Malatya Kayısısı Fransa, İstanbul ve Antalya'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya Kayısısı Fransa, İstanbul ve Antalya'da Tanıtıldı

Malatya Kayısısı Fransa, İstanbul ve Antalya\'da Tanıtıldı

Malatya kayısısının Fransa, İstanbul ve Antalya'da tanıtıldığı bildirildi.

23.11.2012 12:48

Malatya kayısısının Fransa, İstanbul ve Antalya'da tanıtıldığı bildirildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya kayısısının tanıtımı ve daha çok tüketilmesi amacıyla, Valilik tarafından Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın destekleriyle çeşitli etkinliklere katılım sağlandı.

Antalya'da 11-14 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen 10 Akdeniz ülkesinin katıldığı "Akdeniz Ülkesi Yöresel Ürünler Sergisi" ve "3. Uluslararası Antalya Coğrafi İşaretler Semineri"nde stant açılarak Malatya kayısısı ve kayısıdan üretilen gıda ve kozmetik ürünleri tanıtıldı. Stantta mini Şıra Pazarı da kuruldu.

Ayrıca 25 Ekim- 10 Kasım 2012 tarihleri arasında Fransa'da 4'üncüsü yapılan

"Uluslararası Yemek Fotoğrafları Festivali" organizasyonuna davet edilen Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız tarafından "Türkiye Tanıtımında Gastronominin Yeri" konulu bir konferans verilerek, kayısı, fındık, Antep fıstığı, kuru incir gibi önemli ihraç ürünleri ikram edildi.

Türk İdareciler Derneği tarafından İstanbul Hilton Otel'de düzenlenen, 15 ülkenin bakan ve kamu kurum temsilcilerinin katıldığı " Avrasya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Devlet Taşra Temsilcileri Kongresi"ne Valilik tarafından Malatya kayısısının anlatıldığı İngilizce broşürler gönderildi.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya Kayısısı Fransa, İstanbul ve Antalya'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement