Bodrum'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da 23 Nisan Coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bodrum’da coşkuyla kutlandı.

24.04.2023 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bodrum'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Bodrum Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, çocuklarla birlikte Atatürk Anıtı'na müdürlüğün çelengini sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona eren törenin ardından ise eski otogardan başlayarak Bodrum Kalesi'nde son bulan kortej düzenlendi.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlenirken törene, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısını vekaleten Savcı Emrah Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Ertan Benli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

GARAOVA TARIM PARKI'NDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Bodrum Belediyesi Garaova Tarım Parkı'nda Bodrum Belediyesi'nce düzenlenen 23 Nisan Kolektif Çocuk Festivali'nde ise çocuklar tiyatrodan, dans gösterilerine, farklı eğitici atölyelerden palyaço gösterilerine kadar renkli görüntüler eşliğinde gün boyu eğlendi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Aras, sözlerine, "Bizlere bugünleri yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz" diyerek başladı.

"Ulu Önderimiz Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı bu vatana sahip çıkarak O'nun ilkeleri ışığında hep birlikte ilerleyeceğiz. Çocuklarımızı çağdaş ve modern dünyamızda bilimin ışığında yetişmeleri için var gücümüzle çalışacağız. Ata'mızın onlara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum" diyen Aras, sahnede yanında olan çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.

Garaova Tarım Park'ta akşam saatlerine kadar süren ve renkli görüntülerin yaşandığı Kollektif Çocuk Şenliği'ne Başkan Aras'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, CHP ve İYİ Parti İlçe Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Aras daha sonra çocuklarla atölyelere katılıp onlarla zaman geçirdi.

DOSTLUK KENTİNDE UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNE SALINDI

Bodrum Belediyesi'nce deprem bölgesinde Hatay ve Malatya'da kurulan dostluk kentlerinde de çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şarkılar eşliğinde birçok etkinliğin düzenlendiği Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti'nde, "Bodrum Tek Yürek ve İyilik Atölyesi" gönüllülerince yapılarak gönderilen uçurtmalardan 150 tanesi buradaki çocuklara, geri kalanları ise bölgedeki köylerdeki çocuklara dağıtıldı.

Gün boyu belediye personeli ve gönüllülerin hazırladığı etkinliklere katılan depremzede çocuklar gönüllerince eğlendi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN RESİMLERİ SERGİLENİYOR

Öte yandan, Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti'ndeki kreşin açılış gününde çocukların yaptığı resimler ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde açılan sergide beğeniye sunuldu.

Bodrum Belediye Ahmet Aras'ın da gezdiği sergi 24 Nisan Pazartesi akşamına kadar açık kalacak.

Bodrum\'da 23 Nisan Coşkusu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement