Özcan: İsrail ve Mısır'a Geri Adım Yok - Son Dakika
Güncel

Özcan: İsrail ve Mısır'a Geri Adım Yok

Özcan: İsrail ve Mısır\'a Geri Adım Yok

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Türkiye'nin İsrail ve Mısır'a karşı herhangi bir şekilde yakınlaştığı iddialarını yalanladı.

08.03.2015 13:02

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde gittiği Suudi Arabistan'da, bir gün önce Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin de bulunduğunu ve bu sebeple Mısır'a karşı yumuşama iddialarının ortaya çıktığını ancak bunların doğru olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdu'laziz Al Suud'un misafiri olarak bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Suudi Arabistan'a gitmiş, asıl amacı Krala tebrik ziyareti olan temaslar esnasında Umre de yapmıştı. Heyette bulunan isimlerden birisi olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Suudi gezisinde yaşananları Gazete İpekyol'a anlattı.

'ERDOĞAN'A SEVGİ GÖSTERİLERİ BİZİ DUYGULANDIRDI'

Erdoğan'ın gezisine karşılaştığı sevgi selinin damgasını vurduğunu kaydeden Özcan, "Cumhurbaşkanımızın daha önce planlanmış bir programı vardı. Suudi Arabistan ziyareti. Önce umre ve daha sonra toplantılar yapılacaktı. Biz buradan Cidde'ye geçtik. Ankara Milletvekili Cevdet Bey, Binali Yıldırım ve 60-65 gazeteci vardı. Bir de 4 bakanımız vardı. Sayın Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Nihat Zeybekci. Cidde'de ihramlarımızı giyip Mekke'ye gittik, o gece orada kaldık. Umremizi yaptık. Özellikle bizi orada etkileyen bütün Müslümanlar diyeyim, sadece Türkler değil, Arap'lar olsun, Bangladeş, Pakistan, Afganistan olsun, ciddi bir sevgi seli vardı. Herkes bağırıp çağırıyordu. Tezahürat yapanlar, heyecanlananlar vardı. Ağlayanlar bile vardı. Çok duygusaldı. Umremizi tamamladıktan sonra ikinci gün Medine'ye geçtik. Medine'de de sevgi gösterisi vardı. Hepimiz çok duygulandık." dedi.

'SİSİ DE ORADAYDI'

Milletvekili Özcan, ikili görüşmelerde bölgedeki güvenlik ve terör konularının ele andığını belirterek, "Medine Emiri veya valisi diyelim, aynı zamanda kralın oğlu bizim cumhurbaşkanımızın onuruna bir yemek verdi. Ona katıldık. Üçüncü günde Riyad'a gittik. Orada da 5 saatlik bir programımız vardı. Önce karşılama, daha sonra cumhurbaşkanımızın onuruna verilen yemek, daha sonrada ikili görüşmeler ve veda programı yapıldı. Oradaki görüşmelerde Suriye, Irak, Libya, Yemen ve Mısır daha çok öne çıkan konular oldu. Bölgedeki güvenlik ve terörle mücadele konuşuldu. Bir gün öncede Mısır Cumhurbaşkanı oradaydı. Hatta gazeteciler sordu, 'acaba Suudi Arabistan aracı mı oluyor. Cumhurbaşkanımız, El Sisi ile görüşecek mi' diye. Zaten havaalanındaki basın açıklamasında bir gazetecimiz de bunu sordu. Cumhurbaşkanımız çok net bir şekilde, 'şaka yapıyorsunuz herhalde, öyle bir şey gündemimizde yok' dedi. Cumhurbaşkanı, 'Mısır'ın adım atması lazım' dedi. Bir hafta önce de Sisi'ye sormuşlardı. O da 'Türkiye'nin bir adım atması lazım' demişti. Mısır hangi adımları atmalı derseniz? İhvani Müslimin'le ilgili kararlar. Orada cezaevinde mağdur edilen insanlar, İhvanın terör örgütü listesinden çıkarılması, idamla yargılananların serbest bırakılması. Hepimiz biliyoruz ki, İhvani Müslimin demokrasiyle, seçimle gelmiş, halkın iradesiyle gelmiş. Daha sonra bir darbeyle düşürülmüştür." diye konuştu.

'HAKLI OLDUĞUMUZ KONUDA GERİ ADIM ATMAYIZ'

Suudi basınının da Erdoğan'a yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Özcan, "Bizim Körfez ülkeleriyle olsun, İsrail'e karşı olsun ilkelerimiz vardır. Cumhurbaşkanı bundan geri adım atmaz. Haklı bir şeyi savunduğumuz için geri adım atmaz. Mısır'ın adım atıp atmayacağını bilmiyorum; ama Suudi Arabistan basınının özellikle cumhurbaşkanın ziyaretiyle ilgili çok ciddi bir memnuniyeti vardı. Makalelere, yazılara baktım çok müthiş bir yankı var." diye kaydetti.

Suudi polisinin en üst seviyede güvenlik önlemi aldığını da kaydeden Özcan, güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmadığını ancak insanların Erdoğan'a ilgisi karşısında oradaki güvenlik güçlerinin de şaşırdığını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Özcan: İsrail ve Mısır'a Geri Adım Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement