Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Çorum'da konuştu - Son Dakika
Yerel

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Çorum'da konuştu

Fatih Erbakan, Milli Görüş bakımından herhangi bir sorun teşkil etmeyen mutabakat maddelerinin içinde Erbakan Hocamızın ve Yeniden Refah Partimizin yıllardan beri ifade ettiği hususların korunduğunu belirtti.

25.04.2023 18:16

ERKAN KARACA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çorum'da; "Milli Görüş bakımından herhangi bir sorun teşkil etmez bu ittifakın içinde olmamız. Çünkü mutabakat maddelerinin içinde Milli Görüş'ü, Erbakan Hocamızın ve Yeniden Refah Partimizin ekonomide ve dış politikada yıllardan beri ifade ettiğimiz hususlar korunmuş durumdadır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün miting için Çorum'a geldi. Miting sonrası Saat Kulesi yakınlarında bulunan alanda açıklama yapan Erbakan, şunları söyledi:

"MUTABAKATTA İMZALADIĞIMIZ MADDELER BOB'A KARŞI"

"Bizim mutabakatımız içinde özellikle dış politikada 3 temel başlık var bir tanesi D8'in canlandırılması ve D8'in kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde çalıştırılması ardından 57 Müslüman ülkenin Türkiye'nin öncülüğünde bir araya gelmesi için gayret gösterilmesi bu zaten doğrudan doğruya Büyük Ortadoğu Projesi'nin aleyhinde olan bir madde. Kudüs'le ilgili Filistin'le ilgili kırmızı çizgilerin korunması yine büyük İsrail planına ve Büyük Ortadoğu Pojesi'ne tamamen karşı olan bir madde. Diğer üçüncü sac ayağı Kıbrıs konusunda kazanımların korunması, Kıbrıs'ta bağımsız devletin korunması ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bütün dünya ülkeleri tarafından tanınmasına çalışılması. Bu üç madde de Büyük Ortadoğu Projesi'nin tersine ve aleyhine olan maddeler.

"ERBAKAN HOCAMIZ D8, D60 ve İSLAM BİRLİĞİNE HİZMET EDİN DİYORDU"

Erbakan Hocamızın eleştirileri, Büyük Ortadoğu Projesi'ne değil, D8'e, D60 hedefine ve İslam Birliği'ne hizmet edin de bu eleştirileri yapıyordu. Bu mutabakat maddelerinin içine Erbakan Hocamızın dediği hususları koyduk. Hayır Büyük Ortadoğu projesine değil D8'e hizmet edeceğiz, D60'a hizmet edeceğiz, Filistin davasına sahip çıkacağız, Kıbrıs davamıza sahip çıkacağız, Kıbrıs'ta bağımsız devletin korunmasına sahip çıkacağız. Halbuki Büyük Ortadoğu Projesi; D8 ve D60'a karşı. Kıbrıs'ın Rumlara verilmesine taraftar. Mutabakattaki maddeler Erbakan Hocamızın işaret ettiği ve istediği maddelerdir. Bu nedenle Milli Görüş bakımından herhangi bir sorun teşkil etmez bu ittifakın içinde olmamız çünkü mutabakat maddelerinin içinde Milli Görüş'ü, Erbakan Hocamızın ve Yeniden Refah Partimizin ekonomide ve dış politikada yıllardan beri ifade ettiğimiz hususlar birer birer korunmuş durumdadır."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Çorum\'da konuştu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Çorum'da konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement