Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 6 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

13.04.2013 13:11

Foto: Toplantıdan

===

*GÜNLÜ

6 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 6 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazartesi 08.00-12.00 saatlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle Hüsnü Karakaş ve Baraj mahallesinin bir kısmı elektriksiz kalacak. Yine pazartesi 09.00-12.00 saatlerinde uygulanacak bir başka kesintiden Güzeloba, Güzelbağ ve Ermenek mahallesinin bir kısmı, Seval Sitesi ve civarı etkilenecek.

Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi 08.00-16.00, cuma 08.00-12.30 ile 14.00-16.00 saatlerindeki kesinti nedeniyle Varlık Mahallesi 180, 181, 185, 186, 187 sokaklar, Şakrak ve Turgut Reis caddeleri, 100. Yıl Bulvarı, Altındağ Mahallesi 146, 147, 149, 150, 151, 152, 153, 156, 159, 161, 162, 164 sokaklar, Teomanpaşa Caddesi ve civarı elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

İsmail Baha Sürelsan'ı unutulmadı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı kurucusu, devlet sanatçısı ve bestekar İsmail Baha Sürelsan, ölümünün 15'inci yılında anıldı. Sürelsan'ın mezarı başında düzenlenen anma etkinliğine aile yakınları, öğrencileri ve bestekarlar Gültekin Çeki, Erol Sayan katıldı. Duaların okunduğu anma etkinliğinden sonra törene katılanlar İsmail Baha Sürelsan'ın mezarına karanfil bıraktı.

KONSER VERİLDİ

Sürelsan için Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda da anma konseri gerçekleşti.

Konsere İsmail Baha Süralsan'ın yakınları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserden önce İsmail Baha Sürelsan'ın hayatını anlatan belgesel gösterildi. Konservatuvarın Türk Sanat Müziği İcra Heyeti'nin konseri ilgiyle dinlendi. Sürelsan'ın bestelerini seslendiren İcra Heyeti'ni Şef Volkan Kırımlıoğlu yönetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konser ve mezarından

===

Kadın kuaförler salı günü kapalı

GAZİPAŞA'da erkek berberlerinin pazar günleri iş yerlerini kapatma kararı almasının ardından şimdi de kadın kuaförleri tatil kararı aldı. İlçedeki 23 kadın kuaför, artık salı günü işyerlerini açmayarak tatil yapacak. Kadın kuaförlerinin kapatma talebi Gazipaşa Belediyesi tarafından da kabul edildi. Minik Serçe Kuaför Salonu'nun sahibi Ümmü Şanlı, ortak karar alarak salı günleri işyerlerini açmayacaklarını söyledi.

Gelin ve nişan saçı yapmak için önceden randevu alan müşteriler hizmet vermek için alacakları özel izinler işyerlerini açabileceklerini kaydeden Şanlı, "Dini ve milli bayramlarda salı günü açık olacağız. Bunun dışında hepimiz tatil yapacağız. Çocuklarımıza zaman ayıracağız, sosyal faaliyetlere katılacağız. Belediye talebimizi kabul etti. İşyerlerini izinsiz açanlar hakkında işlem yapılacak" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Bayan kuaför Ümmü Şanlı

===

Broşürlü uyarı

FİNİKE Devlet Hastanesi tarafından 'Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nin (MHRS) yaygınlaşması amacıyla 15 bin broşür dağıtıldı. Broşürde, hastanede bekleme süresini en aza indiren randevu sisteminin hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağladığının anlatıldı. Broşürde, MHRS sistemiyle hasta ve yakınlarının, www.finikedh.gov.tr adresinden ya da 182 Nolu telefondan hastaneye gelmeden randevu alabilecekleri kaydedildi. Broşürde, ayrıca bu sistem hastaneden hizmet alan hasta ve yakınlarının bekleme sürelerini en aza indirgendiğine yer verildi

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Vatandaşlara broşür dağıtılırken

===

Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor

FİNİKE'de Kutlu Doğum Haftası, kutlamaları kapsamında İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, müftülük personeli, ve kuran kursu öğretmenleri, Finike Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Abdullah Konak'ı ziyaret etti. İmamoğlu ve beraberindekiler, daha sonra kliniklerdeki hastaları ziyaret ederek çiçek verdi.

Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olduğunu belirten Müftü İmamoğlu, Finike müftülüğü olarak hafta boyunca devam edecek çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. İmamoğlu, bu kapsamda hastaları da yerinde ziyaret ederek çiçek verdiklerini ve 'Kutlu Doğum Haftası'nı kutladıklarını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başhekim ve hasta ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar

===

2B tapuları dağıtılıyor

ISPARTA'da orman vasfını yitirmiş arazilerin satılmasıyla ilgili yürürlüğe giren 2B Yasası'ndan yararlanmak için müracaat ederek yükümlülüklerini yerine getiren 7 kişiye tapuları teslim edildi. Hak sahiplerine tapuları Isparta Valiliği'nde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Vali Memduh Oğuz, Isparta'da 2B kapsamında 4 bin 700 taşınmaz bulunduğunu söyledi.

Taşınmazlardan 3 bin 831 tanesinin dolu, 869 tanesinin ise boş olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, "4 bin 519 hak sahibinden 3 bin 514'ü arazileri satın almak için müracaat etti. Bunların içinde 4 bin 71'inin değeri belirlenmiş. Müracaat oranı yüzde 78'dir. Bu oran çok yüksek. Tapuları vermeye başlıyoruz" dedi.

Isparta Defterdarı Rahmi Turan ise 2B arazilerinde peşin satışlarda yüzde 60, yarısı peşin, geriye kalan kısmı taksitli satışlarda yüzde 55, peşinat yatırmadan taksitli satışlarda ise tarım arazilerinde yüzde 50, diğerlerinde yüzde 30 indirim yapıldığını anlattı. Konuşmaların ardından Oğuz, hak sahibi 7 kişiye tabularını verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Tapu töreni

===

Alanya'ya dev kongre merkezi

ALANYA'nın Konaklı Beldesi'nde inşaatı 2010'da başlayan 'Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Konaklı Kongre Merkezi' tamamlandı. Konaklı Belediyesi tarafından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) desteğiyle yapılan 'AÜ Konaklı Kongre Merkezi', Türkiye'nin 2'nci büyük kongre merkezi oldu. İşletmesi AÜ'ye devredilen 2 bin 850 metrekarelik 4 katlı kongre merkezinde, en büyüğü 1750 metrekarelik 'Atatürk Konferans Salonu' olmak üzere toplam 12 toplantı salonu yer alıyor. 6 bin kişi kapasiteli kongre merkezi 15 milyon TL'ye mal oldu.

19 NİSAN'DA AÇILIYOR

Çevre düzenlemesi ve iç dizaynı yapılan kongre merkezinin son halini gazetecilere tanıtan Konaklı Belediye Başkanı DP'li Abdullah Sönmez, Lüftü Kırdar Kongre Merkezi'nden sonra Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olan 'AÜ Konaklı Kongre Merkezi'nin bölge turizmine ve ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Kongre merkezi 19 Nisan'da düzenlenecek 'Yükseköğretim Şurası' ile açılacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kongre merkezi ve gazetecilerle birlikte Abdullah Sönmez

===

Serik ve Kumluca'da tapular veriliyor

ANTALYA'nın Serik ve Kumluca ilçelerinde orman vasfını yitirmiş arazilerin satılmasıyla ilgili yürürlüğe giren 2B Yasası'ndan yararlanmak için müracaat ederek yükümlülüklerini yerine getirenlere tapuları verilmeye başladı. Kumluca Mal Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle 2B tapuları törenle hak sahiplerine verildi.

Kumluca Mal Müdürü Adnan Çaylak, orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili çıkartılan yasadan yararlanan 3 kişiye tapularını teslim ettiklerini söyledi. Kumluca'da yaklaşık 925 bin metrekare 2B arazisinde 861 hak sahibi bulunduğunu belirten Çaylak, yasal süresi içinde 729 kişinin yasadan yararlanmak üzere müracaat ettiğini, işlemleri tamamlanan 3 hak sahibine ilk tapularını verdiklerini anlattı.

2B arazileriyle ilgili Kumluca'da yasal sürede başvuru oranının yüzde 85 olduğuna işaret eden Çaylak, "Müracaat eden vatandaşlarımıza belediye sınırları içinde 5 yılda 10 taksitte, köylerde ise 6 yılda 12 taksitte ödeme imkanı sağlanıyor. Bundan sonraki süreçte de yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlarımıza tapularını teslim etmeye devam edeceğiz" dedi.

TAPULAR KARGOYLA GÖNDERİLECEK

Serik'te ise hak sahiplerine tapuları Kaymakam Erol Rüstemoğlu tarafından verildi. Serik Mal Müdürlüğü'nde düzenlenen törende hak sahipleri Mustafa Şaşmaz ile Nazike Limoncu tapularını aldı. Törende konuşan Kaymakam Erol Rüstemoğlu, "2B arazileri için 2300 hak sahibi müracaat etti. İlçede 9 bin 500 hektar 2B arazisi mevcut. Bundan sonra 2B tapuları hak sahiplerine elden verilmeyerek adreslerine kargoyla gönderilecek" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ-Ekrem KARAMAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tapular verilirken

===

'O ses çiğköfte' açıldı

SERİK'te işletmeciliğini Uğur Arslan'ın yaptığı 'O ses çiğköfte' törenle açıldı. Atatürk İşhanı'ndaki işyeri, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur ve O Ses Çiğköfte Zincirleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yaşar tarafından açıldı. Açılışta konuşan Ramazan Yaşar, "Merkezimiz İstanbul'da. Türkiye'nin ilk çiğköfte üretimini yapan firmasıyız. 410'uncu şubemizi Serik'te açtık. Antalya bölgesinde 4'üncü mağazamızı açtık. Çin'de de fabrika kuracağız. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

CHP İl Başkanı Kumluca'da

CHP İl Başkanı Devrim Kök, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve il yöneticileri, Kumluca'yı ziyaret etti. Kumluca gezisinde ilk olarak ilçe teşkilatını ziyaret eden Başkan Kök, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık tarafından karşılandı. Başkan Kök ve beraberindekiler, ardından Kumluca Toptancı Hali'ne geçti. Komisyoncu, tüccar ve çiftçilerle sohbet eden Başka Kök, daha sonra Hızırkahya Köyü'ne gitti. İl Genel Meclisi tarafından yaptırılan çok amaçlı düğün salonu inşaatında incelemelerde bulunan Kök, ziyaretlerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi.

KÖYLÜ VERGİ ÖDEYECEK

Hızırkahya Köy Muhtarı Hüseyin Ergün ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Kök, Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi. Yasayla köylünün, çiftçinin, dar gelirlinin vergiye tabi tutulacağını savunan Kök, "Bu yasayla sondaj sularınız bile ücrete tabi olacak. Bu yıl salatalığın kilosunu 5 kuruşa sattınız. Ürettikleriniz para mı ediyor ki bu vergileri ödeyeceksiniz- Türkiye'de sahte kabadayılıkla bir yönetim anlayışı var. Bunun neticesi olarak da komşularımızla aramız kötü, ürettiklerimizi ihraç edemiyoruz. Hal böyle olunca da çiftçi para kazanmıyor, memnun değil" dedi.

Vatandaşların en büyük sıkıntılarından birinin de 2B sorunu olduğunu dile getiren Kök, parti olarak 2B'lerle ilgili çalışma yaptıklarını, çalışmaları sonucunda hükümetin geri adım atarak arazilerin fiyatlarında rayiç bedel üzerinden indirim yapmak zorunda kaldığını savundu. İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı da meclis olarak Antalya'nın birçok köyüne ayrım gözetmeksizin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlar yaptıklarını söyledi. CHP heyeti daha sonra Beykonak, Mavikent ve Adrasan beldelerini ziyaret etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement