Eskişehirliler'in Emaneti Depremzedelere Ulaştırılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Eskişehirliler'in Emaneti Depremzedelere Ulaştırılıyor

Eskişehirliler\'in Emaneti Depremzedelere Ulaştırılıyor
09.02.2023 14:48  Güncelleme: 15:00

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kampanya ile Eskişehirliler'in büyük bir seferberlik örneği göstererek deprem bölgesine ulaştırmak için topladığıı yardımlar, yıkıma uğrayan şehirlerdeki depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kampanya ile Eskişehirliler'in büyük bir seferberlik örneği göstererek deprem bölgesine ulaştırmak için topladığıı yardımlar, yıkıma uğrayan şehirlerdeki depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, afetin ilk saatleri itibariyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kampanyada yardımsever Eskişehirlilerin katkısıyla toplanan yardımlar, TIR'larla afet bölgesine ulaşmaya devam ediyor.

Bir kısmı Hatay'a ulaşan TIR'lar, buradan AFAD koordinesinde yardımların dağıtılması için yönlendiriliyor. Bölgede ayrıca Eskişehir'den Hatay'a ulaşan yardım TIR'larının ve yardımların koordinasyonu için bir daire başkanı ve uzman personelden oluşan ekip görev yapıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Eskişehirliler'in desteği ile şu ana kadar deprem bölgesindeki illere 30 TIR insani malzeme ile 14 TIR ve kamyon ekipman gönderildi. Eskişehir'den halen yüklemesi yapılan ve yola çıkmaya devam eden insani yardımlar, Hatay, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman olmak üzere depremde ağır hasar illere koordineli bir şekilde gönderilmeye devam edecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehirliler'in Emaneti Depremzedelere Ulaştırılıyor - Son Dakika


Advertisement