İşten atılan güvenlik görevlisinden Sezgin Tanrıkulu'nun iddialarına belgeli yanıt - Son Dakika
Yerel

İşten atılan güvenlik görevlisinden Sezgin Tanrıkulu'nun iddialarına belgeli yanıt

İşten atılan güvenlik görevlisinden Sezgin Tanrıkulu\'nun iddialarına belgeli yanıt

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşadığı tartışmanın ardından işten atılan güvenlik görevlisi, Tanrıkulu'nun, "Daha önce de başka yolculara kaba davrandığı için işten atıldı" iddiasına belgelerle yanıt verdi.

11.03.2022 09:52  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşadığı tartışmanın ardından işten atılan güvenlik görevlisi, Tanrıkulu'nun, "Daha önce de başka yolculara kaba davrandığı için işten atıldı" iddiasına belgelerle yanıt verdi. Güvenlik görevlisi, "Yolcularla tartıştığımla alakalı bana bir belge göndersin, ondan özür dileyeyim" dedi. Öte yandan, Tanrıkulu'nun güvenlik görevlisi ile tartışmadan önce, adres sorduğu bir büfe çalışanı kadını da azarladığı iddia edildi.

Geçtiğimiz ay Levent Metro İstasyonunda yaşanan olayda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, güvenlik görevlisi Hakan Karakuş ile tartışma yaşamış, tartışmanın ardından Karakuş işten atılmıştı. Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, güvenlik görevlisini işten attıranın kendisi olmadığını söyleyerek, "Güvenlik görevlisi, bana kaba davrandığı gibi, geçmişte başka yurttaşlara da kaba davrandığı için işten çıkartılmış" iddiasında bulundu. Bu iddia üzerine, işten atılan güvenlik görevlisi Hakan Karakuş yeniden konuştu. Karakuş, daha önce hiçbir yolcu ile tartışma yaşamadığını belirterek, Tanrıkulu'nun bununla alakalı bir belge göndermesi halinde, ondan özür dileyeceğini söyledi. İşten çıkarılma sebeplerini belgelerle gösteren Karakuş, "milletvekili ile tartışmak, nöbet noktasını boş bırakmak, arama yapmaması sebep gösterilerek talimatlara aykırı davranmak" gibi gerekçelerde ihraç edildiğini söyledi. Karakuş ayrıca önemli bir detayın da altını çizerek, disiplin kurulu toplanmadan 1 gün önce ihraç edildiğini, bu yüzden kurulda yaptığı savunmasının bir öneminin kalmadığını, göstermelik bir kurul olduğunu ifade etti. Öte yandan, Sezgin Tanrıkulu'nun güvenlik görevlisi ile tartışmadan önce, adres sorduğu büfe çalışanı kadını da azarladığı iddia edildi.

"Kimseye kaba davranmadım, bana bunu ispatlasın"

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun iddialarına yanıt veren Hakan Karakuş, "Ben kötü biri olduğumu düşünmüyorum. İşimi de layıkıyla yapmaya çalışan birisiydim. Milletvekilimizin akşamki konuşmalarını okuduğumda, 'Bana kaba davrandı' dediğini gördüm. Hayır, ben kimseye kaba davranmadım. Ben işimin gerekliliğini yaptım. Milletvekilimiz, kaba davrandığım, geçmişte de bu suçları işlediğime dair bir duyum aldığını ve ispatlı olduğunu söylüyor. Bana bunu ispatlasın. Benim bütün belgelerim elimde, burada. Ben kimseye kötü bir şekilde davranmadım. Ben ispatlıyorum. Benim daha önce yolcularla tartıştığımla alakalı bana bir belge göndersin, ondan özür dileyeyim, ayaklarına kapanayım. Ama ben işimi hakkıyla yapan bir insanım. Beni bu şekilde karalamaya çalışmasın. Beni özelden arayarak bana, 'Hakan, kusura bakma. Böyle bir şey oldu ama o an çok sinirliydim, kardeşim' demiş olsa kesinlikle bu olayı uzatmazdım. Olabilir, insanlık halidir, o da kötü bir gün geçirmiş olabilir. Her insan kötü günler geçiriyor. Hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Hiçbir şekilde siyasi birilerinin de arkasına sığınmışlığım yok. İşimi sendika avukatlarıyla yürütüyorum. Emin olun, avukata verecek param da yok. Ben kovuldum. Bakmakla yükümlü olduğum ailemin ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdayım" dedi.

"Güvenlik görevlisi kimlik soramaz" iddialarına yanıt verdi

Hakan Karakuş, sosyal medyada bazı kişiler tarafından yapılan, "Güvenlik görevlisinin kimlik sorma hakkı yok" paylaşımlarına da yanıt verdi. Karakuş, "Bazıları güvenliğin kimlik sorma yetkisi olmadığını söylemişler. Nasıl yok? 5188'i bir araştırın. Benim, 5188 sayılı yasa çerçevesinde içeride kimlik sorma hakkım var" diye konuştu.

"Kararda milletvekili ile tartışma yaşamakla alakalı işten çıkarıldığım yazıyor"

Hakan Karakuş, işten çıkarılmasının ana sebebinin CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşadığı tartışma olduğunu iddia etti. "Milletvekili ile tartışma yaşamakla alakalı, disiplin kurulundan çıkan 25/2 maddesi ile işten çıkarıldığım yazıyor. Ben geçmişte de böyle bir kabahat işlediysem, bu kadar kötü bir adam isem, neden beni geçmişte yapmış olduğum kabahatlerden, suçlardan dolayı çıkartmadı da bu madde ile çıkarttı" diyen Karakuş, işten çıkartılmasına gerekçe gösterilen diğer sebepleri de sıraladı. "Akşam 21.00, sabah 09.00 nöbetimde, nöbete başladığımda saat 12.30'a kadar hiçbir şekilde beni ne dinlendirmeye, ne de değiştirmeye gelen hiçbir arkadaşım yok. Güvenlik İzlemeye haber verip, tuvalet ihtiyacını gidermek için görev noktasından ayrılmam, 'nöbet noktasını boş bırakmak' olarak gösterilmiş. Bu boş bırakma saatlerce de değil, 10 ya da 5 dakika. Daha sonrasında bana, yasada bile yeri olmayan, 10 dakikada bir çanta dedektör kontrolü yapılması söyleniyor. Bunda da arama kontrolü yapmadım diye 'talimatlara aykırı davranmak' olarak sözlü uyarı var. Boğaziçi İstasyonunda, zaten normal olağan akışında yolcu sayısı binlere ulaşırken, okulun kapalı, pazar günü, havanın da soğuk olmasından dolayı, gelen yolcu yoktu. Gelen yolcuları da zaten turnikeden geçtikten sonra metale duyarlı detektörlerden geçiriyoruz. Ben buradan bir sinyal almadığımda yolcuyu ne deyip de durdurup arayabilirim? Empati yapın, kendinizi benim yerime koyun" şeklinde konuştu.

Tanrıkulu'nu metrodaki mobbingleri araştırmaya çağırdı

Karakuş, bir başka güvenlik görevlisi arkadaşının yaptığı paylaşımı okuyarak, şartların son derece ağır olduğunu, sürekli mobbinge maruz kaldıklarını söyledi. Bir insan hakları savunucusu olan Tanrıkulu'na onu işten attırmak yerine, bu sorunları araştırmayı öneren Karakuş, "Bir metro personeli arkadaşımın paylaşmış olduğu yazı. Metroistanbul, çarşamba günü M1, M2 hatlarında gece saat 02.00'a kadar çalışılacağını söylüyor. Arkadaşımın yazdığı da çok manidar. 'Arkadaşlar bugüne kadar sayfada yorum yapmadım. Yarın çalışacağım. Sadece bir kere mola olacak. Onun dışında 08.30 nöbet, gece 02.30'a kadar o soğukta toplam 6 saat nöbet. İstanbulluları düşünen kadar bizi de biri düşünse. Kendimi köpek gibi hissediyorum.' Bir insan, insan hakları savunucusu bir milletvekiline beni işten attırmak değil, gelin beraber bunları araştıralım, metrodaki güvenlik zafiyetlerinden konuşalım. Metroda kaç personel vardı, kaçı işten çıkartıldı ve bu adamlar neden işten çıkartıldı. Gerçekten hak ettiler mi, yoksa bir haksızlığa mı uğradılar, bunu konuşalım" dedi.

Disiplin kurulu toplanmadan önce ihraç edilmiş

Hakan Karakuş, elindeki belgeleri incelediğinde henüz disiplin kurulu bile toplanmadan ihraç edildiğini öğrendiğini söyledi. Karakuş, "Olay, 2'nci ayın 17'sinde gerçekleşti. 2'nci ayın 21'inde ihracım olmuş. 2'nci ayın 22'sinde ben disiplin kuruluna gittim. Disiplin kurulunda benimle alakalı ilgilenmeyiş, bir boş verme, çok önemsizmiş gibi bir algı vardı, anlayamamıştım. Sonrasında evrakları incelerken şuna gözüm çarptı. Ben zaten 2'nci ayın 21'inde ihraç olmuşum. Benim oradaki konuşmalarımın, ifadelerimin ve açıklamalarımın hiçbir şekilde bir önemi yokmuş. Ben, çağırdık demek için çağrıldım. Kesinlikle göstermelik bir disiplin kuruluydu. Zaten kamera kayıtlarının incelenmemesi, benim tutanaklarımın okunmaması, savunmamın dikkate alınmamasının en büyük nedeni zaten ayrılmış olmamdı. Ben sadece hakkımı arıyorum, işimi istiyorum. Bakmakla yükümlü olduğum ailemi bakmak istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Büfe çalışanını da azarladı" iddiası: "Bilmiyorsan ne işin var, boşuna mı dikiliyorsun burada"

Metro istasyonu girişinde bulunan büfede çalışan Doğukan Yüksel, olay anında Hakan Karakuş'un yanında olduğunu, bunun kamera kaydında görüldüğünü söyledi. Yüksel, Sezgin Tanrıkulu'nun yanlarına gelmeden önce, büfede yeni çalışmaya başlayan başka bir arkadaşını da azarladığını iddia ederek, "Arkadaşım işe yeni başlamıştı, ona eğitim veriyordum. Eğitim verme sürecinde de alışması için onu tek bıraktım. Sezgin Tanrıkulu geldiği zaman, arkadaşıma Türkiye İş Kulesini sordu. Arkadaşım da bilmediğini söyleyince, Sezgin Tanrıkulu, 'Bilmiyorsan senin burada ne işin var, boşuna mı dikiliyorsun burada?' dedi. Bunları bana o arkadaşım söyledi. Daha sonra arkadaşım onu bize yönlendiriyor. Ben orada bekliyorum. Hakan Bey de güvenlik noktasındaydı. Yanımıza gelen bir kadın hastaneyi sordu. Ona cevap verirken Sezgin Tanrıkulu geldi. Sezgin Tanrıkulu, Hakan Bey'e sert bir tepkiyle, 'Bakar mısınız?' dedi. Eli yüzü terlemiş, soluk soluğaydı. Galiba merdivenlerden çıktığı için öyleydi. O arada Hakan Bey'e Türkiye İş Kulesini sordu. Hakan Bey, 'Bu taraftan gidebilirsiniz, beyefendi' dedi. Sonra Sezgin Tanrıkulu tekrar geri döndü ve omzuna sert bir şekilde dokunarak, 'Benimle ilgilenin benimle, ben bir milletvekiliyim' dedi. Hakan Bey de 'Neden ilgilenmemi istiyorsunuz?' deyince, o da 'Ben bir milletvekiliyim' diye yanıt verdi. Hakan Bey, 'Kimliğinizi görebilir miyim?' deyince ufak bir münakaşa yaşandı. Sonra Hakan Bey arkasını döndü ve Sezgin Tanrıkulu'na gideceği yeri tekrar söyledi. Sezgin Tanrıkulu tekrar söylenerek, 'Sen göreceksin, gerekeni yaptıracağım' dedi. Sonra ilerledi. Ben bakarken, aramızda da 100 metre vardı, Sezgin Tanrıkulu bir görüşme yapıyordu. Ama ne dediğini ne konuştuğunu bilmiyorum" dedi.

Öte yandan, işten atılan güvenlik görevlisi Hakan Karakuş'un, savcılığa giderek CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurunda bulunduğu öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşten atılan güvenlik görevlisinden Sezgin Tanrıkulu'nun iddialarına belgeli yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement