Türkiye'nin En Uzun Metrajlı Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Uzun Metrajlı Filminin Çekimleri Sürüyor

Yönetmenliğini Vedat İnce, yapımcılığını Hasan Işık'ın yaptığı ve yaklaşık 13 aydır Kocaeli, Samsun, Niğde ile Bosna Hersek ve Ukrayna'da çekimleri gerçekleştirilen, Türkiye'nin en uzun metrajlı filmi olması planlanan "Şehr-i Girdap"ın bazı...

05.12.2012 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Vedat İnce, yapımcılığını Hasan Işık'ın yaptığı ve yaklaşık 13 aydır Kocaeli, Samsun, Niğde ile Bosna Hersek ve Ukrayna'da çekimleri gerçekleştirilen, Türkiye'nin en uzun metrajlı filmi olması planlanan "Şehr-i Girdap"ın bazı bölümleri, 11 Aralık'tan itibaren Kütahya'da çekilecek.

İnce, Kütahya'da bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en uzun metrajlı filmi "Şehr-i Girdap"ın toplam süresinin 2 saat 40 dakika olduğunu belirterek, Kütahya'da filmin 20 dakikalık başlangıç çekimlerinin yapılacağını söyledi.

Filmin ana karakterlerinin, Uğur Arslan, Tolga Karel, Fırat İnce, Mehmet Tokat, Şenay Önalan ve Serdar Erken tarafından canlandırıldığını ifade eden İnce,

"Daha önce Kurtlar Vadisi dizisinde oynayan bazı oyuncularla da görüşmelerimiz devam ediyor. Kütahya'da geçen sahneler, filmin en can alıcı ve önemli sahnelerinden oluşuyor. İki gündür kentte filmin çekimlerini yapacağımız yerleri belirledik. Bu konuda Kütahya Belediyesi bizlere yardımcı oldu. Belediye yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

-"Filmi, 4-5 ayda hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz"-

İnce, 800 bin liralık bütçeyle çekilen filmin Kütahya'daki çekimlerine 11 Aralık'ta yaklaşık 45 kişilik ekiple başlayacaklarını ve Kütahyalı bazı kişilerinde filmde yer alacağını kaydetti.

Kütahya'daki çekimlerin hava koşullarına bağlı olarak 10 gün sürmesini planladıklarını anlatan İnce, şöyle devam etti:

"Filmi, 4-5 ayda hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu film tamamlandıktan sonra Türkiye'de ses getireceğine inanıyoruz. Sinema filmimiz polisiye aksiyon türünde. Filmin ana karakterlerinden 'İlyas', 1974 Kıbrıs Barış Hareketi'ne katılan bir gazimiz. Kendisi Kütahya'da çömlekçilik yapıyor. Bu filmle Kütahya'nın bazı sanat değerlerini de tanıtmış olacağız. Filmin başlangıcında 8 ve 9 yaşlarında iki karakterimiz Fırat ile Murat, Kütahya'da dünyaya gelmiş. Fırat ile Murat'ı devlet alıp güvelik kollarında yetiştirmek istiyor. Yine filmin ana karakterlerinden Hatice de bu duruma karşı çıkıyor. Film bu kurgu üzerine işleniyor. Kütahya'daki çekimlerimiz filmde 1970 ve 1980'li yılları anlatıyoruz. Bu bakımdan Kütahya'nın da geçmişine vurgu yapıyoruz."

İnce, filmin senaristliğini Mehmet Taner Şahin'in, yapımcılığını ise Hasan Işık'ın yaptığı ve Kütahya'daki çekimlerin ardından Almanya'nın Frankfurt kentinde çekimler yapılacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Hadi Şengül/ Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Uzun Metrajlı Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement