Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5)

Foto.10 Kasım nedeniyle Antalya'nın merkez Döşemealtı İlçesi'nde de tören düzenlendi.

10.11.2012 14:44

Foto: Akaydın öğrencilere hediye verirken, oratoryodan, salondan

===

Döşemealtı Ata'nın huzurunda

10 Kasım nedeniyle Antalya'nın merkez Döşemealtı İlçesi'nde de tören düzenlendi. Törende Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İlçe Jandarma Komutanı Murat Özalp, kurum müdürleri, öğrenciler, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Program Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başladı. Ardından Saat 09.05'de sirenler çalınca saygı duruşuna geçildi. Program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Anma programı daha sonra Mustafa Ayten Aydın Lisesi salonunda devam etti. Programda Yeniköy İlköğretim Okul Müdürü Hilmi Taner günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ve son olarak Kaymakam Mehmet Baygül, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle konuştu. Anma etkinlikleri resim, şiir, kompozisyon, yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verilmesi ile sona erdi.

DÖŞEMEALTI (DHA)

Foto: Çelenk töreninden foto.

===

Tekirova Ata'yı Andı

ULU Önder Atatürk, ölümünün 74'üncü yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kemer'in Tekirova Beldesi'nde de törenle anıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Anıt önündeki törenden sonra anma programına Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu bahçesinde devam edildi. Öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik şiir okudu.

KEMER (DHA)

Foto: Bayrak ve Atatürk fotosu.

===

Isparta Atası'nı andı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında Isparta'da bir dizi etkinlikle anıldı. İlk tören Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki program sona erdi. İkinci program ise Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi, şiirler okundu ve günün anlam önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Resimlerle Atatürk

FİNİKE Anadolu Lisesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Resimlerle Atatürk' sergisi törenle açıldı. Okulun salonunda açılan sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Atatürkçü Düşünce Derneği Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış kurdelesini kesen Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, katkı koyan öğrencilere teşekkür etti. Atatürk'ün sözleri ve basında çıkan Atatürk haberlerinin yer aldığı sergi, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Sergi salonundan çekilen fotoğraf

===

Atatürk'ü saygıyla andık

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan anma etkinliklerine Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erkan Yıldız, Belediye Başkanı Aydın Kaplan, protokol üyeleri, siyasi parti temcileri, öğrenciler ve halk katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.50'de başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saat 09.05'de siren sesiyle birlikte meydandakiler saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okundu. Meydandaki anma programının ardından tören Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda devam etti. Atatürk'ün hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisinin ardından, Atatürk konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Atatürk sevdiği türkülerle anıldı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yıldönümünde Akseki'de bir dizi etkinlikle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan anma programına, Kaymakam Mekan Çeviren, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Sarıkaya, Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve halk katıldı.

Saat 09.05'te siren sesiyle birlikte Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere çekilen Tük bayrağı, yarıya indirildi. Anma programı daha sonra Akseki Belediyesi Kültür ve Konferans Salonu'nda devam etti. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi. Program, Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Programdan fotolar

===

Su birikintinse girdi takla attı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde D-400 Karayolu'nda yol kenarındaki su birikintisine giren otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Antalya yönüne seyreden 35 yaşındaki Serdar Sarıağaç'ın kullandığı 07 GS 656 plakalı otomobil, yol kenarındaki su birikintisine girdi. Kontrolden çıkan otomobil, takla atarak ters döndü. Sürücü Serdar Sarıağaç'ın yara almadan kurtulduğu kazada, otomobilde yolcu olarak bulunan 18 yaşındaki Nevzat Yalçın hafif şekilde yaralandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınan Yalçın, taburcu edildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Takla atan araç, sürücü ve yaralıdan foto

===

Gazipaşa'da Atatürk törenlerle anıldı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında Gazipaşa'da düzenlenen törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, Kaymakam Muhittin Pamuk, Garnizon Komutan Jandarma Binbaşı Ayhan Gedük, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Başsavcısı Adam Kara, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler hazır bulundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla buradaki tören sona erdi. Program, daha sonra Belediye Kültür Merkezi'nde Gazipaşa Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı'nın okundu. Anma programı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: 10 Kasım çelenk töreni ve anma etkinlikleri

===

Saygıyla anıyoruz

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yılında Finike'de Yunuslu Park'ta düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Törene, Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Pazarbaş, Belediye Başkan Vekili Cengiz Tuna, Cumhuriyet Savcısı Derya Pazarbaş, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri ile halk katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi'nde hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Sandıklı Ata'sını andı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yıldönümünde çeşitli törenlerle anıldı. İlk program Ali Çetinkaya Ortaokulu bahçesinde düzenlendi. Buradaki törene, Kaymakam Ali Candan, protokol üyeleri, öğrencileri ve halk katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayram yarıya indirildi.

Sandıklı'da ikinci tören Belediye Düğün Salonu'nda düzenlendi. Cumhuriyet Ortaokul'u tarafından hazırlanan programda, Atatürk'ün sevdiği şiirler, Atatürk kronolojisi ve yabancı basında Atatürk konulu haberlere yer verildi. Atatürk Oratoryosu'nun seslendirilmesinin ardından şiir ve komposizyon yarışmalarında birinci olan öğrencileri, eserlerini okudu. Program, çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA),

Foto: Anma törenlerinden fotolar.

===

Fethiyespor'da şok istifa

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 9 haftada topladığı 11 puanla 9'uncu sırada yer alan ve beklentilerin çok altında kalan Fethiyespor'da Teknik Direktör Erkan Sözeri istifa etti. Sözeri ile birlikte Yardımcı Antrenör Mehmet Şimşek, Kaleci Antrenörü Fatih Rüştü Dönmez ile Profesyonel Şube Teknik Sorumlusu Mustafa Ferizcan istifalarını Fethiyespor Yönetim Kurulu'na verdi. İstifaları kabul eden Fethiyespor Yönetim Kurulu, yaptığı toplantının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Sezon başından bu yana kulübümüzde görev yapan Profesyonel Takım Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Yardımcı Antrenör Mehmet Şimşek, Kaleci Antrenörü Fatih Rüştü Dönmez ile Profesyonel Şube Teknik Sorumlusu Mustafa Ferizcan görevlerinden istifa etmişlerdir. Akabinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında istifalar kabul edilmiştir. Kendilerine kulübümüze sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.ö

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Erkan Sözeri fotoğrafı - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement