Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde terör örgütünün saldırısı ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı protesto edildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisine, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikalardan oluşan 15 kuruluş da destek verdi. Protesto gösterisine katılanlar, belediye binası önünden Cumhuriyet meydanına kadar, sloganlar atarak yürüdüler. Cumhuriyet meydanında saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına açıklama yapan ADD Gazipaşa Şube Başkanı Tahir Özdemir, son zamanlarda Türk milletinin, vatanın birliğine ve bütünlüğüne karşı saldırıların olanca şiddetiyle artmaya devam ettiğini kaydetti. Bunun en son örneğinin İskenderun'da yaşandığını belirten Özdemir, '7 vatan evladı, hainlerce sırtlarından vurularak katledildi. Onların acısını ulusça paylaştık ve paylaşıyoruz' dedi.
Türkiye üzerinde uzun süredir bir oyun oynandığını kaydeden Özdemir, bu oyunun, Amerika ve AB'nin Türkiye'yi Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölme projesi olduğunu savundu. Bu projeye göre Türkiye'nin bir kısmının, güneydoğuda kurulacak kukla bir devlete verilmek istendiğini iddia eden Özdemir, 'Hainlerce yapılan saldırılar,işte bu mücadelenin işaret fişekleridir' ifadelerini kullandı.
Bu gelişmeler yaşanırken, İsrail'in Akdeniz'de uluslar arası sularda Gazze'ye yardım götüren Marmara Gemisine saldırdığına işaret eden Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:
'Gazze'deki insanlara yardım etmekten başka bir amacı olmayan bu insanlara yapılan vahşet, dünyada mutlaka karşılığını bulmalıdır. Ulusal mücadele tarihlerinde, İspanya'dan kovulduklarında Osmanlı İmparatorluğu'nun yardımları ile hayata tutunan, ayrıca ikinci Dünya Savaşı sırasında, Almanya'daki kamplarda yakılan, öldürülen, kaçanları da İsmet İnönü'nün kucak açması ile kurtulan bir ulusun, tarihten çıkaracak çok dersleri vardır. Bizler de, tüm sivil toplum örgütleri olarak, bu vahşi eyleminden dolayı İsrail'i ve ona güç veren başta ABD olmak üzere bütün güçleri lanetliyoruz, kınıyoruz.'
(CŞ-ŞEN) - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Gazipaşa'da, Terör Örgütü ve İsrail'in Saldırıları Kınandı (görüntülü Fotoğraflı) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.