Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Toplantı genel, Levent Bekaroğlu ve Recep Yavuz portre.

22.02.2013 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantı genel, Levent Bekaroğlu ve Recep Yavuz portre.

===

Ak Parti İl Başkanı Köse'ye tepki

TÜRKİYE Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK BÜRO-SEN) Antalya Şubesi Başkanı Nuri Ünal, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse hakkında 2B rayiç fiyatları konusunda yaptığı açıklamada milli emlak memurlarına hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Nuri Ünal, düzenlediği basın toplantısında, 2B rayiç fiyatları konusunda açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin milli emlak memurları hakkında söylediği sözlere tepki gösterdi.

12 Şubat tarihinde bir yerel gazetede yayınlanan haberde Köse'nin milli emlak memurları hakkında 'Devlet kapısına kapağı atmışlar, atsan atılmıyor satsan satılmıyor' şeklinde ifadeler kullandığını öne süren Ünal, "Unutmasın ki, bizler devlete kapağı filan atmadık. Kendilerinin attırdıkları memurlar var. Bizi onlardan bilmesinler" diye konuştu. Köse'nin haberde yer alan ifadeleri yalanlamadığını belirten Ünal, Köse hakkında milli emlak memurlarına hakeret eden açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ünal, şöyle konuştu: "Bir milli emlak memuru arazi tespitinde, Köse'nin açıklamasından etkilenen vatandaş tarafından darp edilirse, hakarete uğrarsa ve en kötüsü hayatına kastedilirse İl Başkanı bunun hesabını nasıl verecek? Biz bundan önce onlarca hükümet gördük. Kendileri hükümet memuru olan birtakım makamlara istedikleri şekilde hakaret edyorlar ve etmeye devam da edebilirler. Ancak devlet memuruna söyledikleri her lafın bir sonucu olacağını hukukçu olarak kendileri de bilmelidirler."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto Türk Büro-Sen Şube Başkanı Nuri Ünal

--- KUTU ---

NERELERDE GREV VAR

TÜRKİYE Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK BÜRO-SEN) Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, Çarşamba günü, nüfus müdürlüğü, vergi dairesi, SGK, adliye, kaymakamlık, milli emlak birimi gibi iş kollarında iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti. Nuri Ünal, sözleşmeli çalıştırılan personelin kadroya geçirilmemesi, fazla mesai ücretlerinin kaldırılması gibi uygulamalara tepki gösterme amacıyla grev yapacaklarını söyledi.

Sözleşmeli çalışan personelin kadroya geçirilmesi, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi gibi taleplerinin yerine getirilmesi için bir günlük iş bırakacaklarını duyuran Ünal, vatandaşlardan destek istedi. Ünal, iş bırakma gerekçelerini şöyle anlattı: "Fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa ve güvencesiz çalışmaya 'hayır' demek, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, özelleştirme ile taşeronlaşma son verilmesi, ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesi, kamudaki kadrolaşmaya son verilmesi için iş bırakacağız."

===

*Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği "Sınav Atölyesiönde konuşan eğitmen Songül Yirik, zamanı doğru yönetmenin hayatın kontrolünü sağladığını ifade etti.

Doğru zaman yönetimiyle hayatın kontrolü sağlayın

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarını arttırmak ve stresle baş edebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığı 'Sınav Atölyesi'nde 'Zamanı Doğru Kullanma' konulu eğitim semineri düzenlendi. Yenimahalle Kültür Merkezi'ndeki seminerde eğitmen Songül Yirik, öğrencilere zamanı doğru değerlendirebilmeleri için tüyolar verdi. Eğitmen Yirik, anlattıklarını skeçlerle güçlendirdi. Amatör tiyatrocuların sahne aldığı skeçlerde öğrenciler bir yandan eğlenirken diğer yandan da bilgilendi.

ZAMANIN TUZAKLARINA DİKKAT

Eğitmen Yirik, zamanı doğru yönetmenin hayatın kontrolünü sağladığını belirterek, insanların yaptıkları işte başarılı olmaları için zamanı doğru kullanmaları gerektiğini söyledi. Zamanı planlamanın önemli kazanımları olduğuna değinen Yirik, şöyle devam etti: "Zamanı iyi planlarsak hedeflere daha çabuk ve sağlam ulaşırız. Güç görünen işler daha kısa zamanda biter. İşlerin takibi kolaylaşır ve başarı artar." Zamanın bazı tuzakları olduğunu dikkati çeken Yirik, bu tuzakları şöyle sıraladı: "Kararsızlık, hayır diyememek, kırtasiyecilik, unutkanlık, acelecilik, ertelemek, telefonun kötü kullanımı, planlanmamış, randevusuz ani ziyaretler."

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN

Songül Yirik, kararsızlık durumunda problemi tanımlamanın çok önemli olduğunu kaydederek, bu sorunu hedef belirlemeyle ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Songül Yirik, şu bilgileri verdi: "Eğer bir gün içinde yapabileceğiniz işten fazlasını üstlenirseniz, asıl amacınız olan işleri yetiştiremezsiniz. Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Çalışma masalarının üzerinde o an çalışılan konu ile ilgisi olmayan değişik eşyaların bulunması dikkati dağıtır ve işin yavaşlamasına neden olur."

Gün içinde yapılması gereken tüm işlerin bir kağıda yazarak görebileceğiniz bir yere konulmasını öneren Yirik, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir işe başlamadan önce acele etmeyin. İşlerinizi planlayarak yaptığınız zaman her şey saat gibi doğru işleyecektir. Erteleme kişinin kariyerine zarar veren, mutluluğunu bozan her alanda başarıyı önleyen, gizli gizli zarar veren bir alışkanlıktır. Erteleme alışkanlığınızdan kurtulmak için önce hoşlanmadığınız işi yapın. Kendinize bitirme tarihi saptayın ve o tarihte işi bitirmeye çalışın."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve Songül Yirik

===

Kalp damar hastalıkları çocuk yaşta başlıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği sağlık bilgilendirme toplantısında konuşan Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okudan, kalp damar hastalığının çocuk yaşta gelişmeye başladığını, belirtilerinin ise 30-40'lı yaşlarda görüldüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarında bu ay 'Koroner Kalp Hastalığı ve Bypass' konusu ele alındı. Medikal Park Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okudan'ın Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirdiği söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BELİRTİLER 30-40'LI YAŞLAR

Hüseyin Okudan, kalp hastalığının çağın hastalıkları arasında gösterildiğini ifade etti. Koroner kalp hastalığının çok erken yaşta gelişmeye başladığını belirten Okudan, 30-40'lı yaşlarda belirtilerin görülmeye başlandığını söyledi. Bu hastalığına neden olan faktörleri değiştirilebilir ve değiştirilemez risk faktörleri olarak ikiye ayırdıklarını dile getiren Okudan, 65 yaş üstü ölümlerin yüzde 85'inin kalp hastalıklarından kaynaklandığını açıkladı. Kalp hastalıklarının erkeklerde daha fazla görüldüğünü kaydeden Okudan, menopoz, aile hikayesi ve yaşın değiştirilemez risk faktörleri arasında yer aldığını kaydetti.

KRİZ ANINDA İLK 5 DAKİKA ÇOK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Okudan, sigara, total kolestrol, obezite, fazla alkol tüketimi, aşırı stres ve sinirliliğin kalp damar hastalıklarına neden olan değiştirilebilir risk faktörleri olduğuna değinerek, söz konusu riskleri ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu vurguladı. Kalp hastalarına yönelik ilaçlı tedavi, anjiografik girişimler, cerrahi tedavi yöntemlerini uyguladıklarını belirten Hüseyin Okudan, kalp krizi durumunda ise ilk 5 dakikanın çok önemli olduğunun altını çizdi. Kriz geçiren kişiye aspirin verilmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Okudan, zaman kaybetmeden bu kişiye sağlık ekipleriyle buluşturmak gerektiğini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve Prof. Dr. Hüseyin Okudan

===

ÖDP, üstgeçit için imza kampanyası başlattı

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Örgütü, Muratpaşa İlçesi Fener Mahallesine üst geçit yapılması için imza kampanyası başlattı. Fener Mahallesi, Kent Meydanı'nda stand kurarak Tekelioğlu Caddesi'ndeki Muratpaşa Belediyesi kavşağına üst geçit yapılması için kampanya başlatan ÖDP Antalya İl Örgütünün topladığı imza sayısı üç bini geçti. 'Üstgeçit İstiyoruz' talebiyle imza toplayanlardan ÖDP Lara Birimi Sorumlusu Diş Hekimi Ayşen Akbulut, isteklerinin sürekli yaşanan kazaların ve ölümlerin artık sona ermesi olduğunu söyledi.

Yetkililerin bir an önce üst geçit yapılması için gerekli çalışmaları başlatmalarını isteyen Akbulut, "Üst geçit istediğimiz bölgede alışveriş merkezleri ve okullar var. Çok yoğun insan ve araç trafiği yüzünden ölümle de sonuçlanan kazalar sürekli oluyor. Üst geçit talebi ise mahalle halkından geldi. Bizde ÖDP Lara Birimi olarak bu talebi imza toplayarak somutlaştırdık" diye konuştu.

SORUN ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Üç gün içinde 3 binin üzerinde toplanan imzanın, sorunun aciliyet ve öneminin bir göstergesi olduğunun altını çizen Akbulut, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin biran önce bu sese kulak vererek üstgeçit için harekete geçmesini istedi. Kampanyayı haftasonuna kadar sürüdüreceklerini belirten Akbulut, "26 Şubat Pazartesi günü topladığımız imzaları Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na teslim edeceğiz. Sorun çözülene kadar da sürecin takipçisi olacağız" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Stantta imza verenler

===

SGK personeli 27 Şubat'ta çalışmayacak

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, çalışma ve ekonomik koşullarını gündeme getirmek amacıyla 27 Şubat Çarşamba günü grev yapacak. Antalya İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla SGK çalışanlarının ikramiyelerinin ödenmemesini ve yaklaşan vergi haftası dolayısıyla vergide yaşanan adaletsizlikleri protesto etti.

BES Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar, yoksulluk sınırı altında bir gelir düzeyinde çalışmak zorunda bırakılan biz SGK emekçilerinin hak kayıplarına her geçen gün bir yenisi eklendiğini söyledi. Ayar, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ikramiyelerin kaldırılmasından sonra yılbaşından bu yana fazla mesai ücretlerimizde gasp edildiğini öne sürdü.

Ayar, hükümetin gündeminde performans uygulamaları, iller arası rotasyon ve iş güvencesinin kaldırılmasına ilişkin yasal düzenlemeler bulunduğunu belirterek, 'Artık yeter' demek için bir araya geldiklerini kaydetti. Ayar, iş güvencesinden asla vazgeçmeyeceklerini, performans ve rotasyon uygulamalarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Ayar, "Vergi politikalarının emekçileri yoksullaştırmanın en etkili aracı haline geldiği günümüzde 27 Şubat'ta gerçekleştireceğimiz grevle vergide adalet talebimizi de gündeme taşıyacağız. Tüm SGK emekçilerini 27 Şubat'ta yapacağımız greve güç vermeye çağırıyoruz" dedi. Ayar, basın açıklamasının ardından SGK önünde vergi ödemek için sıra bekleyen emeklilerin sorunlarını dinledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Basın açıklamasından

===

65 bin kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi

İSTANBUL'dan temin ettiği gümrük kaçağı güneş gözlüklerini satan şahıs ve organizasyonlara yönelik, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince ortaklaşa yürütülen çalışmada bir şüpheli değişik markalarda toplam 65 bin 338 adet, gümrük kaçağı güneş gözlüğüyle birlikte yakalandı. Kimliği açıklanmayan şüpheli '5607 Sayılı Kanuna muhalefet etmek' suçundan adliyeye sevk edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen günüş gözlükleri koliler halinde

===

Belarus'a sebze-meyve Türkiye'ye et ve süt

BELARUS Gıda ve Tarım Bakanı Alexander Zabella, ANFAŞ Food Product ve Bevex Fuarlarını ziyaret etti. Bakan Alexander Zabella, Türkiye'den önemli ölçüde yaş meyve sebze ithal ettiklerini, Belarus'un da Türkiye'ye et ve süt tozu ihracatını geliştirmek istediklerini söyledi. Alexander Zabella, Belarus Türkiye Büyükelçisi Alexander Romanovski ve devlet yetkililerinin katıldığı ziyarette ev sahipliğini ATSO Tarım, Sebze ve Meyve Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Küçükoğlu yaptı.

Küçükoğlu'nun davetiyle Antalya'ya ilk defa bir iş ziyareti gerçekleştiren Gıda ve Bakanı Alexander Zabella, ANFAŞ Food Product ve Bevex Fuarlarını gezdi. Belarus'un da votka fabrikalarının katılım gösterdiği fuarda çeşitli görüşmelerde de bulunan Bakan Zabella, iki ülke arasında ticari işbirliğinin giderek arttığına işaret etti. Belarus'un Türkiye'den yaş meyve ve sebze ithal ettiğini dile getiren Bakan Zabella, Belarus'un dünyanın en önemli et ve süt üretici ülkeleri arasında olduğuna işaret ederek, Türkiye'ye et ve süt tozu ihracatı yapmak istediklerini de vurguladı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ziyaretten

===

Öğrencilere işyeri eğitimi

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle 'Mühendislikte İşyeri Eğitiminin Önemi' konulu bir konferans düzenlendi. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek yaptı. Seminerde, klasik mühendislik eğitiminden farklı olarak işyeri eğitimini konu alacaklarını belirten İpek, işyeri eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Teknoloji fakültelerinin endüstrinin ihtiyaç duyduğu, uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek amacıyla 2009 yılında kurulan yeni fakülteler olduğunu anlatan İpek, "İşyeri eğitimi uygulamamız bizim diğer teknoloji fakültelerinden farkımızdır. Bu durum staj şeklinde algılanmamalı. Sanayicilerle görüşerek hazırladığımız bu uygulamaya sizlerin de katkılarını bekliyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çalış, 'İş Yeri Eğitimi Hakkında Merak Edilenler' konulu sunumunu yaptı. Teknoloji Fakültesi'nin programları, akademik, idari yapılanması hakkında bilgi veren Çalış, "Öğrencilerimizin son sınıfta yapacakları işyeri eğitimi yeni bir model değil. Öğrenciler stajda gözlem yoluyla öğreniyorlar, işyeri eğitiminde ise uygulamanın içinde yer alarak öğrenecekler" dedi.

Yeni uygulamada öğrencinin para kazanabileceği gibi iş bulmada da kolaylık sağlayacağını vurgulayan Çalış, İşyeri eğitiminde sigortalama zorunluluğu üniversiteye ait olduğu için iş yerine mali yükü de olmayacak. Yine bu projeyle üniversite sanayi işbirliğinin gelişimi hızlanacak" dedi. Seminer, diğer katılımcıların sunumlarını yapmalarının ardından sona erdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Çiftçiler bu yaz yaşadı

DEVLET Su İşleri (DSİ) 18'inci Bölge Müdürü Murat Acu, 15 Şubat 2013 itibarıyla Isparta'daki barajların toplam doluluk oranının yüzde 70 seviyesine ulaştı. Çiftçilerin önümüzdeki yıl su sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Acu, son dönemdeki yağışların barajların doluluk oranının artırdığını, bölgenin iyi bir sezon geçireceğini söyledi. Isparta'nın içme suyunun sağlandığı Darı Deresi Barajı'nın doluluk oranı yüzde 94'de ulaştığını anlatan Acu, geçen sene doluluk oranının yüzde 60 seviyelerinde olduğunu belirtti.

DSİ 18'inci Bölge Müdürlüğü Isparta'daki diğer su kaynaklarındaki doluluk oranlarını ise şöyle açıkladı:

"Eğirdir Gölü yüzde 87, Kovada Gölü yüzde 89, Sücüllü Barajı yüzde 43 Uluborlu Barajı yüzde 63, Sorgun Barajı yüzde 78, Gölcük yüzde 62, Balcı Gölet'i yüzde 30, Barla Gölet'i yüzde 48, Çarık Saraylar Gölet'i yüzde 54, Yalvaç Dede Çam Gölet'i yüzde 100, İleydağı Gölet'i yüzde 45, Körküler Gölet'i yüzde 85, Örenköy Gölet'i yüzde 100, Çetince Gölet'i yüzde 69, Darı Deresi Gölet'i yüzde 94."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Murat Acu, DSİ'den - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement