Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(16.12.ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Sanayi Odası'nın(ADASO) düzenlediği kahvaltıda, kentin ve ülkenin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yollarının üretilmesine katkı sağlamak amacıyla, sanayicilerle ve iş adamlarıyla bir arada)...

16.12.2012 13:26

(16.12.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Adana'nın huzuru için el ele

ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Sanayi Odası'nın(ADASO) düzenlediği kahvaltıda, kentin ve ülkenin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yollarının üretilmesine katkı sağlamak amacıyla, sanayicilerle ve iş adamlarıyla bir arada olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gürkan, tüm çabalarının Adana'nın daha huzurlu ve güvenli bir yatırım kenti olmasına katkı sunmak olduğuna dikkat çeken Gürkan, Adana'nın güneyinin güvenlik açısından acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu bildirdi.

HUZURUN YOLU KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentteki kaçak ve çarpık yapılaşmanın olaylara müdahaleyi zorlaştırdığını anlatan Gürkan, şöyle devam etti:

"Kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşme nedeniyle çıkmaz ve dar sokaklar bulunuyor, evlerin birbirine bitişik olması polisin hareket yeteneğini kısıtlayarak olaylara müdahaleyi zorlaştırıyor. Adana'da kandırılan, ne yaptığını bilmeyen birçok çocuk var. Bu bölgelerde güvenliğin sağlanması iki yöntemle olur. ya bu bölgelerin her birine 5 bin polis dikeceksiniz ki, bu da modern Türkiye'ye yakışmayan bir görüntü olur. ya da olması gereken kentsel dönüşümdür."

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise, Adana'da huzur ve güvenli ortamın sağlanmasındaki çabalarından dolayı Gürkan'a teşekkür ederek, bu konuda destek ve katkı vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

ADANA, (DHA)

/////////////

Ağaoğlu Fotoğrafya'da belgesel fotoğrafçılığı anlattı

ADANA'da 13 Kare Sanat Festivali'nin açılışını onurlandıran 'İranabak' isimli sergisi, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde yarın(Pazartesi) sona erecek olan Belgesel Fotoğrafçı Özcan Ağaoğlu, Fotoğrafya'da düzenlenen söyleşide, belgesel fotoğrafçılığı hakkında bilgiler verdi.

'Fotoğraf ve Değeri', 'Belgesel fotoğrafçılık' ve 'Projeler' konulu sunumlar gerçekleştiren Özcan Ağaoğlu, etkinlikte 'Tren', 'Sokakların Sesi Küba' ve 4 yılda tamamladığı son projesi 'İranabak'ın gösterimiyle söyleşisini gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Ağaoğlu, fotoğrafçılığın sabır işi olduğunu söyledi. 2006 yılında İran'a gittiğini ve 4 yıl İran'da kalarak, sosyal yaşamı fotoğrafladığını anlatan Ağaoğlu, İran'ın düşünüldüğünden daha çok medeni olduğunu dile getirdi. Flaşların çok saldırgan olduğunu düşündüğünün altını çizen ünlü fotoğrafçı, sade fotoğraf çekmenin yolunun önce insanların sadeleşmesi olduğunu belirtti. Belgesel fotoğrafçılığında, belirlenmiş bir kuralın olmadığını belirten Ağaoğlu, bu çalışmalarda ideolojik bir yakınlaşmanın olması gerektiğinin önemini anlattı.

Ağaoğlu, söyleşinin ardından hayranlarına fotoğraflarını imzaladı.

Yiğit İNANÇ/ADANA, (DHA)

(16.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Vali Lekesiz, muz ağacına çıkarak hasat yaptı

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, 'Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı' kapsamında geçtiğimiz yıl Hassa ilçesinde kurulan Amanos Fruits tesislerinde muz hasadı yaptı. Tesis hakkında

işadamı Nuri Gündoğdu ve ortağı Mehmet Kaya'dan bilgi alan Vali Lekesiz, daha sonra bizzat ağaca çıkarak muz hasadı gerçekleştirdi.

Vali Lekesiz yaptığı açıklamada, Hatay'da tarım sektörünün önemine değinerek, "İlimizde insanımızın yaklaşık yüzde 30'u tarım sektöründe istihdam ediliyor. Tarım sektörünün Hatay'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'na yaptığı katkı yüzde 20 oranında. İlimizin 2000'li yılların hemen başında bir yılda elde ettiği tarımsal üretimin parasal karşılığı yaklaşık 565 milyon lira iken 2011 yılı sonu itibarı ise bu rakamın 3 milyar lirayı geçtiğini görüyoruz" dedi.

Reyhanlı Barajı'nın 2015 yılında hizmete girmesi ile 600 bin dekar, Orta Menzelet sulama projesi ile de yaklaşık 400 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını, sulanabilir arazilerin oranının yüzde 22'den 75'lere çıkacağını kaydeden Lekesiz "Bu, bir taraftan ürün deseninin değişmesini, bir taraftan katma değeri yüksek ürünlere yönelmemizi ve sulama maliyetlerinin hemen hemen sıfırlanmasını sağlayacak, Hatay'da tarım sektörü büyük bir ivme kazanacak" diye konuştu.

HATAY, (DHA)

(16.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Kırmızı altında verim düşük

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde 'Kırmızı altın' olarak adlandırılan turpta, bu yıl üreticiler umduğunu bulamadı. Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, Türkiye'nin turp ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan ilçede bu yıl hasadın buruk başladığını söyledi. Mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklığının üretimi olumsuz etkilediğini vurgulayan İspir, şöyle konuştu:

"Turp hem yöre insanı, hem tüccarın, hem de nakliyecinin önemli geçim kaynağını oluşturuyor. İlçe ekonomisine her yıl milyonlarca lira gelir sağlıyor. Bu sezon hava şartları üreticiyi üzdü. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üretimi olumsuz etkiledi. Havaların soğuması ile birlikte bu durumun biraz değişeceğini umuyoruz."

Kadirli'nin Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 70'ini karşıladığını, bu sektörde yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten İspir "Kış aylarında tarım sektöründe bu denli istihdam sağlanması bizi ülke ekonomisi adına sevindiriyor. Turp adeta Kadirli'nin bacasız fabrikası gibi. Bu üretim sayesinde birçok eve ekmek giriyor" diye konuştu.

Efendi ERKAYIRAN/Kadirli,(DHA)

(16.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Osmaniye'de arazi toplulaştırması

OSMANİYE'de isteğe bağlı olmaksızın 49 yerleşim yerinde arazi toplulaştırması yapılacağı açıklandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Bakanlar Kurulunun kararı ile Osmaniye merkez ilçeye bağlı bazı köylerdeki yerleşim biriminin "Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu"na göre uygulama alanı olarak belirlendiğini söyledi. Sağlam "Uygulama ile tarım arazileri düzgün şekilli parsellere dönüştürülecek. Her tarla sulama kanalına ve yola kavuşturulacak. Tarım arazilerine ulaşım daha kolay ve ekonomik hale gelecek. Tarım makinelerinin kullanımı daha ekonomik olacak, ekilebilir arazi miktarları artacak, zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşacak" dedi. Sağlam'ın verdiği bilgiye göre arazi toplulaştırılması yapılacak köyler şunlar:

"Bahçe, Gökçedam, Kesmeburun, Kırmacılı, Koçyurdu, Köyyeri, Orhaniye Köyleri, Sumbas ilçesine bağlı Alibeyli Beldesi ve Kadirli ilçesine bağlı; Akköprü, Akova, Anberinarkı, Aşağıbozkuyu, Aşağıçıyanlı, Aydınlar, Azaplı, Çığcık, Coşkunlar, Çaygeçit, Çınar, Çiğdemli, Çukurköprü, Erdoğdu, Hacıhaliloğlu, Halitağalar, Hardallık, Harkaçtığı, Karabacak, Karakütük, Kerimli, Kesikkeli, Kiremitli, Kümbet, Mecidiye, Mehedinli, Mezretli, Narlıkışla, Öksüzlü, Söğütlüdere, Şabaplı, Tatarlı, Tekeli, Topraktepe, Tozlu, Vayvaylı, Yalnızdut, Yeniköy, Yukarıbozkuyu, Yukarıçıyanlı ve Yusufizzettin"

İbrahim MEÜL/OSMANİYE, (DHA)

(16.12.2012

///////////

Otomotiv sektörünün Mersin buluşması

OTOMOTİV Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen 14'ncü Diyalog Bölge Toplantısı Mersin HiltonSa Otel'de yapıldı. Toplantıya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, OYDER Yönetim Kurulu üyeleri, MODER üyeleri ve çevre illerin yetkili otomotiv satıcıları katıldı.

OYDER Başkanı Şükrü Ilısal yaptığı konuşmada, 2012 yılının dünya çapında yaklaşık 85 milyon otomobil üretim ile kapanacağını belirterek "Otomotiv sektörü cari açığı tetikleyen bir sektör asla değil. Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarında üretim yapılıyor. Son 10 yılda toplam pazar ortalamamız 600 bin, son 5 yıl 675 bin, son 3 yıl 745 bin. Türkiye ortalama yıllık 750 bin trendine oturdu" dedi.

Türkiye'deki tüm yetkili otomotiv satıcılarının 7 milyar dolarlık tesis yaptığına dikkat çeken Ilısal, "Yetkili otomotiv satıcılarımız 100 bin kişi istihdam etmiş, 430 bin kişiye iş ve AŞ sağlamış" diye konuştu. MODER Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Veli Doğan ise Mersin'deki 20 yetkili otomotiv satıcısının bin kişiye istihdam sağladığını ve yaklaşık 1 milyar ciroya sahip olduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca, Doğuş Otomotiv Servis ve Tic. A.Ş./ VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Chevron Direktörü Evren Fenemen, KT Consulting Yönetim Kurulu Başkanı ve OYDER Yükşek İstişare Kurulu Üyesi Kurthan Tarakçıoğlu, Bakırcı Otomotiv Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Karakoç, BASF yetkilisi Serdar Gürses sektöre dair birer sunum gerçekleştirdi.

MERSİN, (DHA)

(16.12.2012)

////////////

Engelliler için kent kriterleri

TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği'nce 'Türkiye'de Kent ve Bina Ölçeğinde Engelliler İçin Uygulama Kriterleri' konulu seminer düzenlendi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminere, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Gülay Yedekçi Arslan konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar bir kentin engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için sahip olması gereken kriterler hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş da engelliler için yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi. Aktaş "Belediye binası etrafında engelli dostu kaldırımlar, belediye binasında engelliler için wc, hissedilebilir kapı etiketleri, belediye binası giriş ve tüm katlarda uyarıcı yüzey ve kılavuz, sahilde engelliler için park yapıldı" dedi. Aktaş, Barıştepe mahallesinde engelliler için yeni park yapılacağını ve oyun grupları yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(16.12.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement