Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması

Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması

"Milli kimlik bozulursa çok vahim sonuçlarla yüz yüze kalırız. Irak ve Suriye'deki bugünkü kaosun, acıların benzerini yaşarız"

17.10.2013 14:53

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Milli kimlik bozulursa çok vahim sonuçlarla yüz yüze kalırız. Irak ve Suriye'deki bugünkü kaosun, acıların benzerini yaşarız" dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Antalya'da geçiren Baykal, ilçe ve köylere ziyaret gerçekleştirdi. Partisinin milletvekilleriyle Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerini ziyaret eden Baykal, Akseki'nin Pınarbaşı köyünde yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin önemine değinen Baykal, seçilmişlerin hatalarının telafisi bulunduğunu ancak seçen halk hata yapınca telafisinin zor olduğunu ifade etti.

Milli kimliğin korunması gerektiğini anlatan Baykal, "Milli kimliğin korunmasıyla Türkiye bütünlük içinde bugünlere geldi. Bu kimlik, etnik yapının üzerindedir. Milli kimliğin içinde Laz'ı, Kürt'ü, Çerkez'i vardır. Bunların hepsine birden 'Türk milleti' denir. Milli kimlik bozulursa çok vahim sonuçlarla yüz yüze kalırız. Irak ve Suriye'deki bugünkü kaosun, acıların benzerini yaşarız" diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anlayışı ve başarısı sayesinde bugünlere gelindiğini vurgulayan Baykal, bu başarının sosyal ve ekonomik yaşam, kadın, erkek eşitliği ve dini ait olduğu yerde yaşatan, dini hayatın diğer alanlarına karıştırmayan laik anlayışla gerçekleştiğini dile getirdi.

Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik cumhuriyet modeline, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın da sahip çıktığını anlatan Baykal, "Onlarla aynı anlayışı taşıdığını iddia eden Recep Tayyip Erdoğan, bu modelin iktidara getirdiği bir siyasetçi olmasına rağmen sahip çıkmıyor. Tam tersine Atatürk'ün kurduğu modele kin ve nefret duyuyor. Erdoğan, milletin bir bölümü diğerine düşmanmış gibi üslup kullanıyor" dedi.

Baykal'a ziyaretlerinde Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut da eşlik etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement