Bektaş'tan Kılık Kıyafet Cevabı - Son Dakika
Yerel

Bektaş'tan Kılık Kıyafet Cevabı

Bektaş\'tan Kılık Kıyafet Cevabı

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, kılık kıyafeti ile ilgili eleştiride bulunanları sert bir dille eleştirdi.

04.03.2014 15:10

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, kılık kıyafeti ile ilgili eleştiride bulunanları sert bir dille eleştirdi. Bektaş, kendisini kılık kıyafetle eleştirenlere Gandhi'yi örnek gösterdi.

Kozlu Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partili yöneticiler ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti. Ziyarette Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Tansel Kardeş ve gazeteciler de hazır bulundu.

ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık ve cemiyet yönetimi tarafından kapıda karşılanan Bektaş, ziyarette hazır bulunan gazeteciler ile birlikte sabah kahvaltısı yaptı. Bir süre gazeteciler ile sohbet eden Bektaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Ali Bektaş'ın Kozlu'nun ilçe olmasında önemli katkıları olduğunu ifade eden ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık, Bektaş'ın Zonguldak'ta önemli projeleri hayata geçireceğine inandıklarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti Akbıyık, "Kozlu Belediye Başkanı ve aynı zamanda Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş'ı misafir ediyoruz. Kendisine hoş geldin diyorum. AK Parti Metin Karaduman'a hoş geldin diyorum, Zonguldak yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Yerel seçimlere son 26 gün kaldı. Bu gün Ali Bektaş bizi son günlerin değerlendirmesini, bu güne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki çalışmalardan bahsederse mutlu oluruz. Kozlu'da iki dönem görev yaptı. Ankara'da TBMM'de danışmanlık yaptı. Kozlu'nun ilçe olmasında önemli katkıları var. Zonguldak bu gün iki ilçe kazandıysa başkanımın da katkıları vardır. Zonguldak'a da önemli projeler yapacağına inanıyoruz. Zonguldak'ın büyümesi gelişmesi gerekiyor. Biz gazeteciler başarılı yöneticiler istiyoruz. Başarılı başkanlar istiyoruz. Şehrimizi büyütecek başkanlar istiyoruz. Bu açıdan başkanımın vereceği önemli mesajlarla hem kamuoyunu aydınlatırız" diye konuştu.

"ZONGULDAK'TA GAZETECİLİK ZOR İŞ"

Zonguldak'ın anlatabilecek güzellikleri olmadığını ifade eden AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş ise insanların Zonguldak'tan güzel haberler okumak istediklerini ifade ederek şöyle dedi:

"Zonguldak'ta gazetecilik zor iş. Çünkü anlatılacak bir şey yok. ya bir dedikoduyu haber yapabilir, ya da çirkinlikleri haber yapabilirsiniz. Ben istiyorum ki Zonguldak'ta güzel haberler yapılsın. İnsanlar mutlu olsunlar. Yazdığınız zaman insanlar huzur ve mutluluk içinde olsun. Belediye başkanı adayı olarak Zonguldak'a geldiğimde Kozlu'dan geldik. Zonguldak'ın uç noktalarını bilmiyorduk, şehircilik açısından geri kaldığını bu denli bilmiyorduk. Şehircilik açısından geri kalmanın da insanlar açısından bıkkınlık, yılgınlık, bu kentte yaşanmaz duygusu oluşturduğunu gördüm. Bunu aslında gazeteciler olarak sizler uzun yıllardan beri yazıyordunuz. Aslında 'Oğlumun adı Reşit, sen söyle sen işit' misali siz yazıyordunuz. Yine yazdığınızla kalıyordunuz. Bizim de inşallah niyetimiz buraya geldiğimizde Türkiye'de herkes 'Zonguldak diye bir yer var, gittiniz mi?' dedirmektir. Biz 15-20 sene önce yapılması gerekenler için proje sunuyoruz. İnsanlara hayal gibi geliyor. Artık dünyanın marsta koloni kurmayı düşündüğü yerde şu basit projelere hayal ürünü denildiği zaman demek ki Zonguldak'taki görüş açısının, misyonun ve vizyonun çok dar olduğunu gösteriyor. Yani hiçbir şey yapmak gibi niyetleri yok."

"SİYASET, DAHA İYİ YAPABİLECEĞİNİ İKNA EDEBİLME SANATIDIR"

Tanıtım filmlerinden, tanıtım kitapçıklarına ve projelere kadar birçok konuyla kendisinin ilgilendiğin ifade eden Başkan Adayı Ali Bektaş, şöyle devam etti:

"Ben onu görüyorum. Ben sadece yapacağımı söylüyorum. Diğer partililer yapamayacaklarını anlatıyorlar. Diyeceksiniz ki 'Ali Bektaş bu projeleri yapıyor ama biz çok daha iyisini yaparız.' İşte siyaset budur. Daha iyi yapabileceğini insanalar ikna edebilme sanatıdır. Yoksa Ali Bektaş bir proje sunar, 'Bunu yapamaz' dersen sen yapacağını söyleyeceksin. Ayrıca, sadece Ali Bektaş'ın söylemlerinden eğer bir söylem çıkartarak söylemde bulunursanız bende derim ki 'Buranın belediye başkanı değilim ki' Hazırladığım projelerin tamamı bana aittir. Sadece çizimlerinde profesyonel ekiple çalıştık. Tanıtım filmlerinden, kitapçığın hazırlanmasına kadar her noktasından virgülüne kadar kendim vardım. Niye çünkü bunları yapmaya talip olan bir insan nasıl yapacağını bilmek zorundadır. O yüzden o da şehre ve insanlara verdiğin önemi gösterir. Türkiye'de 81 vilayette, büyükşehirlerde bile böyle bir tanıtım programı, her akşam dört ev toplantısında insanlara 18 dakikalık filmle anlatarak göstermeyi hiçbir belediye başkanı yapmamış. Zonguldak'ta zaten bu güne olmamış ki bu güne kadar, küçük kitapçıklar hazırlanmış insanlara dağıtılmış. Onları zaten herkes yapabiliyor. O yüzden biz burada siyasetin değişmesini, siyasetle birlikte medya ve basının da buna göre hareket edeceğini, kimin doğru, kimin yanlış söylediğini daha kolay hareket edebilecektir. Yoksa eğer belediye başkanını kişisel karakteri, yürümesi, gezmesi, insanlara sarılıp öpmesi veya memleketine göre değerlendirirseniz işte Zonguldak budur. Bu güne kadar da böyle olmuştur. Yapabilecek gücü olmayan insanların yaptığı bir tek şey vardır. Karalama ve dedikodu. Başka hiçbir şey yapamazlar. Zonguldak'ta hakikaten radikal değişiklikler yapabilecek yönetici gelmedi. Burada artık bunun olması gerektiğini söyleyen kişi gelmedi. Basit sokak dedikoduları buradaki bütün sistemi bozdu. Gerçekten şehrin dokusunu ilgilendiren bir çalışma yapmaya kalkacaksınız müthiş bir dirençle karşılaştınız. Bu köprü olayında da lavuar alanıyla ilgili de görülmüştür. Burada beş on kişinin menfaatimi, yoksa toplumun genelinin menfaati mi diye kimse gelip bakmamış. Yüzeysel olarak her şeye direnç gösterilmiş. Bu direnç Zonguldak'ı harcamıştır. Dışarıdan misafirimiz geldiği zaman hakikaten gurur duyabileceğimiz bir şehrimiz yok. Çok çile çekilmiş bir şehir ama Türkiye'ye hiçbir sunumumuz yok."

"ALİ BEKTAŞ'TAN KORKTUKLARI İÇİN ENGELLEME ÇABASI VAR"

Hareket ve tavırlarının siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyleyen Bektaş, "Kişiliğimden yürüyüşümden, konuşmama ve tavırlarım siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Hiç kimse diyemiyor ki Ali Bektaş bunları yapamaz. Ali Bektaş'ın bunları yapacağını, ezberi bozacağını, burada rahat siyaset yapanların artık böyle kolay siyaset yapamayacaklarından dolayı korktukları için engelleme çabası var. Eğer Ali Bektaş geldiği andan itibaren şu işleri yapamazsa onlar belki de sevinecektir. Bir siyasi rakibinizin bir şey yapmamasına sevinen bir insanın kendi memleketine hiçbir zaman hayırlı insan olacağına inanmıyorum. Hangi siyasi parti olursa olsun mutlaka iktidarı isteyecektir. İktidarı isterken karşısındakinin doğrularını da söylemek zorundadır. Yanlışlarını da demek zorundadır. Zonguldak siyasetinde de başkan adayları da ne diyecekler, hataları da var ama doğruları da var demelidir. Bu sunduğumuz projeler yanlış mı?" diye konuştu.

"KÖMÜR TRANSFERİNİ FİLYOS'A YÖNLENDİRECEĞİZ"

Zonguldak Limanı'nda gerçekleştirilen kömür transferinin Filyos Limanı'na yönlendirileceğini ifade eden Bektaş, limanı ise marina olarak revize edeceğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Kömür transferini buradan Filyos'a yönlendireceğiz. Yönlendirmek zorundayız. Eğer Filyos uzun sürerse Eren Holding'in limanı var. Benim düşüncem Filyos Limanı'nın 2.5 yıl içinde bitirilmesi bekleniyor. Düşüncem bu limanı marina yaparak etrafında insanların oturabileceği bir alan oluşturmak. Marina deyip geçmeyin bir ithalat limanı kadar gelir getirir. Bir şeyi söylediğiniz anda yapmaya etkiniz olacak. Biz söylediklerimizin hepsini yapacağız. Bunda en ufak bir tereddüt yılgınlık ve geriye dönüş yok. Belki raylı sistem tıp fakültesine gidecek olanı sistemi dünya bankası kredisi ile yapmayı düşünüyoruz. Kredi çalışmaları biraz belki uzun sürebilir. Diğer projelerin çoğunun bakanlıklarla görüşmeleri yapıldı ve başkan olduğum gün çalışmalara başlanılacak. Lavuar Alanı'nın müsaadesi ile ilgili dosyalarımı hazırladım. Bunlar kolay şeyler değil arkadaşlar."

"DEVLET YÖNETİMİ DALGA GEÇME İŞİ DEĞİLDİR"

Sunduğu projelerin hazırlıklarını yaptıklarını da dile getiren Ali Bektaş, CHP'li Aday Muharrem Akdemir ve MHP'li Aday Gürkan Gülay'ı da eleştirerek açıklamalarını şöyle tamamladı:

"İnsanlar böyle ceketimle, mintanımla uğraşacaklarına hazırlık yapsınlar. Biz bu projelerin hazırlıklarını yaparak geliyoruz. Çünkü devlet yönetimi işi dalga geçme işi değildir. 107 bin kişinin yönetimine talipsiniz. Bu şehrin karanlık tablosunu aydınlığa çevirmeye talipsiniz. Kafanızdaki parti yapısını atın. Hangi düşüncede olursanız olun. Belli bir misyona vizyona ulaşmamış, sırf iyi olsun diye artık bundan sonra enerjisi kalmamış, daha doğrusu bu memlekete verebilecekleri enerjilerini hissettirmemiş adayın tekrar burada belediye başkanı seçilmesi demek Zonguldak'ın beş sene değil on sene daha geriye gitmesi demektir. Son andaki krediler kullanılarak çok sıkışmış bir belediye geldiği andan iki üç sene daha uğraşamayacak. Belli, çok aleni belli hem de açık ve net. Muharrem abi çok iyi bir insan olabilir ama öyle bir daralmış öyle bir sıkışmış belediyede radikal atılımlarla böyle çalışması mümkün değil. Bu sefer bıkkınlık, yılgınlık olacak. Çünkü enerji yok. veya diğer aday arkadaşımızın dediği gibi ' Bartın, Karabük'teki abilerimden ders alacağım.' O dersi alana kadar beş sene geçer. Zonguldak bir daha geriye gider. İnsanların çok iyi düşünmesi lazım gelir. Geldiğiniz andan itibaren revizyon planlarını, ıslah imar planlarını, jeolojik etütlerin okunmasını, sismik araştırmaların okunmasını, okuyup anlayacaksınız. Anladıklarınızı teknik personelinize emredebileceksiniz. Çünkü hızlı bir çözüm olsun. At sahibine göre kişner. O disipline göre personelinizi çalıştıracaksınız. Yoksa 'Yok arkadaş benim dünya görüşüm bu kim isterse istesin ben buna oy vermem' derseniz şehrin bu halini görürsünüz. Ben kimsenin sosyal demokrat yapısına, ılımlı Müslüman olmasına veya aşırı radikal bir solcu olmasına bir şey demem. Çünkü herkes aynı görüşte olursa koyun gibi oluruz. O farklı bir şey. Kendi şehrini düşünmek farklı bir şey. Yoksa hiç senin şehrini yönetecek bir adam sadece giydiği gömlekle veya kravatla veya ayakkabılarıyla değerlendiriyorsanız o zaman bu memlekette ne insanlar vardır. Sadece dünya lideri olmuş Gandhi de çaput gibi bir şey giyiyordu. Önemli olan ne yapabileceğindir. Maalesef bu Zonguldak'ta kısır döngü arasında siyaset yapılıyordur."

Açıklamalarının ardından gazetecilerle sohbet eden Ali Bektaş'a günün anısına da hediye verildi. ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık, Şafak Gazetesi Genel Koordinatörü Şaban Yılmaz'ın arşivinden çıkarttığı nostaljik fotoğrafı Bektaş'a hediye etti. Fotoğraf karşısında duygulanan Ali Bektaş, gazetecilerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bektaş'tan Kılık Kıyafet Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement