Şehit Aileleri ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Şehit Aileleri ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende 2 şehit ailesine ve 1 gaziye, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

18.03.2012 14:43

Osmaniye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende 2 şehit ailesine ve 1 gaziye, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Vali Celalettin Cerrah, "Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeden, 'Şehitlik güvenlik güçlerimizin son rütbesidir' anlayışıyla hareket eden, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz! Sizler, yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede bizlere ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla, özgürce yaşadığımız vatan toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatacağız. Bugün burada, kahramanlık destanı yazarları olan şehitlerimizin ailelerine Devlet Övünç madalyalarını takdim edeceğiz. Saygı değer anneler, babalar, şehit eşleri ve evlatları, sizlere en derin şükranlarımı sunuyorum. Takdim edilecek olan bu madalyalar, vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Yüce Türk milletinin size duyduğu şükran ve saygının bir ifadesidir. Evlatlarını kınalayarak askere gönderen Türk anaları, 'Başınız sağ olsun' denildiğinde 'Vatan sağ olsun' diyen Türk babaları, vatan size minnettardır. Osmaniye Valiliği olarak, devletimizin imkanları ölçüsünde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin daima yanlarında olacağız ve onları hiç unutmayacak, unutturmayacağız. Bizlere bu güzel yurdu emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Afganistan topraklarında şehit düşen 12 evladımızı rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla anar, yüce milletimize şükranlarımı sunarım. Ruhunuz şad olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Celalettin Cerrah tarafından 2008 yılında İstanbul'da ABD Konsolosluğu önünde şehit olan Polis Memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu, 2010 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yasin AK'ın ailelerine ve 1999 yılında Batman'da görev yaparken canlı bombanın patlaması sonucu malulen emekli olan Gazi Yakup Ege'ye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Törene, Osmaniye AK Parti Milletvekili Suat Önal ve MHP Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, C.Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Osmaniye Temsilcisi Duran Kaplan, KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı ve KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, TEMAD Şube Başkanı Şenel Yıldız, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile şehit aileleri ve yakınları katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı - Son Dakika


Advertisement