Sağlıkçılara Hasta Hakları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılara Hasta Hakları Anlatıldı

Sağlıkçılara Hasta Hakları Anlatıldı

Şanlıurfa'da hasta memnuniyetinin arttırılması amacıyla 13 ili kapsayan 'Hasta Hakları' konulu sempozyum gerçekleştirildi.

10.04.2014 12:06

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bu kez Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ev sahipliğinde yapılan 2'nci Hasta Hakları Eğitimi Sempozyumu'nda; devlete bağlı sağlık tesislerinde hasta memnuniyeti göz önünde bulundurularak, hasta hakları uygulamalarının geliştirilmesi, sağlık personelinin Hasta Hakları Uygulamaları ile ilgili temel bilgi ve becerilerin arttırılması, hasta-sağlık çalışanı arasındaki iletişim becerilerinin geliştirilmesi anlatıldı.

Birincisi İstanbul Pendik'te düzenlenen sempozyumun ikincisi Şanlıurfa'da yapıldı. Sempozyuma Şanlıurfa'nın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak Genel Sekreterliklerinde Hasta Hakları uygulamalarından sorumlu yönetici ve Hasta, Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumluları ile sağlık tesislerindeki hasta hakları uygulamalarından sorumlu başhekim yardımcısı ve Hasta Hakları Birim Sorumluları ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta ve Çalışan Hakları Daire Başkanı Fatma Şahin, Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Öztürk, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hazım Uğur, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu katıldı.

'HASTAYA ETKİN VE YETERLİ HİZMET ZORUNLUDUR'
2'nci Hasta Hakları Eğitimi Sempozyumu'nun açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, "Sağlık hakkı; kişinin toplumdan, devletten, sağlığının korunması, gerektiğinde tedavi edilmesini, iyileştirilmesini ve sağlığını sürekli geliştirebilmesi için toplumun sağladığı olanaklardan yararlanabilmesidir." dedi.

Ortaya çıkan yeni durumlara göre gelişme ve genişleme halinde olduklarını kaydeden Sulhan, "Şanlıurfa'da gerçekleşen bu sempozyuma yaklaşık 300 civarında katılımcının misafir olduğu sempozyumun Şanlıurfa ilinde hem ilimizin tanıtılması, hem de ilimizde yapılan Kamu Hastaneler Birliği düzeyinde yapılan çalışmaları paylaşmak amacıyla bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum, bu çalışmaya destek olan Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sempozyumda konuşmacılar tarafından hasta haklarının şu üç genel kriterlerin altı çizildi: "1-Hasta olmadan önce hastalandıkları zaman yararlanacakları ulaşılabilir yeterli ve etkin sağlık hizmetinin önceden hazır olarak bulunuyor olmasını, 2-Hastalandığında yâda sağlıklılık hali yitirildiğinde bir sağlık kurumunda yetkin ve standart bir sağlık hizmeti almayı, 3-Hastalıkların insanlarda bıraktığı kalıcı olumsuzluklarla birlikte yaşayabilmek için gerekli olan hizmetlerden yararlanmayı kapsayacak kadar geniş bir içeriğe sahiptir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlıkçılara Hasta Hakları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement