Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TÜRKİYE Zeka Vakfı'nın düzenlediği Türkiye 17.Zeka Oyunları Yarışması'nda 14 yaş altı kategoride Türkiye 3'üncüsü olan Toros Akdeniz Koleji 7'nci sınıf öğrencisi Ufuk Demiray ile 14-21 yaş kategorisinde Türkiye 5'incisi Hakan Özen, İl Milli...

09.01.2013 14:18

Foto: Açıklama ve yoğurt dağıtımından foto

===

Şampiyon zekalara ödül

TÜRKİYE Zeka Vakfı'nın düzenlediği Türkiye 17. Zeka Oyunları Yarışması'nda 14 yaş altı kategoride Türkiye 3'üncüsü olan Toros Akdeniz Koleji 7'nci sınıf öğrencisi Ufuk Demiray ile 14-21 yaş kategorisinde Türkiye 5'incisi Hakan Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı ziyaret ederek, yarışma süreci hakkında bilgi verdi.

Ziyarete katılan Toros Akdeniz Koleji Müdürü Hüdayi Başın, üç aşamada gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye genelinde 3 bin 500 öğrencinin katıldığını belirterek, dereceye giren öğrencilerin ödüllerini TBMM'de düzenlenen törenle aldıklarını söyledi. Başın, "Öğrencilerimizin bu başarısını güzel Antalya'mıza hediye ediyoruz" dedi.

Osman Nuri Gülay ise "Öğrencilerimiz her sene bizi gururlandıran çok büyük başarılara imza atıyor. Amacımız bu zekayı uluslararası platforma taşıyarak ülkemize faydalı olacak yeni bir nesil yetiştirmek. Başarılarınızın devam etmesini diliyorum" dedi. Gülay, tebrik ettiği öğrencilere kitap hediye etti. Milli Eğitim Müdürü Gülay daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Birlikte foto

===

Topçu Mülazım Mustafa Ertuğrul Aker Kaş'ta anıldı

DÜNYADA ilk defa bir uçak gemisini batıran kahraman olarak tarihe geçen Topçu Mülazım Mustafa Ertuğrul Aker, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen yürüyüş ve toplantı ile anıldı. Mustafa Ertuğrul Aker için Emin Erdem Meydanı'nda anma toplantısı yapıldı. Anmaya Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, Kaş Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve Kaşlılar katıldı. Toplantıda Mustafa Ertuğrul Aker'in yaşamı anlatıldı.

Toplantı sonunda katılımcılara Mustafa Ertuğrul Aker anısına keşkek ikram edildi. Mustafa Ertuğrul Aker için ayrıca, Kaş Limanı'ndaki adına dikilen anıttan başlayan ve Kepez Tepesi'ndeki dünyanın ilk uçak savaş gemisi olan İngiliz Gemisi Ben My Chree'yi batırdığı mevzilerde sona eren anma yürüyüşü düzenlendi. Patikalarda 8 kilometre süren yürüyüşe Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin'in ile birlikte 30 kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar Kepez Tepesi'ndeki siperlerde bayrak açarak Aker'i andı.

Mustafa Ertuğrul Aker, bazı tarihçilere göre 27 Aralık 1916, bazı tarihçilere göre 8 Ocak 1917 tarihinde Kaş yakınlarındaki Kepez Tepesi'nden attığı top mermileriyle o zaman İtalyanlara ait olan bugünkü Yunanistan'ın Meis Adası önlerindeki İngiliz uçak savaş gemisi olan Ben My Chree'yi ve 200'e yakın irili ufaklı tekneyi batırdı.

Birinci Dünya Savaşı'nın en kötü günlerinde, Mustafa Ertuğrul Aker, Aydın'dan dört dağ topu ile Kaş'a gelerek, 600'e yakın top mermisini Kepez Tepesi'ne taşıdı.

Aker, bir pazar günü ani top atışlarıyla Ben My Chree'yi batırarak, dünyada ilk uçak gemisini batıran asker unvanını aldı. Kaş'tan sonra toplarını askerleriyle birlikte Kemer İlçesi'ne taşıyarak Fransız savaş gemileri Paris 2 ve Alexsandra'yı batıran Antalyalı Mustafa Ertuğrul Aker, Kurtuluş Savaşı'na da katıldı. Mustafa Ertuğrul Aker 5 Kasım 1968'de öldü.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Anma toplantısından

===

İlahiyat ödülleri

AKDENİZ Üniversitesi Rektörlüğü İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, ilahiyat alanında yapılan araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla, bu alanda hazırlanmış doktora tezlerine veya yayımlanmış kitaplara bu yıl da İlahiyat Araştırmaları Ödülü verecek.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, "2012 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve geçen yıl 50'ye yakın eserin ilahiyat alanında saygın bir jüri tarafından değerlendirilen ödül projemiz bu yıl da devam ediyor. Ödüle, son başvuru tarihi 31 Ocak. İsteyenler, son başvuru tarihinden önceki iki yıl içerisinde savunulmuş doktora tezi veya yayımlanmış kitapla başvurulabilir" diye konuştu.

Ana ölçünün eserin ilahiyat alanına ilmi ve akademik katkı sağlayan Türkçe özgün bir çalışma olması olduğunu dile getiren Prof.Dr. Yaman, "Ödüle başvurmak isteyenlerin, http://ilahiyat.akdeniz.edu.tr/tr adresinden ulaşılabilecekleri Başvuru Dosyası'nı hazırlayıp eserleriyle birlikte postayla ya da elden yazışma adresimize ulaştırmaları gerekmektedir" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman

===

Rotaryenler Kar Dünyası'nda

ASPENDOS Rotary Kulübü, yılın ilk dönem toplantısını Antalya Akvaryum içindeki Kar Dünyası'nda gerçekleştirdi. Kent ekonomisine katma değer kazandıran işyeri ziyaretlerini geleneksel hale getiren Aspendos Rotary Kulübü, yılın ilk işyeri ziyaretini Kar Dünyası'na yaptı.

Cantek firması ortağı Canan Aydan Karaca, 1.5 milyon dolarlık yatırımla Ağustos 2012 tarihinde hizmete giren Kar Dünyası'nı çocuklara armağan ettiklerini, yatırımın Antalya'ya katma değer kazandırması nedeniyle de ayrı bir sevinç duyduklarını ifade etti.

Kar Dünyası'nda düzenlenen toplantı sonrasında kızak kayan ve kartopu oynayan Aspendos Rotary Kulübü üyeleri, Kar Dünyası'nın tematik köşeleri Eskimo Evleri, Noel Baba Evi, Nasuh Mahruki'nin Everest'e diktiği Türk ve Cantek bayrakları altında fotoğraf çektirdi.

Toplantı sonunda Aspendos Rotary Kulübü Başkanı Münciye Çavuşoğlu, Canan Aydan Karaca'ya Kar Dünyası'nı Antalya'ya kazandıran Can Hakan Karaca'ya sunulmak üzere teşekkür plaketi sundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Birlikte ve plaket verilirken foto

===

Zihinsel engelli genç, evde çıkan yangında öldü

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli genç, evde çıkan yangında öldü. Yangın dün akşam Korkuteli'ye bağlı Küçükköy Beldesi'nde meydana geldi. Bir sağlık sorunu nedeniyle Antalya'ya giden anne ve babasının evde bulunmadığı sırada evde yalnız kalan 18 yaşındaki Veli Yörük, sobadan çıkan yangında evden çıkmayı başaramadı. Yakınları tarafından alevlerin arasından çıkarılan Veli Yörük, götürüldüğü Korkuteli Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Korkuteli Cumhuriyet Savcılığı yangınla ile ilgili soruşturma başlattı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Fotosuz

===

İtfaiye teşkilatının bulunmadığı Gündoğmuş'taki yangın ucuz atlatıldı

BELEDİYEYE ait itfaiye teşkilatının bulunmadığı ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde iki katlı evde çıkan yangın, Orman Teşkilatı'nın arozözleri ve vatandaşlar tarafından söndürüldü. Mehmet Özdemir'e ait evde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına, orman teşkilatına ait arazözlerle müdahale ettiği. Söndürme çalışmalarına vatandaşların da katıldı. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Gündoğmuş Belediyesi, üç yıl önce vasıflı itfaiye personeli bulunmadığı gerekçesiyle İtfaiye ekibini tasfiye etmişti.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ, (DHA)

Foto: Yanan ev

===

Türkiye'nin en kıdemli Valisi'den Balkanlıoğlu'na ziyaret

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Türkiye'ye uzun yıllardır başarıyla hizmet eden Vali Memduh Oğuz'u kendisine örnek aldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Oğuz'un ziyaretinden onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Memduh Oğuz ise, İrfan Balkanlıoğlu'nun başarılı çalışmalarını sürekli takip ettiğine değinerek, "Balkanlıoğlu'nun diğer valiler arasında seçkin bir yerinin olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin doğusunda da çok başarılı görevler yapan Balkanlıoğlu'nun, kendine has bir yönetim sergilemesi herkesin beğenisini topluyor" dedi.

Komşu illerin valilerinin birbirleriyle sürekli görüşme halinde olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Oğuz, "İl valilerinin birbirleriyle olan irtibatındaki amaç, illerin daha iyi konumlara taşınmasıdır. Bunu destekleyen kalkınma ajanslarımız var. Bu çalışmalarda çok güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Isparta ile Afyonkarahisar arasında da güçlü bir bağ var. Bizler sürekli bilgi alış verişi içerisindeyiz. Bu bağın kuvvetlenmesini temenni ediyorum. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun nazik karşılamalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: ziyaretten foto

===

Gazeteci Küçükkurt anıldı

KOCATEPE Üniversitesi ve yerel şehrin en eski gazetelerinden Kocatepe Gazetesi'nin kurucularından İbrahim Küçükkurt, ölümünün yıldönümünde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) kurulmasına öncülük eden İbrahim Küçükkurt, üniversitesinin düzenlediği etkinlikle anıldı. 48 yıl önce kardeşi Şükrü Küçükkurt ile birlikte Kocatepe Gazetesi'ni de kuran İbrahim Küçükkurt, Kıbrıs Barış Harekatı'na Anadolu basınından katılan tek gazeteciydi. Hayatı sinevizyonla anlatılan Küçükkurt'un, Kocatepe Üniversitesi'ni kurma çalışmaları da kendi sesinden verildi.

İbrahim Küçükkurt'un Afyonkarahisar için takdire şayan icraatlar yaptığını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Küçükkurt'un hizmetlerinin, katkılarının hep takdirle karşıladıklarını belirtti. Küçükkurt'un ihtiyaç duyulan her an yanlarında olduğunu hatırlatan Solak, "Üniversitemizin kurulmasında ve gelişmesinde ne denli yoğun mesai harcadığını, gayret ve emeklerini hepimiz iyi biliyoruz. Bu gayretleri nedeniyle fahri doktora payesiyle şereflendirilmiştir" diye konuştu.

İbrahim Küçükkurt'un doğru bildiği sözü sakınmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, Küçükkurt'un bu özelliğiyle zaman zaman siyasilerle karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, kendi dönemlerinde böyle bir durumun olmadığına dikkati çekti. Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, İbrahim Küçükkurt'un Afyonkarahisar için çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, "Sürekli bize yol gösterirdi, yön gösterirdi. Vizyon sahibi bir insandı. Kaybı Afyonkarahisar için bir eksiklik. Doğru bildiğini söylemek huyu vardı. Bazı insanlar da buna bozulurlardı" dedi.

İbrahim Küçükkurt'un 50 yıllık hayat arkadaşı Neriman Küçükkurt'un da duygusal bir konuşma yaptığı etkinlik, panelle devam etti. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu'nun yönettiği panelde AKÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya ve gazeteci-yazar İbrahim Yüksel, Küçükkurt'un çalışmaları ve bilinmeyen yönlerini anlattı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Alanyalı çiftçiler ürünlerini İstanbul'da tanıtacak

ALANYA'da 18 bin dekar alanda 12 ay tarımsal üretim yapılan Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyü'nden 10 çiftçi, 11-13 Ocak tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 'Fresh Türkiye Fuarı'na katılacak. Alanyalı çiftçiler, bölgede yetiştirdikleri 13 meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve yurt dışından gelecek alıcılara tanıtacak.

Toslak-Hacıkerimler-Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, bölgede 3 bin dekar örtü altı, 15 bin dekar açık alanda tarımsal üretim yapıldığını söyledi. İklim ve tabiat şartları gereği yılın 12 ayında üretim yapıldığını belirten Özen, "Alanya'yı temsilen kooperatifimizden 10 üye fuara katılarak, hem ürettikleri 13 çeşit ürünü tanıtacak, hem de farklı bölgelerde üretilen yeni ürünleri görecek. Fuara 24 ülkeden katılımcı bekleniyor" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mustafa Özen ve domates serası

===

Onaç Barajı buz tuttu

BURDUR'un Bucak ilçesi dün gece yılın en soğuk gecesini yaşadı. Ülke genelindeki soğuk havaların nasibinden yağmur ve kar yağışı olmamasına rağmen Bucak İlçesi de nasibini alıyor. Bucak dün gece yılın en soğuk gecesini yaşadı. Bucak'ta dün gece termometreler eksi 8 dereceyi gösterirken Onaç Baraj Gölü'nün Dağırcık Köyü uzantısı buz tuttu.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Buz tutan baraj

===

Bucak'ta doğalgaz sıkıntısı hafta sonu bitecek

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde bazı mahallelerde yaşanan doğalgaz sıkıntısının hafta sonu sona ereceği belirtildi.

Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, Bucak'ta yaşanan doğalgaz sıkıntısının geçici olduğunu, sıkıntının hafta sonu sona ereceğini açıkladı. Oktay Küp, Bucak sokaklarına döşenen doğalgaz borularının çaplarının küçük ve yetersiz olduğu iddialarının yanlış olduğunu belirterek, konuyla ilgili bilgisi olmayanların çıkardığı bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Doğalgaz altyapı borularının Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) onayı ile projelendirildiğini kaydeden Küp, "Bu iddialar asılsız. Bucak'ta yaşanan doğalgaz sıkıntısı yeni yapılan 2'nci doğalgaz istasyonuna gaz transferi esnasında olmuştur. Bucak'ın doğalgaz ihtiyacı daha önce tek doğalgaz istasyonundan karşılanıyordu. İlçede doğalgaza beklentilerimizin üzerinde bir talep olmuştur. Bu güne kadar 4 bin 800 müracaattan bin 635 abonemize doğalgaz verdik" diye konuştu.

Bucak'ın doğalgaz ihtiyacını karşılayan tek doğalgaz istasyonun yetersiz kalması üzerine Mehmet Akif Mahallesi'ne ikinci doğalgaz istasyonunu kurulduğunu anlatan Küp, "İkinci doğalgaz istasyonuna gaz aktarmaları esnasında bazı mahallelerde doğalgaz yetersizliği gözüktü. Aslında biz gaz düşüşü beklemiyorduk ama havaların çok soğuk geçmesi nedeniyle talihsizlik yaşadık. İkinci doğalgaz istasyonunda yapılan çalışmalar hafta sonuna kadar tamamlanacak. Hafta sonundan itibaren Bucak'ta doğalgaz sıkıntısı kalkmış olacak" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Genel Müdür Küp - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement