Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)KARDAK'TA GERGİNLİKMUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelen Yunan sahil güvenlik botu ile 4 Türk sahil güvenlik botu arasında yaklaşık iki saat süren kovalamaca yaşandı.

16.12.2016 15:31

1)KARDAK'TA GERGİNLİK

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelen Yunan sahil güvenlik botu ile 4 Türk sahil güvenlik botu arasında yaklaşık iki saat süren kovalamaca yaşandı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarına dün (perşembe) sabah saatlerinde Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) ve Leros adasından gelen 10 balıkçı ile Yunan sahil güvenlik botları, bugün de gerginliği devam ettirdi. Bu sabah erken saatlerden itibaren Kilimli adasından gelen bir Yunan sahil güvenlik botu, Turgutreis açıklarındaki Çatal ada yakınlarından Türk karasularına girdi. Bodrum, Yalıkavak ve Turgutreis limanlarından bölgeye hareket eden 4 Türk sahil güvenlik botu, Yunan sahil güvenlik botunu Türk karasularından çıkardı. Yunan botu saat 12.30 sıralarında Kardak kayalıklarından uzaklaşıp Kalalimnos adası yakınlarına çekildi. Bölgedeki 4 Türk sahil güvenlik botundan ikisi Bodrum'a dönerken diğer ikisi Kardak kayalıklarına bir mil uzaklıkta bekleyerek Yunan botunu uzaktan takibe aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Yunanlı sahil güvenliğin Kardak'a gelmesinden görüntü

-Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının Kardak önlerinde dakikalarca kapışmasından görüntü

-Türk botlarının Yunanlı botları çıkarmasından görüntü

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

====================================================

2)KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

KARAMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle saat 14.00'den itibaren eğitime ara verildi.

Kentte aralıklara yağın ve yüksek kesimlerde 30 santimetreye kadar ulaşan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından, il genelinde bugün saat 14.00'den itibaren eğitime bir ara verildi. Okullarından dönen öğrenciler ise soluğu, sokakta karla oynamakta aldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Kentten kar manzarası

-Öğrencilerin karda kayması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

=====================================================

3)SOMALI MADENCİ AİLELERİ MADEN FACİASININ YAŞANDIĞI ŞİRVAN'DA

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinden bazılarının aileleri, Siirt'in Şirvan İlçesi'nde bakır madeni faciasında yaşamlarını yitiren maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Somalı aileler, yoğun kar yağışı facianın yaşandığı Maden Köyü'ne gidemeden Şirvan'dan geri dönmek zorunda kaldı. Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin kurduğu Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği'nden 9 kişilik heyet, bugün 17 Kasım'da maden faciasının yaşandığı Şirvan ilçesine gitti. Madende heyelandan sonra oluşan göçük altında kalarak yaşamını yitiren bazı işçi ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Soma heyeti daha sonra Şirvan Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlık önünde konuşan İsmail Çolak, Şirvan'daki maden faciasında yaşamını yitiren Yavuz Yıldız'ın babası Ramazan Yıldız'a yanlarında olduklarını belirterek, "Somalı şehit aileleri olarak sizlere başsağlığı ve iyi dileklerimizi getirdik. Çok daha kalabalık gelmek isterdik ancak, malum hava şartlarından ötürü gelemedik ve 5 kişilik Somalı aileler olarak geldik. Acınızı paylaşmaya geldik" dedi.

Somali ailelere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ramazan Yıldız da, "Soma'dan buraya kadar geldiniz başımızın üstünde yeriniz var. Hepsinin mekanı cennet olsun, oradaki insanlarında mekanı cennet olsun. Misaki Milli sınırlar içerisinde Türkiye vatandaşı olup olmayan kim olursa olsun benim acımı paylaşıyor ise başımın üstünde yeri vardır. Allah insanlarımıza milletimize zeval vermesin gerçekten herkes yanımızda olmak istedi ve yanımızda oldu. Devlet olarak şirket olarak, diyeceksin şirketin kusuru yok mu var ancak bizim tek derdimiz cenazelerimizi çıkarmaktı ve çıkarıldı. Taziyelerimizi de yaptı. Sizde başımızın üzerine geldiniz başımızın üstünde yeriniz var"dedi. Baba Yıldız, Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ve bir çok dünya ülkesine yardım gönderdiğini ifade ederek, "Soma'yı bırakın, Türkiye Cumhuriyeti'ni bırakın, yani Misaki Milli sınırlarını bırakın, Filistin'e, Suriye'ye, Irak, Latin Amerika ülkelerine kadar yardım gönderen bu ülkede yaşıyoruz ama bu insanlar geleceğimizin parlak olduğunu görünce bizleri rahat bırakmıyorlar. Bu bir gerçektir ki kardeşi kardeşe düşürüyorlar. Ben Kürdüm, ben Kürtlüğüm'den gurur duyuyorum ama ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları ve yasaları ne gerektiriyorsa, biz onların içinde yaşamak zorundayız" şeklinde konuştu.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KÖYE GİDEMEDİLER

Soma'dan gelen madenci ailelerinden oluşan heyet, yoğun kar yağışı nedeniyle 16 kişinin hayatını kaybettiği Maden Köyü'ne gidemedi. Şirvan'da yapılan temasların ardından Maden Köyü yol ayırımında açıklama yapan Sosyal Haklar Derneği ve CHP eski Milletvekili Melda Onur, Soma'da yaşanan acının Şirvan'da da yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:  "Soma'da 301 madencinin şehit edildiği gün yaşanan acıların burada yaşandığı, Şirvan'da yaşandığını bu ailelerimizi buradaki aileler ile buluşturmaya getirdik. Karayolu ile 1654 kilometre ama bu 1654 kilometrede Soma ne acıyı yaşadıysa, Şirvan'da aynı acıyı yaşadı. Bizler dünden beri ailelerin yanında olmaya onların acılarını bir nebze olsun hafifletemeyiz ama, aynı acıların 81 vilayetimizde yaşana bileceğini söylemek ve bundan sonraki süreçte destek olmak için geldiğimizi anlattık. Bundan sonra neyi hedefliyoruz aslında şunu hedefliyoruz. Bu maden kazası denen şey aslında son dönemde yaşadıklarımı bunlar birer cinayet, kaza falan değil. Bunlar Devletten özel sektöre geçmesi özel sektöründe yaptığı gevşek işleyişle devlet denetimsizliğinden patron şirketi oradan da taşerona uzanan bir ihmaller ağır ihmaller, kasıtlı ihmaller zinciri ile yok edilen hayatlar. Biz bunlara kaza demiyoruz cinayet diyoruz. Bundan sonraki dava süreçlerinde ise kendilerini yalnız bırakmama hem sosyal haklar derneği olarak hemde Somayı aileler önümüzdeki dönem dava sürecinde bu ailelerin yanında olmak istedik. Eğer aileler bizden gerek hukuki yönden ve gerekse manevi yönden biz her zaman hazırız."

Soma'dan gelen heyet daha sonra Siirt kent merkezine geri döndü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Somalı aileler ve avukatların Şirvan İlçesine Gelişi

-Aileler Şirvan'da Kaymakamlığa gelişi

-Kaymakamlıkta yaşamını yitiren maden işçisi Yavuz Yıldız'ın babası Ramazan Yıldız ile görüşmesi

-Somalı Şehit Madenci aileleri adına sözcü İsmail Çolak'ın konuşması

-Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur'un açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=====================================================

ANTALYA'DA FETÖ'NÜN ÜST DÜZEY YETKİLİSİ YAKALANDI (2)

5)FETÖ'NÜN BESTECİSİ ÇIKTI

Antalya'da, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen M.Ç.'nin, FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Toros Eğitim kurumlarında müzik öğretmeni olarak görev yaptığı ve Fetullah Gülen'in şiirlerini bestelediği belirlendi. Fetullah Gülen'in şiirlerinden oluşan 'Bir Işık Sun' adlı albüm çıkartan M.Ç.'nin, Fetullah Gülen'e ait 10-15 şiiri bestelediği kaydedildi.

FETULLAH GÜLEN İLTİFAT ETMİŞ

M.Ç., albüm çalışmalarını yaparken yaşadıklarını, bir röportajında şöyle anlattı:

"Atlastan Cepkenli Yiğit Akıncı şiirini bestelemeye çalıştım. Arkadaşlar güzel olmuş filan diye teşvik edince diğer şiirleri de bestelemeye başladım. 10-15 beste olunca bunları bir albüm çalışmasına dönüştürme fikri oluştu. Kalk yiğidim ve Yiğit Akıncı'nın bestelerini demo olarak bir kasete okudum. Hocamıza dinletmek ve fikrini almamız gerekiyordu. Karşıyaka Yamanlar Lisesi'nin 5'inci katında hocamızın duyabileceği bir ortamda kaseti çalmaya başladık. Hocamız sesi duyunca yanımıza geldi ve 'Bu nedir' diye sordu. Rıdvan ve Barbaros hocam da 'Arkadaşımız beste çalışması yapmış müsaade ederseniz fikrinizi almak istiyoruz' dediler. Salona geçtik ve iki ezgiyi hocamıza dinlettik. Hocamız besteleri dinlerken ağladı. Bu işin olabileceğini ifade etti. Tarz olarak da 'Bizim melodileri kullanmışsınız güzel olmuş' diye de iltifat etti. Bu ifadeden anladım ki hocamız tarz olarak kendi kültürümüze dayalı melodik yapıyı seviyor ve öyle olmasını arzu ediyordu. Bu tabii bize büyük aşk ve şevk verdi."

Bülent TATOĞULLARI-ANTALYA/DHA

========================================================

6)RİZE'DE TERÖRE TEPKİ EYLEMİ: POLİSE UZANAN ELLER KIRILSIN

RİZE'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 600 kişi, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyerek, İstanbul'da polise yönelik bombalı terör eylemini protesto etti.

POLİSE UZANAN ELLER KIRILSIN

Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) Rize İl Temsilciliğinin çağrısı ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, cuma namazı sonrası Sahil Camisi önünde toplandı. 100 metrelik Türk bayrağı ve 'Teröre karşı omuz omuza, teröre hayır kardeşliğe evet' pankartı ile yürüyen kalabalık, 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Memişağa Belediye Parkı'nda toplanan gruba Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'da eşlik etti.

Grup adına konuşan Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta, teröre karşı tek ses, tek yürek olduklarını belirterek, ülkenin birliği ve beraberliğine kem gözle bakan ve saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetlediklerini dile getirdi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüş detayları

-Slogan atılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=======================================================

7)ASANSÖRÜN BAKIMINI YAPARKEN AYAĞI SIKIŞTI

İZMİT'te, asansörün bakımını yapan Mustafa Tunç'un ayağı asansör ile duvar arasına sıkıştı. Mustafa Tunç'un ayağı sıkıştığı yerden çıkarılırken, tedavi altına alındı.

Olay, İzmit Çukurbağ Mahallesi Küçük Hamam Sokak Özsev Apartmanı'nda meydana geldi. Arızalanan asansörün bakımını yapan Mustafa Tunç'un asansörün aniden hareket etmesiyle sağ ayağı beton ile asansör arasına sıkıştı. Arkadaşları, Mustafa Tunç'u kurtarmaya çalışırken 112 Acil ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler Mustafa Tunç'un ayağını sıkıştığı yerden çıkardı. Ayağında ezilmeler olan Mustafa Tunç olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mustafa Tunç'un kurtarılması

Asansörden görüntü

Mustafa Tunç'un binadan aşağı indirilmesi

(Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

==================================================

8)TUZLAMA ARACINDAN DÜŞEN İŞÇİ YARALANDI

ÇORUM'da belediye ekiplerinin buzlanmaya karşı tuzlama yaptığı sırada kaza meydana geldi. Tuzlama yapan traktörün kayması sonucu üzerinde bulunan 1 işçi, düşerek ağır yaralandı.

Çorum'da etkili olan kar yağışı yerini buzlanmaya bıraktı. Çorum'da sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle cadde ve sokaklar buz tuttu. Soğuk hava nedeniyle kentteki süs havuzları da dondu. Belediye tuzlama çalışması yaptı. Hasan Tunç yönetimindeki traktör yolda tuzlama çalışması yaptığı sırada rampa aşağı kaydı. Bu sıradan traktör üzeriden düşen belediye işçisi 46 yaşındaki Murat Aydoğumuş, çalışma yaptığı tuzlama aracının altında kaldı. Ağır yaralanan Aydoğmuş, çevredeki vatandaşların yardımıyla traktörün altında çıkarıldı. Murat Aydoğmuş olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen işçinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Çorum'dan kar görüntüsü

Kaza yerinden görüntü

Hastane acile yaralının getirilişi

Detaylar

(SÜRE: 3 dk - BOYUT: 125 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==========================================================

9)"KARACİĞER NAKLİ ENSTİTÜSÜ'NÜN MİSYONU" ÇALIŞTAYI

İNÖNÜ Üniversitesi tarafından Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Misyonu Çalıştayı düzenlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayda paylaşılacak bilgilerin hem Malatya hem de bölge insanları için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

Geçen hafta İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu ülke vatanı toprağı için feda eden bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Sözlere böyle güzel bir toplantıda terör saldırısıyla başlamak belki can sıkıcı olabilir ama bu bizim mücadele azmimizi, Türkiye'ye olan güvenimizi daha da arttırıyor. Daha fazla üretmek, çabalamak, terör illetinin bu ülke topraklarından bir an evvel kökünü kazıyarak barışın sevginin ve muhabbetinin hakim olduğu bir ortam tesis etme arzumuzu kamçılıyor."

İnönü Üniversitesi'ndeki Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün bir hayalle başladığını ancak gerçek bir başarı hikayesine dönüştüğünü vurgulayan Bakan Tüfenkci, bugün ortaya konulan başarılarla gurur ve onur duyduklarını dile getirdi.

Sadece enstitünün kurulmasının kendileri için yeterli olmadığını, kentte birçok başarılı ekibin olduğunu aktaran Tüfenkci, kentte yapılacak onkoloji hastanesiyle sağlıkta bir adım daha ileriye gideceklerini söyledi.

Karaciğer, onkoloji dışında kalp konusunda da önemli akademisyenlere sahip olduklarını belirten Tüfenkci, şunları aktardı:

"Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde yer bulabileceklerken bu coğrafyaya, topraklara olan sevgileri dolayısıyla burada kaldılar. İnşallah bu onkoloji hastanesini temellerini yükselttiğimizde kalp noktasında da bir temel atalım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Her türlü tedavinin yapıldığı 200 yataklı hastaneyi 2018 bütçesine aldırıp hem karaciğerde hem onkolojide hem kalpte çok iyi noktalara geleceğiz."

Merhum Cumhurbaşkanları İsmet İnönü ile Turgut Özal adına Malatya'da müze açmayı planladıklarını bildiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız ile irtibat halindeyiz. Malatya'da onlara yakışır, hem İnönü hem Turgut Özal Müzesi'ni burada kısa bir sürede hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah şehir buna katkı verirse aileleri de razı olursa, burada hem İnönü hem Özal Müzesi'ni yan yana, Türkiye'nin nereden nereye geldiği, demokrasi tarihi veya Türkiye'nin gelişmişlik tarihini gösterecek şekilde Malatya'ya kazandırmak istiyoruz."

SAĞLIK, KALKINMANIN ÖNEMLİ BOYUTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kalkınmanın sadece ekonomi ve rakamlardan ibaret olmadığına dikkati çekti.

Kalkınmanın geniş bir kavram olduğuna, insan odaklı kalkınma anlayışının ekonominin yanı sıra sosyal ve çevre boyutlarını da kapsadığına işaret eden Yılmaz, "Tıp konusunun da farklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Doğuştan ölüme kadar insanı daha müreffeh şeklinde yaşatmak kalkınma yaklaşımıyla birebir örtüşen bir alan diye düşünüyorum." dedi.

Kalkınma Bakanlığınca en son hazırlanan 10'uncu 5 Yıllık Kalkınma Planı'nda sağlık konusuna çok önemli bir vurgu yaptıklarını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ülkemizin gelecek vizyonunu çizen 2023 ve ötesine doğru yol haritasını bu planda oluşturan 25 kritik dönüşüm alanı tespit ettik. Onlardan 3'ü doğrudan sağlık alanıyla ilgili. Türkiye çok şükür artık belli bir noktaya geldi. Belli bir alt yapı oluştu. Ülkemizi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Sağlık topyekun kalkınmanın çok önemli bir boyutu. İnsanların mutluluğunu belirleyen 2 önemli unsur var. Bunlardan birincisi aile, ikincisi sağlık. Bunları geliştirdiğiniz, güçlendirdiğiniz zaman insanların daha mutlu yaşadığı toplumları da inşa etmiş oluyorsunuz."

Bölgeler arası dengesizliği gidermek ve denge oluşturmanın bir ülkenin genel sağlığı açısından önemine vurgu yapan Yılmaz, AK Parti Hükümeti olarak gelişmişlik arası farkları azaltmaya önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Çeşitli illerden akademisyenlerin katıldığı çalıştay, yarın sona erecek.

Mikail PELİT/MALATYA, -

=======================================================

10)ESKİŞEHİR'DEN SURİYE'YE 4 TIR UN GÖNDERİLDİ

ESKİŞEHİR'den Suriye'nin Halep kentine 4 TIR dolusu un gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı şubesince başlatılan yardım kampanyasında temin edilen 4 TIR un, Eskişehir Motorlu Taşıcılar Kooperatifi önünden Suriye'ye dualarla uğurlandı. TIR'ları uğurlama törenine Eskişehir Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin ile Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı İsmail Aksoy da katıldı. Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, daha önce de 6 TIR un gönderdiklerini belirterek, Suriye'ye toplam 10 TIR dolusu 250 ton un yardımında bulunduklarını söyledi.

Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı İsmail Aksoy da Halep'e her zaman yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından 4 TIR dua okunarak Suriye'ye uğurlandı.

Görüntü dökümü:

-TIR'ların görüntüsü,

-Dua okunması,

-Yapılan konuşmalardan,

-TIR'ların el sallanarak uğurlanmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

=================================================

11)KAYSERİ'DE DEVLET HASTANELERİ BİLGİLENDİRME EKRANINDA TERÖRÜ LANETLEDİ

KAYSERİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Bünyan Devlet Hastanesi yönetimi, bilgilendirme ekranında verdiği yayınla terörü lanetleyerek, terör olaylarında şehit olanlara rahmet diledi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Bünyan Devlet Hastanesi yöneticileri, hastane içinde bulunan bilgilendirme ekranlarına, "Terörü lanetliyoruzö, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruzö, "Vatanımızın huzuru ve güvenliği için sağlık ordusu olarak emniyet güçlerimizle omuz omuza ve yürek yüreğe birlikteyizö mesajını paylaştı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan paylaşımlarla ilgili olarak, "Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak İstanbul'da yaşadığımız saldırıyı lanetlemek amacıyla ve polisimizin ve güvenlik güçlerimizin ve askerlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için tüm hastanelerimizde ve bağlı kliniklerimizde bilgilendirme ekranlarına video ve slayt gösterini yerleştirdik. Buradaki amacımız güvenlik güçlerimizin canına kast eden hain teröristleri kınamak, ve hastane olarak sağlıkta çalışan personeller ve tüm halkımızla polisimizin yanında olduğunu bir nebzede olsa hissettirmek istiyoruz. Vatan için canını veren şehitlerimize rahmet, şehit ailelerine ise başsağlığı diliyoruzö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bilgilendirme ekranları

-Başhekim Doç. Dr. İbrahim Özcan ile röportaj

-Genel detaylar

(Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 33 saniye/81 MB

==================================================

12)TEK KİŞİLİK BİLET PROTESTOSU

ÇORUM'da şehir içi ulaşım ücretlerinde yapılan artış tepkilere neden oldu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bir firmada çalıştığını belirten ancak kimliğini gizleyen bir kadın İnönü Caddesi Kubbeli Cami önündeki otobüs durağının camına 'Asgari ücretle çalışıyoruz', '2.5 TL'ye hayır' yazıları asarak zammı protesto etti.

Kadının tepkisine çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Protestocu kadın işyerine gitmek için, durağa gelen otobüse binerek eylemini sona erdirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Eylemci kadın röportaj

Duraktan görüntü

Halk otobüsü görüntü

Detaylar

(SÜRE: 1.50 - BOYUT: 76 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement