Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir serada 500 kök Hint keneviri ve bir miktar kurutulmaya bırakılmış esrar ele geçirildi.

28.03.2013 11:50

Foto: Minibüsten sigaraların çıkarılışı ve battaniyelerle taşınması

===

Patlıcan serasına kenevir operasyonu

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir serada 500 kök Hint keneviri ve bir miktar kurutulmaya bırakılmış esrar ele geçirildi. İlçeye bağlı Beyobası Köyü'ndeki bir serada Hint keneviri yetiştirildiği istihbaratını alan ekipler, seraya baskın düzendi. Patlıcan serasında yapılan aramada 500 kök hint keneviri ve bir miktar kurutulmaya bırakılmış esrar ele geçirilirken, serada çalışan Müttalip C.(47), polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonda ele geçilen Hint kenevirleri imha edildi. Müttalip C., ise emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Müttalip C.

===

Belediye binasına kamyon girdi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Yurdal Yumuk yönetimindeki kamyon, Muhlis İncesu yönetimindeki otomobille çarpıştıktan sonra Kargıcık Belde Belediye binasına çarptı. Alanya'dan Gazipaşa istikametine seyreden Yurdal Yumuk'un kullandığı 33 KGB 85 plakalı ve kasasında su tankeri bulunan kamyon, Kargıcık Beldesi'nde Muhlis İncesu idaresindeki 07 HBP 63 plakalı otomobile çarpıştı. Kontrolden çıkan kamyon daha sonra Kargıcık Belediyesi'nin hizmet binasına girdi.

Tek katlı prefabrik hizmet binasının ön cephesini yerle bir eden kamyonun sürücüsü araçtan fırlayarak enkazın altında kaldı. Belediye Başkanı MHP'li Zihni Asiltürk'ün de makamında bulunduğu esnada meydana gelen kazada, molozlar altında kalan Yurdal Yumuk'un nefessiz kalma ihtimaline karşı ağzına su hortumuyla oksijen verildi. Vatandaşlar ve belediye personelinin yardımıyla enkazın altından yaralı olarak çıkartılan kamyon şoförüne sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yunak ve otomobil sürücüsü Muhlis İncesu daha sonra ambulansla Alanya devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların tedavileri devam ediyor. Kazadan yara almadan kurtulan Belediye Başkanı Zihni Asiltürk ise "Ciddi bir kaza atlattık. Ben ve personelimiz yara almadan kurtulduk. Büyük korku yaşadık, kazada iki yaralı var. Gürültüyle birlikte makam odamdan dışarı çıktım" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: kazadan fotolar- yaralı

===

Ak Parti'de istifa

Olağan toplantının sonunda konuşan Kaplan, istifa kararını açıkladı. İş hayatındaki gelişmeler, yeni iş yerinin açılması ve özel hayatındaki gelişmelerden dolayı partime ve görevine yeterince zaman ayıramadığını belirten Kaplan, bu nedenle görevinden istifa ettiğini söyledi. Sadece görevinden istifa ettiğini vurgulayan Kaplan, parti çatısı altında çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Fatih Kaplan

===

Nijerli öğrenciler Manavgat'ı gezdi

NİJER'in başkenti Nimaey'de ki Türk Koleji'nde okuyan 14 öğrenci ve öğretmenleri, Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) davetlisi olarak Manavgat'a geldi. Ziyaretleri kapsamında 2 gün İstanbul'da kalan öğrenciler, ardından Manavgat'a geldi. 6 gün sürecek ziyaret kapsamında öğrenciler, Antalya, Manavgat ve Alanya'yı gezecek. Nijerli öğrenciler ilk olarak Manavgat Şelalesi, Oymapınar'ın doğal güzelliklerini ve Side Antik Kenti'ni gezdi.

MASADER Genel Sekreteri Arif Özutku, Nijer Türk Koleji Müdürü Hamit Çınar ve berberindeki öğretmen ve öğrenciler daha sonra Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'yu da makamında ziyaret etti. Nijer ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu belirten Kaymakam Bulgurlu, öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Kaymakam Bulgurlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, konuk öğrenciler de Kaymakam Bulgurlu'ya günün anısına hediye verdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Çalışanlarda yasa endişesi

TÜRK Yerel Hizmet-sen Eğitim ve İstişare toplantısı Manavgat'ta yapıldı. Toplantıya merkez yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri, şube başkanları ve sendika üyeleri ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen katıldı. Toplantının açılışında konuşan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Büyükşehir Belediye Yasası ile tüm il sınırlarının büyükşehire dahil edilmesinin, üniter devlet sisteminden eyalet sistemine geçişin hazırlığı olduğunu savundu.

Uluslararası yerel yönetim anlayışının halka hizmetin, yakın birimlerden götürülmesi şeklinde olduğunu belirten Koyuncu, "Büyükşehir statüsünde yüzlerce kilometre uzaklıktaki köy ve beldelere çok zor hizmet götürüleceği bir gerçektirö dedi. Durumu endişe içinde izlediklerini kaydeden Koyuncu, "Yasayla birlikte 30 ilde İl Özel İdaresi'nin, belde belediyelerin kapatılmasıyla birlikte burada çalışanların büyükşehir belediye kadrolarında değerlendirileceği belirtiliyor. Ancak bu kadroların ne zaman açılacağı ve ne şekilde verileceğini çalışanlarımız diken üzerinde beklemektedirö diye konuştu.

Anayasanın 128'nci Maddesi'nde, 'devletin asıl işi devlet memuru ve kamu görevlileri eliyle yürütülür' dediğini belirten Koyuncu, "Mart ayının ilk haftası içerisinde Ak Parti milletvekillerinin Anayasa Komisyonu'na vermiş olduğu önergede, 'Devletin asıl işi çalışanlar eliyle yürütülür' ifadeleri yer alıyor. Bunun anlamı; devlet memurlarının olmazsa olmazı dediğimiz iş güvencemiz devlette devamlılığın somut örneği olan iş güvencesi rafa kaldırmaktır" dedi. Koyuncu, çalışma hayatındaki devlet memurunun devamlılığı ilkesi ortadan kaldırıldığı zaman esnek istihdam sistemine geçileceğini öne sürdü.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

KUTSO'da seçime doğru

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) başkanlığına aday olan Ahmet Çetin ve ekibi istişare toplantısında bir araya geldi. Kumluca Muhasebeciler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, konuşan iş adamı Ahmet Çetin, sivil toplum örgütlerinin bulundukları yerlerde gündem oluşturma gibi bir sorumluluğu bulunduğunu, ülkede her şeyi siyasetçilerden beklemenin doğru olmadığını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının toplumun ihtiyaçları ve sorunların çözümü için üyelerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak, fikir üretebilen kurumlar haline gelmesi gerektiğine işaret eden Çetin, bu özelliğiyle de yeri geldiğinde siyasetçileri harekete geçirebilen kurumlar olması gerektiğini kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının toplumun her kesimini kucaklaması gerektiğini vurgulayan Çetin, ancak bunu Kumluca'da göremediklerini belirtti.

ŞEFFAF YÖNETİM

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimiyle Akdeniz Üniversitesi tarafından Alanya'ya fakülte açılacağını anlatan Çetin, KUTSO'nun mevcut yönetiminin bu alanda çok yetersiz kaldığını, yıllar önce kendi girişimleriyle başlatılan eğitim bursunun şu anda kimlere verildiğinin dahi bilinmediğini savundu. Çetin, yönetime geldiklerinde KUTSO'da çok şeffaf bir dönem başlayacağını söyledi.

ODANIN ADI DEĞİŞMELİ

Toplantıda söz alan İnşaat Mühendisi Murat Günay ise KUTSO bünyesinde yer alan Finike, Demre ve Kaş ilçelerinin kurumla olan ilişkilerinde sahiplenme duygusu oluşturmak ve ilişkilerin artırılması amacıyla KUTSO isminin Batı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak değiştirmesinin daha iyi olacağını belirtti. Toplantının sonunda seçim çalışmaları için görev dağılımı yapıldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

MHP heyeti ormancıları ziyaret etti

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Kumluca İlçe Yönetimi, 'Ormancılık Haftası' dolayısıyla Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, MHP İlçe Başkanı Hacer Özer, Kadın Kolları Başkanı Muradiye Eken ile İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Ölçer ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. MHP'li heyetini İlçe Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan MHP İlçe Başkanı Hacer Özer, ormanların korunması, çevrenin ağaçlandırılmasının hem ülke hem de dünyanın temel sorunu olduğunu belirtti. Sağlık bir gelecek ve yaşam için ormanların önemine işaret eden Özer, "Erozyonu önleyen ormanlar, yağmurun yağması, sıcaklık dengesi gibi tüm iklimsel faaliyetler üzerinde etkili. Kullandığımız kalemden kağıda her şey ağaçlardan elde ediliyor. Bu nedenle tüm insanlığın ormanları koruması gerekiyor" dedi. Orman İşletme Müdürü Fuat Nur ise MHP'li heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement