Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin: "Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin" - Son Dakika
Yerel

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin: "Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin"

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin: "Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin" Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin: "Milletvekili olmak için çabam olmadı, benim fıtratıma uygun değil" "Milletvekilliği düşünce Çetin Arık'a...

19.04.2023 12:51  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin: "Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin"

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin:

"Milletvekili olmak için çabam olmadı, benim fıtratıma uygun değil"

"Milletvekilliği düşünce Çetin Arık'a dava açacağım, yasama dokunulmazlığının bitmesini bekliyorum"

KAYSERİ - Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde iktidar değişikliği olursa holdingden gidecek tek kişinin kendisi olduğunu söyledi. Ertekin, "Benim dışımda eğer buradan bir tek arkadaşım yollanırsa siz Kayseri medyası olarak lütfen buna izin vermeyin. Ben geldiğimde bu arkadaşlar buradaydı, aile zamanında buradaydı" dedi.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada holdingin çalışmaları hakkında bilgiler veren Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, 5,5 yıllık görevi boyunca dışarıdan holdinge kimseyi getirmediklerini söyleyerek, seçimde muhtemel bir iktidar değişikliğinde gidecek kişinin sadece kendisi olduğunu söyledi. Ertekin, "Biz buraya dışarıdan kimseyi getirmedik. Burada dışarıdan gelen ve tırnak içerisinde 'siyasi figür' olan tek kişi benim. Benim atamam zamanında Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde zamanın TMSF başkanı tarafından yapıldı. Bir siyasi atama kabul edebilirsiniz. Allah göstermesin bu seçimde aksi bir durum olursa da benim beklentim ben çalışmam, ben devam etmem ama görevi teslim edeceğim bir kişinin karşıma ivedilikle, mümkünse ayın gün, değilse 72 saatte, değilse 1 hafta içerisinde 'bu görevi şuna teslim et' denecek kişiyi beklerim. Benim dışımda eğer buradan bir tek arkadaşım yollanırsa siz Kayseri medyası olarak lütfen buna izin vermeyin. Ben geldiğimde bu arkadaşlar buradaydı. Aile zamanında buradaydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde genel müdürlük yaptım. Allah rızası için siyaset yapmıyorum, yapsam en alasını yaparım ama samimi duygularımı aktarıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminden önce ben belediyeden ayrılmıştım. Belediye kaybedildiğinde dışarıdaydım ama ilişkilerimiz devam ediyor. O dönem şeyi çok net hatırlıyorum; hem Sayın Kılıçdaroğlu'nun hem İmamoğlu'nun "Burada bir tek belediye başkanı gidecek, hiçbiriniz işini kaybetmeyecek" dediklerini çok iyi hatırlıyorum. 45 bin kişi işinden oldu. Ben olacağına inanmıyorum ama her ihtimali konuşmak ve adını koymak lazım. Bir iktidar değişikliği oldu. Buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin. Onun dışındakilerin hepsi zaten buradaydı. Biz getirmedik. Kayseri'nin evlatları. Alttan yetiştiler. 25 sene emek verdiler" ifadelerini kullandı.

Hiçbir zaman milletvekili olmak gibi bir isteğinin, çabasının ve girişiminin olmadığını kaydeden Ertekin, "Neden olmadı, onu da söyleyeyim. İnsanların fıtratı var. Benim fıtratım aksiyonu, icrayı, karar vermeyi, hızlı davranmayı, sonuç almayı seviyor. Oysa TBMM'de milletvekillerinin görevi çok saygın, çok kutsal. Her insana nasip olmayacak, Türkiye'de 600 kişiden 1'ine nasip olacak olmasına rağmen benim fıtratıma uygun değil. Biz burada toplantıyı yaparız, kararları alırız, basarız geçeriz. 1 ay sonrada sonuçlarını görmeye başlarız. Ben icraat adamıyım" dedi.

Çetin Arık'ın milletvekilliğinin düşmesinin ardından dava açacağını kaydeden Alpaslan Baki Ertekin, "Şimdiye kadar açtığım hiç dava yok, sıfır ama şimdi olacak. Milletvekilliği düşünce Çetin Arık'a açacağım. Şu anda yasama dokunulmazlığının bitmesini bekliyorum. Hakaret davası, yalan iftira ve FETÖ'nün savlarını TBMM'nin gündemine getirmek. Ona açacağım" şeklinde konuştu.

Erciyes Anadolu Holding CEO\'su Ertekin: "Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin: 'Bir iktidar değişikliği olursa, buradan gidecek bir kişi var, o da Alpaslan Baki Ertekin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement