Festival ile Tekirdağ'ın nüfusu 12 kat artacak - Son Dakika
Yerel

Festival ile Tekirdağ'ın nüfusu 12 kat artacak

Festival ile Tekirdağ\'ın nüfusu 12 kat artacak

Tekirdağ'da bu yıl 57'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ile şehrin nüfusu 12 kat artarak 3 milyona çıkacak.

07.06.2023 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da bu yıl 57'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ile şehrin nüfusu 12 kat artarak 3 milyona çıkacak. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen festival bu yıl da dolu dolu geçecek.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, bu yıl da dolu dolu geçecek. Yerli ve yabancı milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen Kiraz Festivali'nde bu yıl hedeflenen katılımcı sayısı 3 milyon olarak belirlendi. 4 gün sürecek festivalde birbirinden ünlü isimlerin sahne alacağı konserlerden çeşitli yarışmalara kadar onlarca etkinlik düzenlenecek.

Festival programı hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, hedeflerinin 2.5-3 milyon misafir ağırlamak olduğunu belirterek, "Tüm hemşehrilerimize sevgilerimi sunuyorum. Yarın itibarıyla Kiraz Festivalimiz başlıyor. Bütün Trakya'yı, Marmara Bölgesi'ni yarından itibaren Süleymanpaşa'mızda misafir etmeyi planlıyoruz. İnşallah yine 2.5-3 milyon civarında katılımcı bekliyoruz. Büyük bir organizasyon. Arkadaşlarımız yaklaşık 3.5-4 aydır aralıksız çalışıyorlar. İnşallah emeklerimizin zayi olmadığı kazasız belasız bir festival olacak diye dua ediyorum" dedi.

Efsane pehlivanın anısına güreşler düzenlenecek

Başkan Yüksel, bu yılki etkinliklerde tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanlarından Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın adının yaşatıldığı bir güreş organizasyonu da yapılacağını belirterek, "Yarın itibarıyla Allah nasip ederse güreşler ile başlıyoruz. Birinci günümüz Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri ile başlıyor. Özellikle güreşleri bu yıl öne çektik. Daha önceki festivallerimizde tecrübe ettiğimiz konu biraz hareketsizdi. Onun için festivalimiz yarın özel bir günle, Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri ile başlıyor. Biliyorsunuz Hüseyin Pehlivan şehrimizin güzide isimlerinden, markalarından bir tanesi, mekanı cennet olsun. İsmini yaşattığımız yağlı güreşler ile Bismillah diyoruz. Sabah 09.30'da valilik ziyaretiyle başlıyoruz. Ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında güreş ağasının çelenk koyma merasimi var Cumhuriyet Meydanı'nda Hüseyin Pehlivan heykelinin orada. İnşallah yarın saat 12.00'de Naip Mahallemizde olacağız. Festival başlangıcını oradan yapıyoruz. Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri saat 14.00'te başlıyor. Bütün hemşehrilerimizi davet ediyoruz" diye konuştu.

Festival boyunca kültür-sanat etkinliklerinin de olacağını belirten Yüksel, "Gençler için hazırlanan futbol, satranç, voleybol, tavla turnuvaları var. Arkasından 1912 Tekirdağ Panaromik Fotoğraf ve Maket Sergisi var Rumeli İskelesi'nde, onun açılışını yapacağız. Yine kültür çadırının bulunduğu yerde geleneksel Türk çalgılarının sergilendiği güzel bir sergimiz var. Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin ödül töreni ile hemen arkasından Süleymanpaşa'nın gençleri tarafından oluşturulmuş Paşa Halk Dansları Topluluğu'nun Anfi Tiyatro'da gösterisini izleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

On binlerce kişinin katılımı ile festival korteji düzenlenecek

Festival ateşinin kortej yürüyüşü ile yakılacağını belirten Yüksel, "Cuma günü Namık Kemal Evi ziyareti ile başlıyoruz. Protokol ziyaretleri ve kabullerimiz var. İlkokul, ortaokul ve liseler arası resim ve kompozisyon yarışması var, o da çok keyifli olacak. Sonrasında saat 18.00'de festival kortejimiz var. Çok büyük bir katılım bekliyoruz. Köprübaşı'ndan başlayan çok büyük, renkli bir kortejimiz olacak. Festival ateşimizi valilik önünde saat 19.00'da yakacağız. Sonrasında gece Fatma Turgut ve ardından Ferhat Göçer konserimiz var. Havai fişek gösterileri ve açık hava sinema gösterimiz var. Özellikle üstüne basarak söylemek istiyorum, perşembe günü Solo Türk'ün bir gösterisi var. Çocuklarımız bayılıyor. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

"Muazzam bir gösteri ile şehrimizi tanıtacağız"

Başkan Yüksel, festivalin üçüncü gününde Türkiye'de birkaç yerde yapılan bir gösteriyi de gerçekleştireceklerini belirterek, "Cumartesi günü Macar Günü etkinliklerimiz var. Yelken yarışları, yüzme yarışları var. Flyboard gösterisi olacak. Bu akşam için hazırladığımız çok önemli bir muazzam gösterimiz var. Türkiye'de birkaç yerde yapıldı, örneğin Ayasofya Camii'nin açılışında yapıldı. Aynı anda 300 tane dron uçarak gösteri yapacak, yukarıda silüetler oluşturacak. Tekirdağ'ımızın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Mustafa Ceceli ve Funda Arar konserleri var. Çok keyifli bir gün olacak" dedi.

"Gençlere adadığımız bir gün olacak"

Festivalin son gününde gençlere yönelik birçok etkinliğin yapılacağını belirten Başkan Yüksel, "Pazar günü, 4. günde gençlerimizin Milli Birlik ve Beraberlik Günü. Gençlerimize adadığımız bir gün bu. O gün de Gökhan Tepe ve Melek Mosso konserlerimiz var. Yine gece ve gündüz flyboard gösterilerimiz var. Kiraz yarışmaları olacak. Yarışmada dereceye girenlerin ödül töreni olacak. Baştan sona çok renkli, çok keyifli bir festival bizi bekliyor. Tekirdağ'ın isminin duyurulması, tanıtılması, Süleymanpaşa'da bu organizasyonun yapılması bütün kurumların el birliği ile çalışılmasıyla yürütülüyor. Sayın valimize, bütün il bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. 57'nci Kiraz Festivali inşallah Tekirdağ'ın tanıtılmasına büyük bir katkı sağlayacak" dedi.

Festivalde 3 milyon konuğun ağırlanması hedefleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi, bu yıl 57'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nde 3 milyon kişiyi ağırlamayı hedefliyor. Bu çerçevede Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında üç dilde hazırlanan bilgilendirme kitapçıkları ve el ilanları dağıtıldığını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Geçen yıl sahilde aynı anda 300 bin kişiyi ağırladık. Bu yıl hedefimiz toplamda şehrimizde 3 milyon kişiyi ağırlamak. Tanıtımlarınızı buna göre

hazırladık. Tüm Trakya'mızda tanıtımlarımızı yapıyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapılarında da Yunanca, Bulgarca ve İngilizce el ilanları dağıtıyoruz. Dolayısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından çok ciddi misafir bekliyoruz. Hem esnafımızın ticaretine olanak sağlamayı hedefliyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan'daki komşularımız daha çok Edirne ve Keşan hattında alışverişlerini yapıyorlar. Biz bu konuda 2 senedir çok ciddi çalışmalar yürüterek özellikle perşembe pazarında çok sayıda misafir ağırlamaya başladık. Cadde ve sokaklarımızda misafirlerimizi görüyorsunuz. Bunun amacı şehrimizin turizmine olduğu gibi ticaretine de katkı sağlayarak gelirlerinin artmasını sağlamak. Esnafımız da sağolsunlar gelen misafirlerimize çok sıcak davranıyorlar. Ben de buradan esnafımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Festival ile Tekirdağ'ın nüfusu 12 kat artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement