Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksekokulu (MYO)öğrencilerine 'Girişimcilik' konulu konferans verildi.

29.12.2012 10:36

Foto: Protokol töreni

===

Başarı için risk alın

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksekokulu (MYO)öğrencilerine 'Girişimcilik' konulu konferans verildi. Konferansa Bucak Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Mustafa Kemal Gökmen konuşmacı olarak katıldı. Konferansı MYO Sekreteri İbrahim Tunç, öğretim görevlileri ve MYO öğrencileri katıldı.

BUSİAD Başkanı Gökmen konuşmasından girişimciliği ilkeleri hakkında bilgi verdi. İyi bir girişimci olmak için cesur, kararlı, özgüvenli, dürüst ve saygılı olmak gerektiğini kaydeden Gökmen, okul hayatından sonra iyi bir girişimci olamayan bireylerin hayatta başarılı olamayacağını söyledi. Maddi ve manevi kazanç sağlamak amacıyla risk alarak kendi işini kuran kişinin girişimci olarak nitelendirildiğini kaydeden Gökmen, farkındalık yaratmak için de iyi bir eğitim şart olduğunu savundu.

Yabancı dil, sosyal faaliyetler ve mesleki bilgilerin girişimcilikte en büyük etken olduğuna vurgu yapan Gökmen, "Okul sonrası hayatınız kamuda görev alabilmek, lisans eğitimi alabilmek, kendi işinizi kurmak veya özel sektörde görev almak olarak şekillenecektir. İyi bir kariyer ve iyi bir girişimci olabilmek için en büyük özelliklerden birisi de yabancı dil bilmektir. İyi bir meslek sahibi olmak istiyorsanız iyi bir eğitim donanımına sahip olmalısınız" dedi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Mecek'ten Noel sürprizi

SERİK'te Belek Belde Beldesi tarafından yeni yıl kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Noel Baba ile birlikte okulları ziyaret ederek çocuklara oyunca dağıttı. Serik ve Belek'teki anaokulları ve kreşleri ziyaret eden Başkan Mecek ve yanındaki Noel Babaları gören çocuklar büyük sevinç yaşadı. Başkan Mecek, Noel Baba'ların heybelerinde taşıdığı oyuncakları çocuklara hediye etti.

ÇOCUKLARIN DA BELEDİYE BAŞKANIYIM

Belek Belediye Başkanı Mecek, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarımızı sevindirdik. Bölge halkımızın yanı sıra çocukların da belediye başkanıyız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bayram, yılbaşı gibi önemli günlerde, en az büyükler kadar sevinmeye hakkı var. Onların bir anlık mutluluğu bile bize dünyaları bağışlar. Bize bu organizasyonda yardımcı olan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Oyuncak dağıtılırken

===

Bütçeden eğitime büyük pay

ANTALYA İl Genel Meclisi, Korkuteli'nde Alaaddin İlköğretim Okulu'nun ek binasının yapımı için 100 bin TL kaynak ayrıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, meclis olarak eğitim yatırımlarına önem verdiklerini ve bu anlamda bütçedeki en büyük payı eğitim yatırımlarına ayırdıklarını söyledi. İl Genel Meclisi'nin 2013 yılı bütçesinin 75 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Arı, eğitim hizmetlerine 15 milyon 567 bin lira ayrıldığını kaydetti.

Korkuteli İlköğretim Okulu ek derslik yapım, okul onarım ve bahçe düzenlemeleri işleri için 2012 yılında bir kısım işlerin tamamlandığına vurgu yapan Başkan Arı, "Korkuteli'nde, Yeşilyayla ve Avdan İlköğretim okulları başta olmak üzere toplam 16 okul için 2013 yılı bütçesinden 425 bin TL ödenek ayrıldı. Okulların eksiklerini tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Av.Cavit Arı

===

'Yerli malı yurdun malı, herkes kullanmalı'

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Yerli Malı Haftası' kutlandı. HEM kurslarına devam eden kursiyerler tarafından düzenlenen etkinliğe kursiyerlerin yanı sıra HEM çalışanları katıldı. Merkez ev tekstili ürünleri hazırlama kursu usta öğreticileri Merve Caran ve Zehra Okutan'ın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, kursiyerlerin hazırladığı yerel lezzetler sunuldu.

Ev tekstili ürünleri hazırlama kursu usta öğreticisi Zehra Okutan, yerli mallarının tüketilmesinin özendirilmesi gerektiğini söyledi. HEM Müdürü M. Harun Topay ise kursiyerlere yerli malı bilincini aşılamak için etkinliğin düzenlendiğini kaydetti. Öncelikle yerli mallarının kullanılması gerektiğini kaydeden Topay, "Kendi ürettiğimiz malları kullanmazsak başka ülkelere de satma şansımız olmaz" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Gönüller kansız bırakmadı

TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Korkuteli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Belediye Toplantı Salonu'nda 2 gün süren kampanya kampanyasında 58 ünite kan toplandı. Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nde görevli Dr. Nermin Gönül Coşkun, bağışta bulunan herkesin ücretsiz sağlık kontrolünden geçtiğini söyledi.

Geçen ay düzenlenen kampanyanın yeterince ilgi görmediğini kaydeden Dr. Coşkun, "Vatandaşlarımızı gerçekten ilgi gösterdi. Hastaların ihtiyacı olan kanı sadece gönüllü bağışçılardan alabiliyoruz. Toplumsal duyarlılık şart" dedi. Kan bağışında bulunan Bünyamin Büyükemir ise "Sağlığı yerinde olan herkesin kan vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Valilik personeli daha hızlı okuyacak

ISPARTA Valiliği tarafından valilik personeline yönelik düzenlenen 'hızlı okuma kursu'na katılan personele törenle katılım belgeleri verildi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Vali Yardımcıları Niyazi Can, Tahir Demir ve kursiyerlerin katılımıyla düzenlenen törende 46 kursiyere katılım belgeleri verildi. Vali Yardımcısı Can, vatandaşa üstün bir anlayışıyla hizmet sunmak ve çalışanların niteliklerini geliştirmek amacıyla 'Hızlı Okuma' kursunu düzenlediklerini söyledi.

Hızlı okuma kursunu 20 gün içerisinde 12 saat olarak programladıklarını belirten Hızlı Okuma Eğitmeni Gökhan Çetinkaya, kurs süresince okuma oranlarını 2 ile 4 kat arttırmakla birlikte, okuduklarını anlama oranını da yükselttiklerini söyledi. Hızlı okumanın önemine vurgu yapan Vali Memduh Oğuz ise bir insan için hızlı okumanın olmazsa olmaz şart olduğunu söyledi. Vali Oğuz, Isparta Vilayetinin AB ile bütünleşme konusunda çok önemli bir vilayet olduğunu belirtti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Sertifika töreni

===

Ağlasun'a yeni market

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde A-101 marketler zinciri Türkiye genelindeki 1799'uncu şubesini açtı. Marketin Burdur'daki 7'nci şubesinin açılışına Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Jan.Kd.Bşçvş. Erkan Yıldız, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetiner, Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, Emniyet Amiri Tekin Ünal, A-101 mağaza geliştirme Müdürü Erkan Işıklı, Satış Müdürü Murat Kalya ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrasında konuşan Kaymakam Kurtyemez, "İlçemizde gözle görülür bir gelişme yaşanmakta. Vatandaşlarımız yeniliklerden haberdar olmakta. Çağın gereksinimleri doğrultusunda ilçemiz yeniliklere de duyarlı hale gelmiştir. Son 10 yılda ilçemiz modernleşme ve gelişme yolunda hızla ilerledi. 2013 yılında iki tesisimizin daha açılışı yapılacak. Yeni alışveriş merkezi ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Yeni yıla fidan dikerek girdiler

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Asarcık İlköğretim Okulu öğrencileri, yeni yıl öncesi değerler eğitimi kapsamında 120 zeytin fidanı dikti. Sabah saatlerinde okul bahçesinin değişik yerlerine zeytin fidanlarını diken öğrenciler, fidanların bakımından da sorumlu oldu. Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Doğan'ın da katıldığı fidan dikme töreni oldukça renkli geçti.

Kendisi de fidan diken Ali Doğan, "Değerler Eğitim kapsamında okulumuz 'Sevgi' konusunu işliyor. İnsan ve hayvan sevgisi gibi ağaç sevgisini de öğrencilerimize uygulamalı olarak anlatıyor. Bu kapsamda okul yönetimi zeytin fidanı dikme kararı aldı. Her öğrenci bir ağaçtan sorumlu olacak. Onun bakımı ve sulanmasından sorumlu olacak. Zeytin ağaçları büyüdüğünde okul için ekonomik bir değer olacaklar. Toplanan zeytinler satılarak okul bütçesine de katkı sağlayacak" dedi.

Okul Müdürü Hasan Özcan Çağlar ise 60 fidanı okul imkanlarıyla aldıklarını, diğer 60 fidanın ise Gülşen Ticaret'in katkılarıyla alındığını söyledi. Yapılan etkinlikle hem okul çevresini güzelleştirdiklerini hem de ileride okul bütçesine katkı sağlayacaklarını vurgulayan Çağlar, ancak her şeyden önemli öğrencilere ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Öğrenciler fidan dikimi yaparken

===

İlk kez keman sesi duyuldu

KAŞ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından keman kursu açıldı. Kalkan Beldesi'nde açılan keman kursu müzik öğretmeni Murat Odabaşı tarafından veriliyor. Kursta, 2 öğretmen, 7'si öğrenci topalm 9 kişi eğitim alıyor. Hafta 5 saat kurs alan öğrenciler, toplam 240 saat sürecek. Kursta kursiyerlere keman, yay tutma, boş tel eksersizleri, nota öğretimi ve parça çalma öğretimi veriliyor.

HEM Müdürü Mustafa Öztürk, "Kaş'ta ilk kez keman kursu açtık. Bugüne kadar öğretici olmadığı için, keman kursu açamamıştık. İlk kez olmasına rağmen, kursiyerlerin ilgisi, kursa devamı bizim için sevindirici. Kursiyerlerimiz, bu kursta öğrendiklerini yıl sonu etkinliklerinde küçük bir konserle sergileyecekler" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Alanya'da beldeler KBS'ye alınıyor

ALANYA'da Yeni Büyükşehir Yasası'na göre 2014 yerel seçimlerinin ardından mahalleye dönüşecek 16 belde, Alanya Belediyesi'nin 2001 yılında kurduğu Kent Bilgi Sistemi (KBS) kapsamına alınacak. İlk etapta beldelerde numarataj çalışması yapılacak ve Alanya Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi'ne dahil edilecek. Yaklaşık 1 yıl sürecek olan bu çalışma ile 2014 yerel seçimlerinin ardından yaşanacak geçiş sürecinde beldelerde yaşayan halkın mağduriyetinin önlenmesi amaçlanıyor.

Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası'na göre belde belediyelerle çalışmalara başladıklarını belirtti. Daha iyi hizmet vermek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Akbaş, "Bu kapsamda belde belediyelerdeki teknik personelle 2014 yılını beklemeden toplantı yaptık. Alanya Belediyesi'nin 11 yıl önce kurduğu Kent Bilgi Sistemi'ni anlattık. Bugünden bu çalışmayı yaparsak, vatandaşları hizmet mağduru yapmadan tüm hizmetleri verebiliriz" dedi.

Daha önce adres sisteminde belli bir standart olmadığını dile getiren Akbaş, "Yeni barkot sistemi uygulayarak binalara numara verdik. İç kapı numaralarını da güncelledik. Yeni sistemde belirsizlik yok. Beldeleri de 2014 yılına kadar Kent Bilgi Sistemi'ne dahil edeceğiz. Önümüzde bunun için 1 yıl var" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdullah Akbaş'ın harita üzerinde numarataj sistemini göstermesi - Alanya'dan genel foto

===

Şehirlerarası 'üretim' terminali

TÜRKİYE'nin ilk özel otogarı olan Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. (AFTAŞ), 2012 yılında üretim merkezi gibi çalıştı. 'Mola verilen tek otogar' sloganını kullanan, özel teşebbüsle kurulan ilk otogar olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. (AFTAŞ), verdiği hizmet kadar ürettiği mamullerle de adından söz ettirdi.

Otogarda hazırlanan lokum için 'O Lokum' ismiyle marka sahibi olan AFTAŞ, 2012 yılında 175 ton lokum üretti. 'O Kaymaklı Şeker' markasıyla 38 ton 400 kilogram pişmaniye üretilen AFTAŞ'ta 36 ton da manda kaymaklı şeker, müşterilerin beğenisine sunuldu.

YOLCU SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş., ziyaretçi, yolcu ve otobüs sayısı bakımından da Türkiye'nin önde gelen otogarları arasına girdi. 2012 yılında AFTAŞ'tan 1 milyon 23 bin yolcu bilet aldı. 2 milyon 850 bin yolcu ise şehirlerarası seyahat ederken AFTAŞ'ta mola verdi. Afyonkarahisar Otogarı'na 2012 yılında giren şehirlerarası otobüs sayısı ise 106 bin 250 olarak belirlendi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Otogardan

===

Isparta SYDV'nin bir yılı

ISPARTA Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2012 yılında yardıma muhtaç durumda bulunan vatandaşlara 3 milyon 250 bin TL yardım yapıldı. Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan SYDV'nın 2012 yılı içerisinde yardıma muhtaç ailelere verdiği yardımlar hakkında açıklama yaptı. SYDV'nin 2012 yılında yardıma muhtaç durumda bulunan vatandaşlara 3 milyon 250 bin TL yardımda bulunduğunu belirten Canan, Vakfın, ilçe ve köyleri de kapsayacak şekilde çalıştığını söyledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali Yardımcısı Kadri Canan

===

Çıkması kolay, inmesi zor oldu

AFYONKARAHİSAR'da çıktığı ağaçtan inemeyince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Aynıoğlu Camii Sokak'ta ağacı kullanarak bir evin balkonuna çıkan kedi, canı sıkılınca aşağıya inmek istedi. Ancak ağaca kolayca çıkan kedinin ağaçtan inişi o kadar kolay olmadı. Dakikalarca inmek için uğraşan kedi, sonunda atlayarak ağaçtan inmeyi başardı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kediden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement