Kudaka Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt'ta Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kudaka Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt'ta Yapıldı

Kudaka Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt\'ta Yapıldı

Yönetim kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Başkanlığı'nda Bayburt Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında Yapılan...

01.08.2012 14:26

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Temmuz Ayı Yönetim Kurulu toplantısı Bayburt'ta yapıldı

Yönetim kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Başkanlığı'nda Bayburt Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında Yapılan çalışmalar hakkında yönetim kurulu üyeleri bilgilendirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün açılış konuşmasının ardından KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan tarafından

Yönetim Kurulu üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirme sunumu yapıldı.

Genel Sekreter Altan, Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ajansa başvurusu yapılan ve Değerlendirme Komisyonları tarafından başarılı bulunan 70 bin TL Ajans desteğini öngören Atatürk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'na ait "Yöresel Yemek Envanterinin Çıkarılması ve Kitaplaştırılması" ve 30 bin

TL Ajans desteğini öngören

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'na ait "TRA1 Bölgesi Turizm Potansiyelinin,

Girişimciliğin, İnsan Kaynaklarının Araştırılması ve Geliştirilmesi" başlıklı faaliyet tekliflerinin Değerlendirme Komisyonları tarafından hazırlanan raporları Yönetim Kurulu'nun onayına sunularak söz konusu projelerin desteklenmesine karar verildiğini ifade ederek,

"5449 sayılı Kanun'un 14. maddesi (b) bendi gereğince Ajans Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan 2013 yılı Çalışma Programı ve 2013 yılı Bütçesi kabul edilerek 2013 yılı Çalışma Programının Kalkınma Bakanlığı'nın

onayına sunulmasına, görüş alınmak üzere 2013 yılı Bütçesinin Kalkınma Bakanlığı'na gönderilmesine karar verilmiştir.

"Kalkınma Ajansları Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği" 90. Maddesine göre Ajans Genel Sekreterliği tarafından

Yönetim Kurulu'nun belirlediği şekle uygun olarak hazırlanan 2012 yılı Birim Faaliyet Raporları onaylanmıştır.

Ajans tarafından 2013 yılında çıkılacak Mali Destek Programları'nın içeriği görüşülerek kabul edilmiş ve

onay için Kalkınma Bakanlığına gönderilmesine karar verilmiştir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "EMITT 2013 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na Ajansın 3 ildeki turizm değerlerini tanıtmak amacıyla katılması kararlaştırılmıştır.

Ajanstan destek alan ve almaya hak kazanan 3 firmanın sözleşmesinin feshedilmesine karar verilmiştir." Dedi.

Dr. Rıfat Altan, ayrıca, Düzenlenen ve Katılım Sağlanan Organizasyonlar, Planlama Faaliyetlerine İlişkin Gelişmeler, Destek Faaliyetlerine ilişkin Gelişmeler, Yatırım Destek Ofisleri Faaliyetleri ve Kurumsal Yapıya İlişkin Gelişmeler hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Dr. Altan, şunları kaydetti; "Serhat Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Tecrübe Paylaşım Toplantısına katılım sağlandı.

Gaziantep'te yapılacak olan Kalkınma Ajansları ve Sosyal Politika Buluşması toplantısına katılım sağlandı.

18-22 Haziran tarihleri arasında Academy Tech tarafından düzenlenen IPV6 Eğitimi'ne katılım sağlanmıştır.

20 Haziran 2012 tarihinde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı (İKGOP) Kadın İstihdamının Önündeki Engeller Çalıştayı'na katılım sağlanmıştır.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bayburt Valiliği'nde düzenlenen Doğa ve Macera Sporları Toplantısına katılım sağlanmıştır.

29 Haziran tarihinde Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirilen AB Hayvan Sağlığı ve Hayvan Besleme Konferansına katılım sağlanmıştır.

4 Temmuz tarihinde Tebriz turizm acentaları birliği ile İran Konsolosluğu tarafından düzenlenen toplantıya katılım sağlanmıştır.

PLANLAMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN GELİŞMELER

İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nın uygulanması kapsamında;

Medikal Turizmi Geliştirme Komitesi Sektör toplantısı

Eko-Agro Turizm Geliştirme Komitesi Apiterapi toplantısı ve

Sektör, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Komitesi toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Inovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planının Uygulama aşamasına ait faaliyet raporu çalışmaları devam etmiştir.

Tanıtım, Pazarlama ve Markalaşma faaliyetleri kapsamında önerilen bölge turizm web portalının hazırlanması ihalesini kazanan

firma ile sözleşme imzalanmıştır.

Bölge turizm değerlerine dair tanıtım videoları ve fotoğraf çekimleri gerçekleştirilmektedir.

Erzurum'un yerel turistik eşyalarının tanıtılması konusunda stant açma faaliyeti kapsamında koordinasyon çalışmaları yürütülmüştür.

Kış ve Spor Turizmi Komitesi Erzurum CUP turnuvası için menajer ve tur operatörleri ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Erzurum'daki futbol sahalarının kontrol ve düzenleme çalışması konusunda profesyonel firma temsilcisi gezisi düzenlenmiştir.

Kamp için Erzurum'a gelen Çaykur Rize Spor AŞ Futbol takımı ile ilgili koordinasyon çalışmaları yapılmıştır.

TFF'nin düzenlediği UEFA A Güncelleme Kursunda Antrenörlere bölgenin futbolcu kampları açısından potansiyeli tanıtılmıştır.

Atatürk Üniversitesi - KUDAKA ortaklığında BROP için hazırlanan "Ar-Ge ve İnnovasyon Merkezi" projesinin geliştirilmesi çalışmaları yürütülmüştür.

Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İKGOP kapsamında sunacağı projenin geliştirilmesi ile ilgili koordinasyon çalışmaları yürütülmüştür.

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği toplantısına katılım sağlanmıştır. Çoruh Havzası Birliği Proje şekillendirme toplantısına katılım sağlanmıştır.

2013 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi hazırlık çalışmaları yürütülmüştür.

İstatistiklerle TRA1 kitapçığı çalışması yapılmıştır.

Aziziye ve Mecidiye Tabyalarının Turizme Kazandırılması Raporu hazırlanmıştır.

Mikrokredi ve KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Apitheraphy ve Apiquality Forum 2014 Kongresine başvuru hazırlıkları ve gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliğinin Apimondia için üyelik başvurusu çalışmaları başlatılmıştır. Dünya Arıcılar Birliğine (Apimondia) üye olunması amacıyla gerekli evraklar hazırlanmıştır.

Havayolu Ulaşımı Açısından Erzurum Turizmine Yönelik Kısıtlayıcı Faktörlerin Tespiti konulu raporlama çalışması için görüşmelere başlanmıştır.

İl İstihdam ve Meslek Edindirme Kurulu (İİMEK) toplantısı ve Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Çalıştayına katılım sağlanmıştır.

Ajansımız ve Bölgemiz tanıtımı amacıyla Ajansımız koordinasyonunda yayınlanan "Vizyon Dergisi" ikinci sayısı Bölge içi ve Bölge dışı ilgili kurum kuruluşlara gönderilmektedir.

DESTEK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN GELİŞMELER;

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Teknik Destek Programına yapmış olduğu 5 günlük PCM Eğitimi Ajans uzmanları marifetiyle verilmiştir.

2012 Mali Destek Programları Başvuru Rehberi hazırlıkları yapılmış, Teknik Destek Programı 2. dönem

başvuruları ile Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları alınmıştır.

Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne Teknik Destek Programı kapsamında 5 günlük PCM Eğitimi Ajans uzmanları marifetiyle verilmiştir.

İspir Merkez ve Sırakonaklar Köyünde Kırsal Turizm Eğitimi başlıklı projenin kapanış toplantısı katılım sağlanmıştır.

2012 Teknik Destek Programı kapsamında 2. Dönemin başarılı projeleri ilan edildi.

Doğrudan faaliyet desteği programına yapılan yeni başvuruların değerlendirmesi yapıldı.

2011 yılı mali destek programlarının uygulanması kapsamında aşağıda ifade edilen proje sahiplerine yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri yürütülmüştür.

Pelen Yufka, Sultan Çeyiz, Doğu Plastik, Doğankent Alabalık, ER-BİMS, Alkan Ticaret ve Kardeşler PVC, Dost İş Makineleri, Özsoy Matbaası, SUKAŞ, Limdaş, ESOB, Ufuk Nil Turizm, Bilkay Su, Hatemoğlu Yem Firması

Mayıs-Haziran Dönemi Program İlerleme Raporunun hazırlanmasına için firmalar tarafından hazırlanan ara ve nihai raporlar incelenerek raporda yer alması istenen gerekli bilgiler elde edilmeye başlanmıştır.

2010 ve 2011 yılı mali destek programlarının uygulanması kapsamında; Kalkınma Bakanlığı'nın istemiş olduğu proje destekleri ve bilgileri envanteri oluşturulmuş, İDB Program İlerleme Raporu hazırlanmıştır.

YATIRIM DESTEK OFİSLERİ FAALİYETLERİ;

Yatırım Destek Ofislerimizi ziyaret eden potansiyel yararlanıcılara; Ajansımız, faaliyetlerimiz, desteklerimiz ve bölgemizde uygulanmakta olan diğer destek/teşvik mekanizmaları hususunda bilgilendirmede bulunulmuştur.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında;

Büyükşehir Belediyesinden alınan fizibilite raporu ve ekleri gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılabilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığına iletilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi tarafından Ajansımıza iletilen üç aylık proje ilerleme raporları üzerinde gerekli inceleme ve değerlendirme yapıldıktan raporlar sonra resmi yazı ile Kalkınma Bakanlığına gönderilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi'nce eşfinansman harcamasından karşılanarak tamamlanan kamulaştırmalara ilişkin bilgi ve belgeler üzerinde inceleme yapılarak dijital arşive aktarılmıştır.

Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan Yüksek İrtifa Sporcu Kampı Projesinin fizibilite raporu, gerekli ön değerlendirme yapılarak Valiliğe ve Kalkınma Bakanlığına iletilmiştir.

2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ve ekleri üzerinde inceleme ve değerlendirme yapılmıştır.

01 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu üzerinde inceleme ve değerlendirme yapılmıştır.

Sağlık turizmine Devlet tarafından verilen yeni destekler incelenmiş ve turizm stratejisinden sorumlu olan

Araştırma ve Planlama Birimi konuyla ilgili bilgilendirilmiştir.

Erzincan İŞGEM Projesinin inşaatı yerinde görülmüş ve inşaattan sorumlu ustabaşı ile Erzincan OSB Müdürü

Ergül KOLAK Bey'den inşaatla ilgili bilgiler alınmıştır. Kurulacak olan İŞGEM Ltd. Şti'nin şirket ana sözleşmesi taslağı ETSO'dan temin edilerek incelenmiş, ara raporda eksik kalan evrakların tamamlatılması ve inşaat sonrası İŞGEM'i yürütecek personel hususlarında ETSO Genel Sekreteri ile görüşmeler yapılmıştır.

Erzincan İl Koordinasyon Kuruluna ve Erzincan AB Uyum Kuruluna Ajansı temsilen katılım sağlanmıştır.

Özyenici Ltd. Şti'nin ön izin başvurusunun takibinde yaşanılan sıkıntılar Erzincan Vali Yardımcısı Tülay BAYDAR BİLGİHAN'a aktarılmıştır.

Erzincan OSB Müdürü ziyaret edilerek OSB'deki son yatırımların durumu ve potansiyel yatırımlar konuşulmuştur.

Çayırlı Kaymakamlığı'nın Çayırlı'daki dağcılık festivaline katılım sağlanmıştır.

Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO Müdürü ve öğretim elemanları ziyaret edilerek İnsan Kaynakları Operasyonel Programı (İKOP) için mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik bilgilendirme yapılmış, Müşterek olarak potansiyel ön proje teklifi üzerine görüşme yapılarak proje teklifi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilmiştir.

Yeni Teşvik Mevzuatı ile ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı'nca Ankara'da düzenlenen eğitim programına katılım sağlanmıştır.

OSB toplantı salonunda yaklaşık 100 kişinin katıldığı "Yeni Teşvik Mevzuatı ve IV. Bölge Uygulaması" konulu bilgilendirme toplantısı organize edilmiştir. YDO Koordinatörü M. Emre AYDIN tarafından kamu kurumu amirleri ve

yatırımcılar bilgilendirilmiştir.

Erzincan'ın yatırım portalı hüviyetinde hizmet verecek olan http://yatirimdestek.erzincan.tc uzantılı

internet sitesi YDO personeli tarafından hazırlanarak yayına başlamıştır.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan uygulamalı girişimcilik eğitimi faaliyetinin izlemesi yapılmıştır. Eğitimi alan kişilere anket çalışması yaptırılmıştır."

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, Erzurum, Erzincan ve Bayburt İl Genel Meclisi ve Ticaret Odası Başkanları katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kudaka Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement