Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet kurmak için tanınan 45 günün sonunda TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile bir görüşme daha yaparak ülkeyi erken seçime götüreceklerini belirterek, "Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.

21.08.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet kurmak için tanınan 45 günün sonunda TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile bir görüşme daha yaparak ülkeyi erken seçime götüreceklerini belirterek, "Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.

Erdoğan, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin de "Bu ülkede fikir hürriyetinden, özgürlüklerden bahsedenlerin aslında özgürlüklere tahammül edemeyişlerinin en güzel ifadesidir" değerlendirmesinde bulundu.

(15.05-15.51)

2-  Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarında yaralanan gazileri tedavi gördükleri Gülhane Askeri Tıp Akademisinde ziyaret etti.

(16.00)

3- CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, pazar günü toplanacak.

(14.37)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

(15.06)

5- Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğünün "DEVA 1-2" programları üzerinden sorguladıkları ve elde ettikleri verileri "Fetullahçı Terör Örgütü"ne aktardıkları öne sürülen 10 polis hakkında  "silahlı örgüte üye olma" suçlaması ile hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

(13.25)

6- "Paralel Devlet Yapılanması" Soruşturması

İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, Menemen ilçesinde 2 adreste arama yapıldığı bildirildi. Örgüte yardım ve yataklık yaptıkları, suç delillerini kararttıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen iki avukattan biri yakalandı.  29 eğitim kurumunda başlatılan arama sonrası gözaltına alınan 11 kişi ise adliyeye sevk edildi.

(00.46-10.27)

- Yurt genelinde son 2,5 aylık süreçte "Paralel Devlet Yapılanması"na yakınlığıyla bilinen çok sayıda dershane ve özel okul denetlendi. Bu dönemde 17 ilde incelenen özel eğitim kurumu sayısı 140'ı aştı, Iğdır'da bir dershane ve okul, geçici süreyle kapatıldı.

(15.07)

7- Türkiye, Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC'nin PKK terör örgütü hakkındaki yayınlarını kınadı.

(09.32)

8- Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren 5 terörist etkisiz hale getirildi.

(13.36)

9- Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen terör örgütüne yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı, 1 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.  Lice ilçesinde ise çok sayıda suçtan aranan 2 kişi yakalandı.

(14.03-13.40)

10- Kilis'in Elbeyli ilçesinde, terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Suriye sınırını geçmeye çalışan 14'ü yabancı uyruklu 16 kişi gözaltına alındı.

(10.26)

11- Bingöl, Çorum, Aydın ve Diyarbakır emniyet müdürlerinin değişmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettiş Süleyman Pamuk, Aydın Emniyet Müdürlüğüne Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Çorum Emniyet Müdürlüğüne Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Kolcu getirildi.

(00.58)

12- Siirt'teki saldırıda şehit olan jandarma er Ömer Erüstün'ün cenazesi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

(14.42)

13- Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde tören düzenlendi.

(13.30)

14- Üniversitelerin boş kontenjanlarına ek yerleştirme tercihleri ile lise nakillerinin ilk dönemi için tercih başvuruları bugün sona erecek.

(09.45)

15- Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 14'üncü oturumu başladı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, işgüvenliği vardiya amirinin çapraz sorgusu yapıldı.

(13.13)

16- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 3,6 azalış gösterdi.

(10.30)

17- Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nın İnsan Hakları Bakanlığını lağvetmesini tepki gösteren Türkmenler, Tuzhurmatu'nun Amirli nahiyesinde Kerkük- Bağdat yolunu trafiğe kapattı.

(14.28)

18- Kuzey Kore, dün Güney Kore ile aralarında açılan karşılıklı ateşten sonra bugün savaş tehdidinde bulundu.

(09.36)

19- Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in, Tuğgeneral Mesud Erhume'nin geçici hükümette savunma bakanlığına aday gösterilmesine tepki olarak meclisteki kendi üyeliğini askıya aldığı bildirildi.

(05.56)

20- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) İran'ın nükleer faaliyetlerinin denetlenmesi noktasında bu ülkedeki askeri tesisler dahil istedikleri her yere gidebileceklerini söyledi.

(00.14)

21- Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım ve Acil Durumlar Koordinatörlüğü Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien, Yemen'e yaptığı ziyaretin ardından hazırladığı raporda, Hudeyde limanının, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından bombalanmasının ardından ülkedeki insani krizin daha da derinleşmesinden endişe edildiğini açıkladı.

(11.05)

22- Yunanistan'da, Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinin dün istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Yeni Demokrasi Partisi lideri Evangelos Meymarakis'e hükümeti kurma görevi verdi. Avrupa Birliği, erken seçim kararı alan Yunanistan'a kurtarma paketi kapsamında verdiği taahhütleri sürdürme çağrısında bulundu.

(11.51-12.13)

23- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi tarafından doping kullandığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası verilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) aleyhinde CAS nezdinde yaptığı suçlamalar sonucunda, geçmiş döneme ilişkin biyolojik pasaportundaki değerler nedeniyle hakkında haksız bir ceza uygulamasına gidildiğini ifade etti.

(13.45)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement