Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.RENAULT'un kısa süre üretimden kaldırdığı Symbol modeli yeniden üretime girdi.

28.02.2013 12:42

Foto: Toplu taşıma fotosu

===

Efsane model görücüye çıktı

RENAULT'un kısa süre üretimden kaldırdığı Symbol modeli yeniden üretime girdi. Zamanlar Renault Bayisi'nde düzenlenen kokteylde, dizel Symbol modeli tanıtıldı. Özel kasa 2013 modeliyle geri dönen aracın tanıtım lansmanı, meraklılarından yoğun ilgi gördü. Renault Zamanlar Bölge Satış Sorumlusu Oktay Deniz, satış temsilcisi Erdal Ayvazoğlu ve satış danışmanı Özlem Torun, yeni model hakkında bilgilendirme yaptı. Yeniden üretimi başlayan aracın yoğun ilgi gördüğünü dile getiren bayi yetkilileri, herkesi bu aracı test etmek için beklediklerini söyledi.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tanıtımdan foto

===

Yeni mezarlık ağaçlandırılıyor

BURDUR Belediyesi Sultan Dere Mezarlığı'nda ağaçlandırma çalışmaları başladı. Şehir Mezarlığı'nın ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından Sultan Dere mevkiinde yaptırılan yeni mezarlıkta çalışmalar sürdürülüyor. Sultan Dere mevkiinde yapımı devam eden mezarlıkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, şehir Mezarlığı'nda aile mezarları dışında yer kalmadığını, Sultan Dere Mezarlığı'nın Burdur'un en az 150 yıllık ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

350 dönüm arazideki Sultan Dere Mezarlığı'nda çalışmaların sürdüğüne değinen Akkaya, "Ara yollar ve aile mezarlarının yapımı tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Mezarlıkta 357 sedir, 79 japon ayvası, 79 adet gül ve 368 adet mazı dikildi" dedi. Akkaya Sultan Dere Mezarlığı'nda pergola, bekleme alanları ve otopark yapımının yanı sıra hayırseverlerin yardımı ile yapılan cami inşaatında da son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Akkaya mezarlıkta incelemede

===

Başkanın koltuğu doldu

ALANYA'ya bağlı Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan CHP'li Belediye Başkanı Ali Çelik'in yerine Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Gezen vekalet edecek. Çelik'in görevine dönene kadar başkanlığa vekalet edeceğini belirten Gezen, "Hizmetlerin aksamaması için meclisin verdiği yetkiye dayanarak başkanlık görevine vekalete başladım. Konuyla ilgili olarak Alanya Kaymakamlığı'na bilgi verildi" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mustafa Gezen

===

Halk otobüsüne saldırı

AFYONKARAHİSAR'da özel halk otobüsünün önünü kesip şoföre saldıran 5 kişi, parka çağırdıkları halk otobüsü firması yetkilisine pompalı tüfekle saldırdı. İl merkeziyle Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampusu arasında çalışan Salih Batkı yönetimindeki 03 VN 855 plakalı özel halk otobüsünün önü dün akşam saatlerinde kesildi. Demiryalayan Türbesi kavşağı yakınlarında otobüsün önünü 03 VD169 plakalı otomobille kesen 26 yaşındaki Hakan E. otobüs şoförüyle tartıştı. Otobüsü yumruklayan ve tehditler savuran saldırgan, otobüsteki öğrencilerin polisi araması üzerine uzaklaştı.

Saldırının ardından halk otobüsü firmasını arayarak yetkiyle görüşmek istediklerini söyleyen saldırganlar, şirket sekreterine telefon numaralarını bırakarak yöneticilerin kendilerini aramalarını istedi. Şikayetle ilgili Hakan E.,'yi arayan şirket yetkilisi Nuri Yeşilçayır, Hakan E'nin şoförle bir problem yaşadıklarını belirterek, görüşmek istemesi üzerine saldırganlarla buluştu. Yeşilçayır'ı Emniyet Müdürlüğü arakasındaki Hacı Alioğlu Mahallesi Karamanoğlu Caddesi'ne çağıran saldırgan Hakan E., Yeşilçayır'ın geldiğini görünce bagajında bulunan pompalı tüfeği aldı.

Havaya ve yere 3 kez ateş eden Hakan E., Yeşilçayır'ın müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen polis Hakan E. ve yanındaki 4 kişiden 2'sini gözaltına aldı. Milli Birlik Polis Merkezi'ne giden Nuri Yeşilçayır saldırganlardan şikayetçi oldu. Yaşananların kendisinin özel halk otobüsünü işleten firmada çalışıyor olmasından kaynaklandığını anlatan Yeşilçayır, Afyonkarahisar'da minibüsçülerin 4,5 yıldır kendilerini yıldırmaya çalıştığını iddia etti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Saldırı sonrası olay yeri, saldırganların aracı ve otobüs kamerasından alınan saldırı anı fotosu

--- KUTU ---

AFYON'DA TOPLU TAŞIMA SORUNU

Afyonkarahisar'da M plakalı 362 minibüs ve belediyenin 5 yıl önce yaptığı ihaleyle çalışan 100 özel halk otobüsü bulunuyor. Afyonkarahisar Belediyesi'nin bir yıldır sürdürdüğü çalışmalarla tüm minibüslerin halk otobüsüne dönüştürülerek, kartlı sisteme geçeceği şirketleşme çalışmaları son 10 günde hız kazandı. Şehirdeki minibüsçülerin 200'e yakını kurulacak şirket bünyesine girerek halk otobüsü olmayı kabul ederken, 162'si kurulacak havuz sistemiyle hak ve kazanç kaybı yaşayacakları gerekçesiyle birleşmeye karşı çıkıyor.

===

Rehberler Demre'yi gezdi

ANTALYA Rehberler Odası (ARO) üyesi turist rehberleri, Demre İlçesi'nde tarihi kentleri gezdi. ARO, üyeleri için Demre'ye eğitim ve bilgilendirme gezisi düzenlendi. Oda Yönetim Kurulu Üyesi Edip Özgür başkanlığında düzenlene geziye, odaya üye 45 rehber katıldı. Geziye katılan rehberler, yatla Kekova turuna çıkarak, Simena Antik Kenti ve Batık Kenti gezdi. Bu bölgede bilgilendirmeyi Rehber Edip Özgür yaptı.

Yat turu dönüşünde rehberler, dört yıldır süren kazılarda ortaya çıkarılan Myra Antik Kenti'nin limanı olan Andriake Antik Limanı'nı gezdi. Burada rehberlere Myra Andriake Kazıları Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik tarafından bilgi verildi. Prof. Dr. Çevik, kazı çalışmaları, kazıda ortaya çıkarılan yapılar, sürmekte olan restorasyon çalışmaları hakkında rehberleri bilgilendirdi.

ilgili olarak Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Edip Özgür; kısa sürede başlayacak olan turizm sezonu öncesi, üyelerimize eğitim ve tanıtım gezileri düzenliyoruz. Ortaya çıkarılan eserleri en iyi tanıtacak olan turizm rehberleridir. Bu nedenle antik kentleri yerinde gezerek, görerek öğreniyoruz dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Geziden

===

Taş evlerin yolları taştan oluyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Beldesi'ndeki Yukarı Beymelek mevkiindeki taş evlerin yolları yapılmaya başladı. Beymelek Belediyesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle yürütülen taş evlerin restorasyon projesine ek olarak, taş evlerin yol ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

Taş evlerin yol çalışması ve çevre düzenlemesi 265 bin liraya ihale edildi. İhale bedelinin 100 bin lirası Kültür ve Turizm Bakanlığı, 165 bin lirası Beymelek Belediyesi tarafından karşılanacak.

Taş evlerin arasına 600 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde bölgeye özgü kayrak taşı yol yapılıyor. Ayrıca eski okulun önü de karşılama alanı olarak kayrak taşı ile kaplanıyor. Köy meydanının kenarına bir taş köy kahvesi, ve taş bir su deposu yapılacak. Taş yolun iki yanına begonvil, zakkum ve mevsim çiçekleri dikilecek.

Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, 1800'lü yıllardan kalan taş evlerin 10'unu BAKA ile birlikte yürütülen projeyle restore ettiklerini belirterek, "Belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla ayrı bir projeyle de çevre düzenlemesini yapıyoruz. Yollar ve çevre düzenlemesi de çevrenin doğal yapısına uygun olarak yürütülüyor. Projeler 15 Nisan'da tamamlanacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yol yapım çalışmaları

===

Gazipaşa'da uyumlu mükellefe plaket

ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde Mal Müdürlüğü tarafından 24. Vergi Haftası kapsamında, vergisini zamanında ve düzenli ödeyen vergi mükelleflerine teşekkür belgesi ve plaket verildi. Vergisini düzenli ve zamanında ödeyen Doğuş Bayrakçı Tarım Gıda, Eczacı Ahmet Tuncer, Gazi Tarım Ticaret ve Hasan Ekinci 'Uyumlu vergi mükellefi' seçildi.

Mal Müdürü Ömer Faruk Harmancı vergi mükelleflerini işyerlerinde ziyaret etti. Harmancı, mükelleflere, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü'nün gönderdiği teşekkür belgesi ve plaketi verdi. Harmancı, vatandaşlara hizmetin sürekli olması, ülkenin kalkınması, insanların ihtiyaçlarının karşılanması, devletin sürekli gelir elde etmesinin vergiyle mümkün olacağını söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Mal Müdürlüğü esnafa belge verirken

===

Ormancılara iş güvenliği eğitimi

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından iş kanununa tabii personele 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' verildi. Demirli Çeşme Odun Deposu toplantı salonunda düzenlenen seminer, Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli İş Güvenliği Uzmanı Makine Mühendisleri Erol Karabulut ve Mehmet Akif Yıldız tarafından verildi.

Eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği, kişisel koruyucu donanım kullanımı, meslek hastalıklarının sebepleri, biyolojik risk etmenleri, ilkyardım ve kurtarma, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, ekipmanların güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, iş kazalarının sebepleri ve iş hijyeni konularını kapsayan eğitim verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto. Seminerden

===

Otomobil mıcırlı yolda takla attı: 2 yaralı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'ne bağlı Güney Köyü'nde mıcıra kapılan Tuncay Habib yönetimindeki 34 GT 1087 plakalı otomobil takla attı. Sürücü Tuncay Habip kazadan yara almadan kurtulurken, otomobilde bulunan 42 yaşındaki Faruk Kıyak ile 35 yaşındaki Şakir Alpgün yaralandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralı ve otomobil

===

'Yol Arkadaşım' Kumluca'da

TRT Haber kanalında Anadolu'yu gezerek izleyicilerine her hafta farklı bir hikayeyi anlatan 'Yol Arkadaşım' programı Kumluca'yı ekranlara taşıyacak. Nilgün Esin'in hazırlayıp sunduğu 'Yol Arkadaşım' programının çekimleri yapıldı. Anadolu'nun yüzyıllardır devam eden geleneklerini, şehirlerin ve insanların öykülerini ekrana taşıyan program, Kumluca çekimlerinde yöreye ait coğrafi, mimari ve kültürel özellikleri doğal ve yalın haliyle ekrana yansıtacak. Kumluca'nın gösterileceği 'Yol Arkadaşım' 1 Mart Cuma günü saat 20.30'da TRT Haber'de yayınlanacak.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Çekimlerden

===

Vergisini zamanında ödeyen mükellefe teşekkür ziyareti

VERGİSİNİ zamanında ödeyenlere Kumluca Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Durdaşlar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncusu Şefik Durdaş'ı makamında ziyaret eden Kumluca Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Erol, Şef Hüseyin Koçyiğit ile Uzman Ömer Bilici ve memur İsmet Öksüz, vergi borcunu süresinde ödediği için Durdaş'ı tebrik ederek, teşekkür etti.

Vergi Dairesi Müdürü Erol, "24. Vergi Haftası'nda vergi borcunu süresinde ödeyen mükelleflerimizi ziyaret ederek, çeşitli hediyeler takdim ediyoruz. Şefik Durdaş da vergi borcunu süresinde ödeyen mükelleflerimizden birisi. Kendisine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyoruz" dedi. Şefik Durdaş ise vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Teşekkür ziyareti

===

Balcıların başkanı yine Gülaçtı

KORKUTELİ Bal Üreticileri Birliği başkanlığına İsmail Gülaçtı yeniden seçildi. Belediye İşhanı'nda yapılan Bal Üreticileri Birliği genel kurul toplantısına 25 üye katıldı. Genel kurulda, üyelik aidatının yıllık 35 liradan 65 liraya yükseltilmesi, devlet tarafından gelen destek bedellerinden Merkez Birliği'nin kestiği oranda, Korkuteli Birliği için de kesinti yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Ahmet Papir, İsmet Korkut, Adem Bozoğlu ve Ramazan Yalçın da yönetim kurulu üyeliklerine getirildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Genel kurul toplantısı

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement