Ayfer Hemşire, Malatya'da Hem Sağlık Hem de Kültür Aşılıyor - Son Dakika
Yerel

Ayfer Hemşire, Malatya'da Hem Sağlık Hem de Kültür Aşılıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Ayfer Kölük, tiyatro oyunlarının sanı sıra sinemaya da adım attı. İnsanlara hem sağlık hem de kültür aşılayan Ayfer hemşire, “Sahnede olmak bambaşka bir duygu” dedi.

12.11.2022 13:55  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Ayfer Kölük, tiyatro oyunlarının sanı sıra sinemaya da adım attı. İnsanlara hem sağlık hem de kültür aşılayan Ayfer hemşire, "Sahnede olmak bambaşka bir duygu" dedi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hemşirelik Bölümü mezunu olan Kölük, Sağlık Bakanlığı bünyesinde UMKE gönüllüsü olarak da görev yapıyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Kölük, aynı zamanda tiyatro oyunlarında ve sinema filmlerinde de rol alıyor. Yan flüt çalan, aynı zamanda resim yapan ve sanatın birçok dalıyla uğraşan Kölük, insanlara hem sağlık hem de kültür aşılıyor.

27 YILDIR HEMŞİRELİK YAPIYOR

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden 1995 yılında mezun olduğunu ifade eden Kölük, "27 senedir hemşire olarak görev yapıyorum. Meslekte de çok faklı branşlarda görev yaptım, 16 sene kadar yoğun bakım ünitesinde çalıştım. Sağlık Bakanlığı bünyesinde UMKE'de de gönüllü olarak görev yapıyorum. Afrin ve Cerablus'ta sınır ötesi görevlerine gittim. 2018 yılında 'Yılın Hemşiresi' ödülünü aldım. 27 senedir yılmadan, usanmadan bu görevi yerine getiriyorum" dedi.

"TİYATRO OYUNLARINDA VE SİNEMADA ROL ALIYORUM"

Kölük, 9 senedir Malatya'da görev yaptığını kaydederek, tiyatro ile tanışmasını şöyle anlattı:

"Belediye bünyesindeki bazı kurslara gitmeye başladım. Yan flüt çalıyorum, resmi yapıyorum. Şimdi buna piyanoyu da ekledim. Çeşitli sanat dallarıyla uğraşırken bir arkadaşımın yaratıcı drama çalışmasına katıldım. Orada doğaçlama olarak çok farklı kareler kaydettik. Hocam bu videoları izlediğinde "Senin içinde bir tiyatro canavarı var" dedi. Beni tiyatro kursuna yönlendirdi. Kurs sonrası yaklaşık 5 yıldır sahnedeyim. Birçok projede rol aldım. Tiyatro oyunlarının yanı sıra sinema filmlerinde de oynadım. Şu anda Tozlu Mizah adında bir tiyatro ekibimiz var. Skeçlerle oyunlar sergiliyoruz. Bunun yanında sosyal etkinlik projeleri de gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde yaklaşık 5 yıldır sahnelerdeyim."

"BENİM İÇİN SAHNEDE OLMAK BAMBAŞKA BİR DUYGU"

"İnsan mutlu olduğu yerde var" diyen Kölük, "Benim için bütün bu işleri yapmak zor olmuyor. Bir şeyle mutlu oluyorsanız onun arkası geliyor. Tiyatroyla uğraşırken aslında kendiniz için bir şey yapmıyorsunuz. Benim arkadaşlarımın birçoğu çocuklarını tiyatro kursuna göndermeye başladı. Yani toplumsal olarak da bir şeyleri değiştiriyorsunuz. Bir etki yaratıyorsunuz. Bundan 5 sene sonra belki çevremizde çok daha farklı şeyler göreceğiz. Bu etkiye sebep olabilmekte çok güzel bir duygu. Sadece kendiniz için değil çevreniz içinde bir şeyler yapmış oluyorsunuz. Zaman bulmaktan çok bu işleri yapmak için zaman yaratıyorum. Ömür geçiyor, vakit bitiyor, önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz. Benim için sahnede olmak bambaşka bir duygu. Aşkla yapılan her iş aslında çok güzel. Bende her işimi aşkla yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Kölük, hemşirelik mesleğinin zor olduğunu kaydederek, "Mesleğimizin gerçekten zorlukları var. Yardıma muhtaç, hasta bireylerle uğraşıyoruz. Psikolojik anlamda hepimizi yoruyor. Covid dönemi bizim için zorlu bir süreçti. Ülkemiz içinde büyük bir sınavdı. Her zorluğa rağmen iyi bir şekilde atlattık" dedi.

Ayfer Hemşire, Malatya\'da Hem Sağlık Hem de Kültür Aşılıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ayfer Hemşire, Malatya'da Hem Sağlık Hem de Kültür Aşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement