Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'da geçtiğimiz hafta Vedat Dalokay Hali esnafının, sebze-meyveleri yola dökerek yaptığı eylem sonrasında, konu Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi.

11.09.2012 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

////////////

hal sorunu Büyükşehir Meclisi'nde

ADANA'da geçtiğimiz hafta Vedat Dalokay Hali esnafının, sebze-meyveleri yola dökerek yaptığı eylem sonrasında, konu Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. Mecliste söz alan

CHP'li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, Vedat Dalokay Hal esnafının geçtiğimiz hafta yaptığı eylemi gündeme getirdi. Hal esnafının sorununa çözüm bulunması ve haksızlıkların tarafları kırmadan çözüme kavuşturulması gerektiğini anlatan Özer, "Bu konuda Büyükşehir Belediyesine önemli görev düşüyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Hal esnafının D-400 karayolunda haklı bir eylem gerçekleştirdiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hal esnafı karayolunu kapatarak hakkını arıyor. Satamadığı sebze ve meyvelerini yollara döküyor. Diğer yanda, evine ekmek götürmek isteyen seyyar satıcı, korsan dediğimiz yoldan sebze-meyve alıyor. Biz her iki tarafı da kırmadan, kanun çerçevesinde bu sorunu çözmeliyiz. Ancak, sorunu çözerken maliye ve ilçe belediyeleri de bize destek olmalı. Hal esnafı rüsum, stopaj, vergisini öderken, seyyar satıcı bu vergileri ödemeden haksız kazanç sağlıyor. Seyyar satıcıların ürünlerini halden almasını sağlamalıyız."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

////////////

Adana OSB hız kesmedi

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Genel Sekreteri Mustafa Keskin, bu yılın ilk 8 aylık dönemindeki enerji tüketiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 arttığını söyledi. Keskin, ağustos ayında ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 enerji tüketim artışı belirlendiğini kaydetti.

Enerji tüketiminin sanayinin genel durumu hakkında belirgin bir kanıt olduğunu ifade eden Keskin, Suriye'de yaşanan olaylardan kaynaklanan sıkıntıların bile bölgenin hızını kesmediğini vurguladı. Keskin, "Tüm bunlar, gerek bölgemiz gerekse ülkemiz ekonomisi adına son derece sevindirici. Biz de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak, sanayicimizin işini kolaylaştırmak, yatırımcıyı bölgemize çekmek ve teşvik etmek için çaba harcıyoruz. Arsa fiyatlarının uygunluğundan, sanayicinin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlere kadar bölgemiz tam bir cazibe merkezi olmayı sürdürüyor" diye konuştu.

Keskin, geçen yılın 1 Ocak- 30 Ağustos 2011 tarihleri arasında 460 milyon 950 bin 463 kWh olan enerji tüketiminin bu yılın aynı döneminde yüzde 26'lık artışla 581 milyon 392 bin 803 kWh olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Keskin, her iki yılın sadece ağustos aylarındaki tüketimler dikkate alındığında ise tüketim artışının yüzde 31'i bulduğunu açıklayarak, "Geçen yılın Ağustos ayında 59 milyon 492 bin 252 kWh olan tüketim, bu yılın aynı ayında 77 milyon 778 bin 948 kWh olarak gerçekleşti" dedi.

Keskin, doğalgaz ve su tüketimindeki artışa da dikkati çekerek, şunları söyledi: "Geçen yılın ağustos ayında 9 milyon 421 bin 853 ms3 olan doğalgaz tüketimi, yüzde 9'luk artışla bu yılın aynı ayında 10 milyon 284 bin 322 ms3'e ulaştı. Yine geçen yıl ağustos ayında 942 bin 604 m3 olan su tüketimi, bu yıl 1 milyon 235 bin 635 m3 olarak gerçekleşti. Bu tüketimdeki yüzde 31'lik artış da dikkat çekicidir."

Keskin, bölgedeki bu gelişimi yerli ve yabancı firmaların gördüğünü, yatırım için girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

ADANA,(DHA)

///////////

60 genç girişimci

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) birlikte düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'na katılan genç girişimcilerin sertifikaları törenle dağıtıldı. Törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da katıldı.

TÜMSİAD Adana Şubesi'nde çeşitli iş fikirleri olan, aralarında kadınların da bulunduğu 60 girişimciye eğitim verildi. 60 saat süren eğitimde; şirket kurma, temel girişimcilik kavramları, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırma, pazarlama, üretim, yönetim, iş planı yazılması, finansal plan ve dış ticaret gibi konular anlatıldı.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika alan genç girişimcileri kutladı ve yeni iş hayatlarında başarı diledi. Başkan Köse, "İş adamlarının en önemli yanı istihdam oluşturmaktır. Bizler girişimciliği insanlara ve hayata aşılamak istiyoruz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Hükümetimizin koyduğu 2023 hedefine ulaşmamızda girişimcilerin eğitilmesi de önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

SİZDEN BAŞARI BEKLİYORUZ

VALİ KUTLADI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, TÜMSİAD ve KOSGEB'in birlikte güzel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Vali Coş, "İş kurarak işletmelerinizi faaliyete geçirerek kendi ayakları üzerinde durarak ülkemize hizmet edeceksiniz. İnşallah hayal ettiğiniz işleri kurarak özleminizi gidersiniz. Kabiliyetiniz ve kapasitenizle de ekonomiye katkı sağlarsınız" dedi.

TÜMSİAD binasında düzenlenen sertifika töreninde Adana KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, TÜMSİAD Adana Şubesi yönetim kurulu üyeleri, TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, eğitmen Bülent Yüce, kursiyerler ve aileleri hazır bulundu. Tören dernek binasında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

ADANA,(DHA)

/////////

ADALET ve Kalkınma Partisi Çukurova ilçe yönetim kurulu üyesi Fatoş Yeldan, muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Uptowun'da yapılan düğün töreninde Adana'nın siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Medikalci Fatoş Yeldan ile öğretmen eşi Taşkın Yakar'ın nikahını Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kıydı. Genç çiftin şahitliğini ise AK Parti Adana milletvekili Fatoş Gürkan ile Yavuz Ayhan yaptı. Milletvekili Gürkan, nikah sonrası evlilik cüzdanını gelin Fatoş Yeldan'a teslim ederek kutladı. AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, partinin il ve ilçe yönetimi kurulu üyeleri, AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık ve MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök de genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren düğünde gelinin babası Naim Yeldan da konuklarıyla yakından ilgilendi.

ADANA,(DHA)

//////////

Bulut: Çocuk istismarına izin vermeyeceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, çocuk istismarını önlemek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Müdürlüğe bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi veren Bulut sokak çalışmalarının hafta sonları ve olanaklar ölçüsünde geceleri de sürdüğünü söyledi. Kendisinin de bu çalışmalara zaman zaman katıldığını belirten Bulut

"Çocuklarımız sokakta değil, oyun parklarında, kütüphanelerde piknikte çocukluğunu yaşamalıdır. Küçük yaşta çocuklarımızın istismarına asla izin vermeyeceğiz. Mersinde bu alanda ÇOGEM mobil ekibimiz başarılı çalışmalar yapmaktadır. Mersinde yıl içinde kayıt altına alınan çocuk sayısı çiftli rakamlardan tekli rakamlara indi. Bu Mersin için büyük başarıdır. Amacımız sokakta çalışan çocuk bırakmamaktır" dedi. ÇOGEM ekibinin okula devam etme olanağı bulamayan çocukları belirleyerek okullaştırdığını da bildiren Müdür Bulut, okul çağını dolduranları ise mesleki eğitim kurslarına aldıklarını kaydetti.

281 ÇOCUK MESLEK SAHİBİ OLDU

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı de bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla 281 çocuğu meslek sahibi yaptıklarını, geçen yıl okula devam etme olanağı olmayan 20 çocuğu okullaştırdıkylarını söyledi. Sarı, sokak çalışmalarının haftanın 7 günü yaklaşık 20 kilometrelik sahil şeridinin de dahil olduğu ana yol ve kavşaklarla toplam 50 kilometrelik bir alanda mobil ekiplerce denetlendiğini bildirdi.

MERSİN, (DHA)

(11.9.2012)

/////////////////////////

Tapu sevinci

MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu beldesinde 650 köylüye tapuları törenle verildi. 1976 yılında yapılan tapulama ve kadastro çalışmalarında mağduriyetleri olan köylüler, yıllar sonra tapularına kavuştu. Dönemin milletvekili Prof.Dr. Zafer Üskül'ün girişimleriyle daha önce yapılan tapu ve kadastro çalışmalarında yeniden düzenlemeye gidildi. Çalışma sonunda Narlıkuyu beldesinde 9 bin 106 dönüm alan ölçülürken, toplam 5 bin 100 dönümlük alan 650 köylüye tapulanarak teslim edildi. Alanın 4 bin 6 dönümü ise hazine arazisi olarak tescil edildi.

Hasanaliler Mahallesinde düzenlenen tapu dağıtım törenine, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke'deki kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, törende yaptığı konuşmada köylülerin tapularına kavuşmaktan dolayı büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(11.9.2012)

////////////////////////

Kaçak çaya karşı proje

OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "Ülkemi Seviyorum Kaçak Çay ve Sigara Kullanmıyorum Projesi" uygulanmaya başlandı. Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerinde stant kuran Toplum Destekli Polis ekipleri, vatandaşlara "kaçak çay ve sigara kullanımı" konusunda bilgilendirici broşür ve el ilanları dağıtılarak uyarıda bulundu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Başkomiser Serdar Cöcü, proje kapsamında 15 bin el broşürü bastırarak kahvehanelerde, mahallelerde ve okullarda dağıtacaklarını ayrıca, 20 billboard panosu ve 6 noktada döner reklam panolarına bu konuda uyarıcı afişler astıklarını söyledi.

Kaçakçılık suçlarından elde edilen gelirlerin yasadışı örgütlerin faaliyetleri için finans kaynağı olarak kullanıldığını vurgulayan Serdar Cöcü, şöyle konuştu:

"Terör örgütü doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanında sınır bölgelerinde kaçakçılık yapan kişilerden haraç alarak ciddi bir gelir elde etmektedir. 2011 yılında ülkemiz genelinde meydana gelen toplam 17 bin 776 kaçakçılık olayında 32 bin 584 şüpheli hakkında işlem yapılmış, ele geçirilen suç unsurlarının tahmini maddi değerinin 557 milyon 223 bin 590 TL olduğu ve tahmini 356 milyon 713 bin 688 TL vergi kaybına neden olmuştur. 2011 yılında ilimiz genelinde 302 adet kaçakçılık olayı meydana gelmiştir. Kaçakçılık olayına sadece adli bir vaka olarak değil, teröre finans sağlayan bir olay olarak bakmak gerekmektedir."

Dağıtılan broşürleri alan vatandaşlar ise kampanyaya destek verdiklerini belirtti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.9.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Minübüslere kapalı alan

OSMANİYE Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çevre il ve ilçelere yolcu taşıyan minibüslerin indirme-bindirme alanlarının üzeri kapatıldı. Şehirlerarası otobüs terminalinin hizmete girmesin ardından, minibüsler de 2012 yılı itibariyle yeni otogara taşındı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, minibüs şoförlerinin ve vatandaşların taleplerini dikkate alarak 700 metrekarelik bir alanın üzerini kapattıklarını söyledi. Başkan Kara "Kapa alanın hemen yanına ise şoförlerin ve vatandaşların beklemeleri için 100 metre karelik tamamen kapalı bir bina yapılıyor" dedi. Osmaniye otogarından; Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep illeri ile; Ceyhan, İskenderun, Erzin, Dörtyol, Bahçe, Düziçi, Kadirli ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri ise uygulama nedeniyle Belediyeye teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.9.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Prof. Muhsin Yılmaz'a duygusal veda

ÖNCEKİ gün, yaşlılığa bağlık sağlık sorunları nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybeden, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kurucu öğretim üyelerinden, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü emekli öğretim üyesi ve eski rektör yardımcılarından Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için ÇÜ Rektörlük binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Prof. Dr. Muhsin Yılmaz'ın ailesi, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan, eski rektörlerinden Prof.Dr. Can Özşahinoğlu, Prof.Dr. Yalçın Kekeç ile idari ve akademik personel katıldı.

Duygusal anların yaşandığı törende Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu, Muhsin Yılmaz'ın özgeçmişini okudu. Yılmaz ailesi adına konuşan kardeşi Prof. Dr Yücel Yılmaz, Muhsin Yılmaz'ın baba, hoca ve insan yönlerini anlatarak başta ailesi olmak üzere hayatında olan her insana bir şeyler öğretme ve öğrenme çabası içerisinde olduğunu vurguladı. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da konuşmasında, görev yaptığı akademik ve idari çalışmalarla Çukurova Üniversitesi'nin bugünlere gelmesinde Prof. Dr. Muhsin Yılmaz'ın büyük emeği ve gayretlerinin olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Muhsin Yılmaz'ın cenazesi, Sabancı Merkez Camii'nde kılanan cenaze namazının ardından üniversite mezarlığında defnedildi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement