Eski Adalet Bakanı Ergin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Adalet Bakanı Ergin Açıklaması

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Türkiye'de koalisyon hükümetlerinin başarılı olduğunun görülmediğini söyledi.

25.05.2011 10:27

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Türkiye'de koalisyon hükümetlerinin başarılı olduğunun görülmediğini, aile şirketlerinde bile baba ile oğulun çatışma içinde olduğunu, buna izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Ergin, Antakya'da Narin Otel'de partililere yönelik düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, bilinçli vatandaşların 2002 yılından bu yana, köy, belde, kentlerde ve ülkede yapılan hizmetleri yakından gördüğünü belirterek, genel seçimlerde açık ara yine birinci parti olacaklarını öne sürdü.

AK Parti hükümetinin göreve geldiği 2002 yılını milat olarak gördüklerini belirten Ergin, "Ülkede eğitim, sağlık, ulaşım gibi temel hizmetlerde önemli atılımlar gerçekleştirdik. Vatandaşlar bunun farkında, bu nedenle 12 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde yine oylarını AK Parti'ye vereceklerdir. Türkiye'de koalisyon hükümetlerinin başarılı oldukları görülmemiştir. Aile şirketlerinde bile baba ile oğul çatışıyor. Buna izin vermeyin. Ayrıca, yürüyen atın başına vurulmaz. Ekonomi ve siyasetteki istikrarın devamı için herkesin AK Parti'ye destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Dokuz yılda Hatay'a önemli yatırımlar yapıldığına dikkati çeken Ergin, şunları söyledi:

"Herkesin 'yolcu bulamazlar' dediği havaalanı şu anda yolcu taşımacılığında rekor kırıyor. Yeni ilavelerle havaalanı yakın zamanda uluslararası yolcu ve kargo taşımacılığına geçecek. Kentin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm bölünmüş yollarını tamamlayarak duble yol olmalarını sağladık. Beş adliye binasını hizmete geçirdik. Kırıkhan ve Samandağ adliye binasını da yakın zamanda tamamlayacağız. Antakya ve İskenderun'da yeni spor salonları açılmasını sağladık. Dünyanın taban mozaiği konusunda ikinci olan arkeoloji müzesi yetersiz kalıyordu. Maşuklu beldesindeki yeni müzenin temelini yarın atacağız. 24 Haziran'da, TOKİ tarafından yapılacak Yeni Antakya Devlet Hastanesi'nin temelini atacağız. Reyhanlı, Dostluk ve diğer barajlarla asırlarca tarımın sulama suyunu karşılayacak yatırımlar gerçekleştirdik. "

-"3 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ"-

Hatay'ın turizmden daha çok pay alması için yeni projeler üretildiğinin altını çizen Ergin, "Valimiz Mehmet Celalettin Lekesiz, 1 milyon turist beklendiğini söylüyor. Ben bu konuda daha iddialı konuşuyorum; 3 milyon turist gelecek. Hatay'ın çok özellikleri var. Bunun beşte biri bile bulunmayan İspanya'nın Toledo kenti her yıl 2. 5-3 milyon turist çekiyor. Biz de neden olmasın? Üç semavi dinin mensuplarının kardeşçe yaşadığı Hatay'da turizm seferberliği başlatarak, deniz, güneş, kum, doğal güzellikler ve tarihi geçmişiyle dünyanın tanımasını sağlayacağız" dedi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Adalet Bakanı Ergin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement