisatı döşenmiş olabileceğini anlattı. Bu açıdan bakıldığında ciddi anlamda bir potansiyel oluştuğunu, bu durumun aynı zamanda kötü niyetli kişiler tarafından da kullanılmak isteneceğini ifade eden Deniz Karataş, "Vatandaşların doğalgaz iç tesisatını yetkili olmayan bir firmaya yaptırması yararına olmayacaktır" uyarısında bulundu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hüseyin Barut ve Deniz Karataş portre.

===

Antalya KHB hizmete başladı

TÜRKİYE Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde kurulan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) yapılanması tamamlandı. Antalya KHB'nin Genel Sekreterliği'ne, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş getirildi. Genel Sekreter Taş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu görevlerinin Bakanlık politika ve hedeflerini uygulayarak Antalyalılara hizmetin en iyisini vermek olduğunu söyledi.

Taş, kendi görevlerini ise şöyle sıraladı: "İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri vermek üzere hastanelerin ağız ve diş sağlığı merkezlerinin ve benzeri sağlık kuruluşlarının açılmasını, işletilmesini, faaliyetlerinin izlenmesini, değerlendirilmesini ve denetlemesini, bu hastanelerde her türlü koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin verilmesini sağlamak."

YENİDEN YAPILANDI

Antalya'daki yeni yapılanmayı anlatan Dr. Taş, Antalya KHB İdari Hizmetler Başkanlığı'na, Denizli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ramazan Aslantürk, Antalya KHB Tıbbi Hizmetler Başkanlığı görevine, Antalya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Cenk Ateş, Antalya KHB Mali Hizmetler Başkanlığı görevine ise Antalya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahri Özdemir'in getirildiğini söyledi.

YÖNETİCİLER DEĞİŞTİ

Genel Sekreter Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastane Yöneticiliğine Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Hastane Başhekimliği görevine ise Doç. Dr. Nurullah Bülbüller'in getirildiğini, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi, Hastane Yöneticiliğine Uzman Dr. Abdurrahman Acar'ın, Hastane Başhekimliği görevine ise Op. Dr. Selim Hacısalihoğlu'nun getirildiğini söyledi.

PROFESYONEL YÖNETİCİLER

Sağlık Teşkilatı Şeması hakkında da bilgi veren Dr. Erdoğan Taş, hastane yöneticisinin altında başhekim (Tıbbi Hizmetler Müdürü) idari ve Mali Hizmetler Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü'nün yer alacağını söyledi. Antalya'da tüm sağlık kuruluşlarında bu uygulamaya geçildiğini söyleyen Taş, "Bundan sonraki süreçte hastane yönetimleri daha profesyonel olacak" dedi.

YAPILANMA TAMAMLANDI

Genel Sekreterlik bünyesinde kurulan Tıbbi Hizmetler, İdari Hizmetler ve Mali Hizmetler başkanlıklarının yapılanmasının tamamlandığını ve görev alanlarının belirlendiğini aktaran Antalya KHB Genel Sekreteri Taş, "Antalya KHB İdari Hizmetler Başkanı Ramazan Aslantürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Mali Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir çalışmalara başladı" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Erdoğan Taş, İdari Hizmetler Başkanı Ramazan Aslantürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Cenker Ateş, Mali Hizmetler Başkanı Bahri Özdemir. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Ramazan Çetinkaya ve Başhekimi Doç.Dr. Nurullah Bülbüller. Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Abdullah Acar ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Selim Hacısalihoğlu.

===

Evcilmen: Kaçağı yıkmak görevimiz

Antalya'nın Kundu Bölgesi'ndeki 5 yıldızlı otellerde yapılan yıkımlara ilişkin değerlendirmede bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Biz görevimizi yapıyoruz. Amacımız asla turizmi baltalamak değil. Ama sonuçta yanlış uygulamaların ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

Kundu Bölgesi'nde bazı otellerin kaçak yapılarının yıkımıyla ilgili sürecin Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başladığını söyleyen Süleyman Evcilmen, "Buraların şikayeti sayın Türel marifetiyle gündeme getirilmişti" dedi. Yaptıkları araştırmalarda bölgedeki bazı otellerin vaziyet planına aykırı birtakım eklemeler ve günübirlik alan içinde kaçak yapılar tespit edildiğini ifade eden Evcilmen, belediye encümenince alınan para cezası ve yıkım kararlarına rağmen iki kez Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin talepleri doğrultusunda yıkımları ertelediklerini aktardı.

6 OTELİN KAÇAKLARI YIKILACAK

Son olarak 10 Nisan 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imzasıyla belediyeye bir yazı gönderildiğini kaydeden Başkan Evcilmen, yazıda Kundu Bölgesi'ne ilişkin planlama çalışması içerisinde olunduğu ve yıkımların ertelenmesinin talep edildiğini anlattı. Aradan geçen 6 aylık süreye rağmen bakanlık düzeyinde herhangi bir çalışma başlatılmadığı için yıkım kararı aldıklarını vurgulayan Evcilmen, "Biz görevimizi yapıyoruz. Asla turizme zarar verme düşüncesinde değiliz. Kundu Bölgesi'nde 4, şehir merkezinde 2 otel olmak üzere 6 otelin bu tür kaçak yapılarını yıkarak eski haline, ilk projesine döndürüyoruz" diye konuştu.

DİRENÇ GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yıkımlara otellerin karşı çıkmasını ise eleştirdi. Bu karşı çıkışları algılamakta zorlandığını belirten Evcilmen, "Yaşa dışı, hakları olmayan birtakım yapıları yaptıkları zaman ilgili belediyenin işlemine itiraz etmeleri, direnç göstermeleri, zaman zaman kaba davranışlarla yıkımı engellemeleri doğru değil. Bunu zamanında düşünmeleri gerekirdi. Bizim yaptığımız görevdir ve görevimizi yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Evcilmen portre

===

Sanatçılar kahvaltıda buluştu

ANTALYA Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) yeni yönetim kurulu, seçim sonrası çay bahçesinde düzenlenen sabah kahvaltısında üyelerle buluştu. ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz, ikinci başkan Halil Erdem, genel sekreter Mustafa Ceylan, sayman Mustafa Balık, yönetim kurulu üyeleri Rahime Halide Soysal, Musa Fırat, Mehmet Rıza Ünlü'nün ev sahipliğinde bir araya gelen sanatçılar, Sıcak çaylarını yudumlarken hoşça sohbetler yaptı. ANSAN üyesi şairler, şiirlerinden birer demet sunup, kahvaltıya renk kattı.

ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz, yeni dönemde dernek üyesi resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları sanatçıları, şair, ozan, öykü, roman yazarlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket edip, Antalya'nın kültürel ve sanatsal yaşamına, yeni projelerle katkıda bulunacaklarını söyledi. Yılmaz, "Resmi kurumları, sivil toplum örgütlerini de ziyaret edip, onların da desteklerini alıyoruz. İşbirliği yaparak, Türk turizminin başkenti Antalya'nın kültür-sanat şehri olarak da anılmasına katkı sağlayacağız" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kahvaltıya katılan sanatçıların

===

Fener'e yeni bir şarküteri

ANTALYA'da şarküteri kültürüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Ekol Gurme, Mustafa Akyüz önderliğinde ortakları Cüneyt Kuru, Müslim Kahveci, Önder Bilen ve Ahmet Kılıç'ın yaklaşık 6 aylık çalışmasının ardından faaliyete girdi. Fener Mahallesi Fener Caddesi üzerinde bulunan şarküteri marketin açılış kokteyli, Antalya iş dünyasının tanınmış isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. İthal ve yöresel ürünlerin perakende satışıyla hizmet verecek olan Ekol Gurme ürünleri, davetlilerden ilgi gördü. Antalya'da şarküteri anlamında çok fazla alternatif olmadığını, bu eksikliği tamamlamak istediklerini dile getiren mağaza yetkilileri, ürünlerin en kalitelisini ve doğalını sunduklarını, evlerine girmeyen ürünün mağazaya girmesine izin vermediklerini ifade etti. Açılış, yöresel kıyafetlerle sunum yapan çalışanların renkli görüntüleriyle devam etti.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

23 KASIM CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 12/21 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 04/14 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : 02/14 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 16/21 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 14/20 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 02/09 (ÇOK BULUTLU)

MANAVGAT : 14/21 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 13/21 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 04/16 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 05/11 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 01/10 (SİSLİ)

FETHİYE : 16/23 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.11 06.37 11.51 14.28 16.52 18.11

AFYONKARAHİSAR: 05.14 06.42 11.51 14.24 16.48 18.09

BURDUR : 05.14 06.40 11.52 14.28 16.52 18.12

ISPARTA : 05.13 06.39 11.51 14.27 16.51 18.11

ALANYA : 05.06 06.32 11.46 14.23 16.47 18.06

KEMER : 05.12 06.38 11.52 14.29 16.53 18.12

KUMLUCA : 05.13 06.39 11.53 14.30 16.54 18.13

FETHİYE : 05.18 06.44 11.57 14.34 16.58 18.17

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKDENİZ Atatürk Cad. 15/A 243 27 98

AKINCI 5M Migros AVM içi 230 13 15

AKYILDIZ Bahçelievler Orbit Göz Mrk. yanı 248 96 46

AYTEKİN Varsak Sağlık Ocağı karş. 417 80 11

BAHADIR 28 Nolu Sağlık Ocağı karş. 323 49 69

KUĞU Real Alışveriş Mrk. içi 244 23 10

ÖZHALK Siteler Mah. 1329. Sk. Genç Alara Sit. 227 23 03

YENİ MELTEM Meltem Mah. Belgen Sit. 238 05 10

YUVA Kızıltoprak PTT yanı 321 73 77

AFYONKARAHİSAR

--------------

GÖRGÜLÜ Fuar Hast. karşısı 223 21 10

GÜVEN 2 Nolu Sağlık Ocağı yanı 213 14 88

SEYHAN Göğüs Hastanesi karşısı 214 41 05

ISPARTA

-------

DEVA Doğancı Mah. Yokuşbaşı Sk. No: 6 223 42 35

DİNÇTÜRK Yedişehitler Mah. 2922 Sk. No: 41 228 03 23

BURDUR

------

ŞENER Konak Mah. Gazi Cad. No: 62 233 52 28

ALANYA

------

ARIKAN Hayat Hastanesi karş. 513 53 52

ŞİRİN Başkent Üniv. Hast. yanı 513 14 16

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

ALTINÖZ 3 Nolu Sağlık Ocağı karş. 742 00 85

FERAH Hastane Cad. 742 19 18

FETHİYE

-------

BALCI Yeni Esnaf Hast. karş. 612 99 79

NİHAL Akarca Mah. 613 43 34

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

MOSKOVA'NIN ŞİFRESİ TEMEL

-------------------------

Temel, Sümela Manastırı'ndaki şifreyi çözüp, hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Gerçekte, Rus mafyası Korkunç İvan'ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Türk mafyasıyla çatışmış ve o sırada Temel kazdığı çukurdan çıkan Rus mafyasına ait altınları, Sümela'nın hazinesi zannederek almıştır. Altınlarına el konulan Rus mafyasının lideri İvan çıldırmıştır.

HOTEL TRANSYLVANIA

------------------

Otel Transilvanya, canavarlar ve ailelerinin diledikleri gibi yaşayabildikleri bir yerdir. Drakula, kızı Mavis'in 118. doğum günü için en ünlü canavarlarından bazılarını davet etmiştir; Frankenstein ve eşi, Mumya, Görünmez Adam ve daha nicesi. Dostları ağırlamak sorun değildir ama otele ilk kez gelen bir insan Mavis'le arkadaş olur ve Drakula'nın dünyası altüst olabilir.

ALACAKARANLIK: ŞAFAK VAKTİ 2

---------------------------

Bella ve Edward'ın kızı olan Renesmee'nin doğumundan sonra Cullen'ler diğer vampir klanlarını da bir araya getirmek için harekete geçerler. Zira Renesmee'yi en küçük bir iddia ve yalan ithamlardan korumaları gerekir.

DAĞ

---

Bir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip, sıradan bir iletişim anteni tamir görevi sırasında hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşer. Hayatta kalan iki asker, ilk kez aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele edeceklerdir. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir.

SKYFALL

-------

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan Skyfall'la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. Skyfall'da, Bond'un M'e karşı sadakati sınanacaktır. Çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca 007'nin, bedeli ne olursa olsun tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

EVİM SENSİN

-----------

Leyla, eşinden ayrıldıktan sonra baba evine döner. Hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir. İskender ise yetimhanede büyümüş, yalnız yaşamış ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Aralarında filizlenen aşk hızla ilerler, aradıkları mutluluğu birbirlerinde bulurlar. İkisinin özene bezene kurduğu dünyanın üstüne bir kabus çökene kadar, İskender'in evi artık Leyla'dır.

ÇANAKKALE 1915

--------------

Balkan Savaşı'nda hezimete uğrayan bir milletin dirilişinin hikayesi. Rusya'ya yardım etmek ve İstanbul'u işgal etmek amacıyla Çanakkale'ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler'in hiçbir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını anladıkları, birçok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement